Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z gameguard/antivirus?

Juniorek321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam popularny problem z grą, mianowicie po kliknięciu "START CABAL" pojawia się komunikat z tym całym error gameguard...

Otóż jak odinstalowałem Kasperskiego, bo widziałem że nie pracuje z nim w zgodzie :) to gdy nie miałem żadnego antyvira to normalnie mogłem wejść do gry, ale jak już wyłączyłem i jak był Eset Smart Security 5 zainstalowany to znowu ten sam problem.. Dodałem cały folder Cabala do wyłączeń i bez żadnego skutku.. :< mam też ZoneAlaram < firewall > ale on raczej nic nie blokuje , bo nawet jak jest włączony bez żadnego antyvira to i tak gra działa normalnie, ma ktoś jakiegoś dobrego , NIEBLOKUJĄCEGO antyvira? Co mam zrobić żeby ten Eset <bo chyba z nim cały problem> się nie gryzł z Cabalem?

Opublikowano

Tak, zapora jest wyłączona (od dawna) i dalej to samo .

Tylko tego nie rozumiem za bardzo, bo jak dodałem do listy wyłączeń inny program, to później działał bez zarzutów, a teraz jak dodałem cabala to nadal mi go blokuje ;x

może on ma inny , oddzielny folder gdzieś poza Cabal Online (EUROPE)? Jakiś z gameguardem czy coś ?

Opublikowano

Gdy grasz w cabala wyłączaj Anty Vira,bo GG "kłuci" się z Anty Virem

a tak poza tym, że nie chce go wyłączać w czasie gry , chociaż jeżeli nawet to jak wyłączyć całkowicie ESETA? może ktoś wie? bo na googlach wszyscy piszą że go całkowicie się nie da wyłączyć ;x tylko pojedyncze funkcje nawet jak wszystkie anuluje to nadal mi go blokuje . ;/ i muszę robić uninstall antyvira , reset kompa po reinstallu , wejście do gry i install .. i tak za każdym razem -,- może powiedźcie mi jakie antyviry macie i na jakim wam działa bez problemu? bo słyszałem coś o avira i podobno dobry jest.. ale może coś od was?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...