Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szkoła - zakaz wyjscia poza teren.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Art. 226. § 1. „Kto znieważa funkcjonariusza publicznego lub osobę do pomocy mu przybraną, podczas i w związku z pełnieniem obowiązków służbowych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku”.

Art. 222. § 1. „Kto narusza nietykalność cielesną funkcjonariusza publicznego lub osoby do pomocy mu przybranej podczas lub w związku z pełnieniem obowiązków służbowych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 3”.

Opublikowano

* Czy nauczyciel/dyrektor ma prawo uderzyc mnie w głowe za palenie? I gdzie to zgłosic.

* Czy nauczycielka moze po tobie jechac? typu 'umyj sie', 'smierdzisz', 'jestes tumanem'. Gdzie to zgłosic / nie do dyrektora.

* Czy jezeli odpale fajke po szkole za terenem szkoly i nauczyciel kaze mi zgasic fajke to musze czy nie?

* Czy nauczyciel/dyrektor ma prawo mnie przeszukac i zabrac mi fajki?

* Czy jezeli znajda u mnie fajki to zgłosza to gdzies?

1. Absolutnie nie może. Jak cię uderzy to jebs na policję, ona da na obdukcję i go usrasz.

2. Pisz list do Uwagi ^^ Nie no joke, Do dyra musisz iść

3. Nie musisz

4. Jeśli ma papierek na przeszukiwanie cudzych rzeczy to tak. Jeśli bez prawa ci zajrzy do plecaka to to jest łamanie praw człowieka(prywatność) i czeka go proces jak podasz to do sądu

5. Gdzie? Może jedynie do rodziców.

Opublikowano

Jest zakaz palenia, wiec musisz zgasić, w koncu są one od 18lat, wiec mozesz miec nawet kare grzywna, za palenie z miejscu publicznym. To tak jakbys pił piwo w szkole. Nie może cie walic w głowe ani nic z tych rzeczy, a jesli chodzi o slowne docinki to tez nie powinna,a le nie udowodnisz ani nie wygrasz z nia. Nie ma prawa cie przeszukac. btw u mnie w lo raz policja pod szkole podjechala i 5 osob placilo kare(nie wiem dokladnie ile kasy)

RaVneS - najgorszy mod ever. Tylko życzyć szybkiego odejscia na emeryture :).

Trolling/hejting moim Graalem. Feed the troll!

Opublikowano

Ja tam nie pale ale jak już Cię przyłapią to powiedz ,że nie z tej szkoły jesteś albo znajdz lepszą kryjówkę. Mój kolega pali za krzakami na boisku już chyba z 2 lata.

1375799776-U359635.jpg

Opublikowano

Art. 226. § 1. „Kto znieważa funkcjonariusza publicznego lub osobę do pomocy mu przybraną, podczas i w związku z pełnieniem obowiązków służbowych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku”.

Art. 222. § 1. „Kto narusza nietykalność cielesną funkcjonariusza publicznego lub osoby do pomocy mu przybranej podczas lub w związku z pełnieniem obowiązków służbowych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 3”.

Nauczyciel nie jest funkcjonariuszem publicznym :) tym bardziej nie w rozumieniu kodeksu karnego

#don't care

Opublikowano

Po co usiłujecie go umoralniać? Wie co robi, jaki jest tego efekt itd. Terapie, które pozwalają wyjść z nałogów trwają kupę czasu. Dwa posty na forum, mogą tyle, że nałogowy palacz to przeczyta, i wydmucha.

Nie wie, i przez wiele lat nie będzie wiedział dopóki zauważy że kasy nie ma a jarać się chce (nie chodzi mi o jego zdrowie bo mam je w dupie).

Ładny nałóg masz jeżeli nie dość ze za Gimba to w dodatku już w tak młodym wieku nie umiesz wysiedzieć tych 7 godz i wytrzymać bez szluga naprawdę przejebałeś sobie życie.

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Łe tam : D

Ide zapalic a za ten czas odpowiedzcie mi na pytania:\

* Czy policja moze mnie przeszukac ( bez zgody rodziców i bez nakazu ) ?

* Czy policja moze mi cos zrobic za to ze mam portfel z napisem 'legalize canabis' a w nim zapaliczka z 'goła baba' ?

* Jezeli nie jestem zwolniony i zatrzyma mnie policja i powiem ze jestem usprawiedliwiony i nie bede mial usprawiedliwienia - co robic?

* Przejde z nagannym? - jak je poprawic!?

* Dlaczego kurwa oni ucza w szkolach tego co nie trzeba?

* Czy jest cos skutecznego do 'rzucenia palenia' ?

Czekam na odpowiedzi kogos kto sie na tym zna.

76561198006476025.png

Opublikowano

Łe tam : D

Ide zapalic a za ten czas odpowiedzcie mi na pytania:\

* Czy policja moze mnie przeszukac ( bez zgody rodziców i bez nakazu ) ?

* Czy policja moze mi cos zrobic za to ze mam portfel z napisem 'legalize canabis' a w nim zapaliczka z 'goła baba' ?

* Jezeli nie jestem zwolniony i zatrzyma mnie policja i powiem ze jestem usprawiedliwiony i nie bede mial usprawiedliwienia - co robic?

* Przejde z nagannym? - jak je poprawic!?

* Dlaczego kurwa oni ucza w szkolach tego co nie trzeba?

* Czy jest cos skutecznego do 'rzucenia palenia' ?

Czekam na odpowiedzi kogos kto sie na tym zna.

1. Może.

2. Nie.

3. Wiem, że za wagary to zgarniają na komisariat. Nie warto z nimi grać w chuja.

4. U mnie w szkole, można tylko raz przejść z nagannym

5. Program nauczania.

6. Silna wola, mózg

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

5. A gdyby nie nauczali to by wszyscy ukonczyli studia a kto by do lopaty poszedl?

I kto by rządził naszym państwem?

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Nauczyciel nie jest funkcjonariuszem publicznym :) tym bardziej nie w rozumieniu kodeksu karnego

nauczyciel jest traktowany jako f. publiczny

za obraze nauczyciela odpowiesz jak za obraze f. publicznego

pogoogluj sobie

Opublikowano

Nie muszę googlować. Miałam chwilę czepliwości, wybacz xD Ma prawa funkcjonariusza publicznego (nie jest nim), owszem. Jednak jest małe 'ale'. Nie odpowie jak za obraze f.publicznego, bo przepisy, które zacytowałeś nie mają zastosowania do osoby w jego wieku. Poza tym można się dowalić do społecznej szkodliwości czynu

#don't care

Opublikowano

Nie tylko w twojej szkole tak jest bo u mnie też.

Naprzeciwko mamy sklep i chodzimy do niego a jak nas nauczycielka złapie to każe iść do wychowawczyni.

A wychowawczyni nic nie robi tylko powiedziała, że jak jeszcze raz wyjdziemy to obniży zachowanie i dalej tego nie zrobiła.

Ps. Kodeksu nie obejdziesz.

86226145013474567463.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...