Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Składanie komputera

Shaw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich gorąco... Że nie znam się na sprawie proszę o pomoc was

Otóż chce wymienić komputer , ale nie jestem na tyle doświadczony żeby zrobić to samemu

I tutaj prośba do was o optymalne dobranie podzespołów.Komputer będzie przeznaczony do grania ;)

Chce aby chodziły mi takie gry jak : Mass Effect 3 , BF3 ,MW3 Need for Speed the Run , Wiedźmin 2 ....

Nie prosze by gry mi chodziły w roździelczości 2560x1600 (jak na GeForce GTX690)Bo absolutnie nie mam na to pieniędzy

Niestety mój budżet wynosi 1200zł ..lecz jeżeli będzie warto to podciągne budżet

Nie posiadam nic konkretnego z dysku obudowy czy napędu ......Reszte pozostawiam w waszych rękach

Co powiecie na takie coś ?

Procesor:

AMD Athlon II X2 260 /3.2GHz, 2x1MB, 65W, BOX, AM3/

275 zł

Płyta główna:

Gigabyte M68MT-S2 /GeForce 7025, DDR3/

149 zł

Pamięć RAM:

Kingston 4GB 1333MHz CL9

95 zł

Dysk twardy:

Western Digital Green 500GB 7200rpm 64MB cache SATA600

295 zł

Karta graficzna:

Asus Radeon HD5450 Silent 512MB DDR2 /64bit/ DVI/HDMI

130 zł

Obudowa:

I-BOX Fornax 5002 (b/z)

79 zł

Zasilacz:

Aerocool VP-450 450W

130 zł

Opublikowano

Jeśli nie posiadasz budy, dysku, napędu to bardzo ciężko będzie, gdyż to ponad 500zł. Za 700zł możesz wtedy szukać coś z używek, ale ja bym ci radził dozbieranie więcej niż 1500zł.

Opublikowano

Do dupy, po co bierzesz socket FM1? Do gier jest am3+ itd! Nie, to jest lipa, ten zestaw co ja ci składałem na PW jest dobry.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Może ktoś jeszcze wypowie się na temat tego pierwszego zestawu , bo nie chcę kupić i się zawieść

Opublikowano

Może ktoś jeszcze wypowie się na temat tego pierwszego zestawu , bo nie chcę kupić i się zawieść

przecież ci powiedział, że do dupy. I ma rację niestety. Nie ma sensu kupować komputera za 1200-1300zł, wydasz kasę a potem będziesz żałował bo będzie za słaby :(

Opublikowano

Procesor:

AMD Athlon II X2 260 /3.2GHz, 2x1MB, 65W, BOX, AM3/

275 zł

Płyta główna:

Gigabyte M68MT-S2 /GeForce 7025, DDR3/

149 zł

Pamięć RAM:

Kingston 4GB 1333MHz CL9

95 zł

Dysk twardy:

Western Digital Green 500GB 7200rpm 64MB cache SATA600

295 zł

Karta graficzna:

Asus Radeon HD5450 Silent 512MB DDR2 /64bit/ DVI/HDMI

130 zł

Obudowa:

I-BOX Fornax 5002 (b/z)

79 zł

Zasilacz:

Aerocool VP-450 450W

130 zł

Użytkownik Shaw edytował ten post dziś, 19:53

ten zestaw co ja ci składałem na PW jest dobry.

Oten pierwszy zestaw mi chodzi ..Bo skoro Procek uważa ze jest dobry , to czemu ma być inaczej

A tak na marginesie BF3 to tylko taka odległa strefa ogółem chodzi mi oto żeby komputer był na tyle dobry żeby

nie cieły się gry z zeszłego roku

Opublikowano

NIE! Karta graficzna do dupy...

1, Na jaką byś wymienił w przedziale cenowym do 200zł ?

2. Jaką ogółem polecasz nie zważając na cene ?

Opublikowano

Nvidie 9600GT albo coś, troche stare, ale na niskiej rozdzielczości w bf3 pograsz.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie czy w zestawie wymieninym na początku tematu po zastąpieniu Raadeona I włożeniu VTX HD4850

Jakie gry mi pójdą ?

Odpale Mass Effecta 3 i Crysisa 2 ?

Mam jeszcze jedno pytanie w Vertexie zryte jest chłodzienie i wyje jak kojot w pełni

Co można z tym zrobić

Czy accelero s1 Rev2 pasuje do tej karty ?

Doradzcie mi w sprawie chłodzienia

Opublikowano

Crysis 2 i MassEffect bez wiątpienia na max detalach. Polecałbym Ci Accelero Twin Turbo, koszt ok. 120 zł . Musisz sam sprawdzić gdzieś w specyfikacjach tego chłodzenia czy pasuje na 4850

Opublikowano

Crysis 2 na max detalach? A kysz... Max detale to patch DX11, txt HD, wszytko na extreme ustawione. Tutaj nawet 560/570 dostaje zadyszki, a ty mówisz że na 4850 pójdzie.

Opublikowano

Aj no chodziło mi o wysokie (tzn. wysokie ustawienia typu textury) Mi na HD4870 i Phenomie 955 BE Crysis idzie na MAX (tzn. wszystko na max w opcjach jak się da ustawić :D) Stąd te info wziąłem :P

Opublikowano

Już ostatnie pytanie , dodatkowe chłodzenie to moge normalnie zamocować za pomocą opasek zaciskowych ?

Opublikowano

Moza na rozdzielczosci 1024x768 :)

Mi crysis2 na HD4870 chodzi na full na rodzialce 1680x1050 z jakimis 25-30fps.

@UP

Niebardzo, prawdopodobnie w zestawie bedzie mocowanie na srobki.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...