Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko, otóż mam dylemat co do stworzenia postaci, farmie sie już ponad 2kk sp jest i jaki build. Czy 100 pach, 100 cold, 100 force, bardzo dobry build pod expienia czy może 100 pach 100 fire 80 light 20 cold, czyli bardziej do uniq oraz exp. Aha zapomniałem dodać że to str ;) . Chwiałbym usłyszeć wasze opinie.

Opublikowano

Ogólnie to bardziej opłaca się wziąć build nr 2. W pierwszym wymienionym przez Ciebie force jest niepotrzebne. Nie po to bow ma zasięg, żeby go ograniczać debufami z force. Poza tym jest niepraktyczne w walce z postaciami posiadającymi holy spela (będziesz leżał zanim wbijesz ze 3 debufy). Cold... kolejny badziew dla bowa (mowa tu o str, w przypadku hybryd lepiej wziąć na 40). Spowolnienia nie wbijesz na playera posiadającego fogsy w biżuterii ( o zamrożeniu już nie wspomnę...). A na pvm... po co mrozić moba skoro imbue z fire czy light daje taki dmg, że mob i tak nie podbiega. Na podsumowanie stanowczo polecam ten 2 build. Po więcej informacji radziłbym zajrzeć na sro.com.pl.

Jakiś ludź usunął...

Opublikowano

tak jak mi wytlumaczyli koledzy z guild bow z force byl zajebisty i to pr0 pod gap 90 niestety pod gap 100 lepszy jest 100bow/100fire/80light/20cold (2 dni temu zrobilem reskil z force na light) lepszy pod pvp . No a umnie w guild jest 10x100bow z takim bulidem

PostalDude - Iris - 90

Opublikowano

lepszy 100pach/100fire/100light niż 100pach/100fire/80light/20cold , jeszcze w przypadku gdzie masz aż 2kk sp..

Opublikowano

Według mnie build 100pacheon/100fire/100light jest najlepszy bo co ci da taki cold na 20 lvlu? Frosty które znikają po niecałych "5sekundach" więc raczej się to nie przyda.

Jeśli pomogłem, podziękuj =]
Opublikowano

Heh ci co mówią, że build z 80light/20 cold jest lepszy niż ten z 100 force albo 100 cold są w błędzie ;).

Cold na 100lvl daje nam :

- duży phy def

- 60% snowa ( dobre na hardcorowe sytuację )

- jeżeli koles nie ma blesa i ma słabą biżuterię to imbue z cold jest bardzo denerwujące :).

Force na 100 lvl daje nam :

- silne debufy, a 2 z nich przechodzą przez holy :)

- możliwość usunięcia z siebie statusów

Ci co mówią , że force ogranicza zasięg to nie wiedzą co mówią :P. Dajesz statusy, 2x kb i koleś jest wystarczająco daleko :)

A teraz co daje na 80 light i 20 cold ? :

- 20% ms ( jedyny + )

- troszkę pary ratio

- słaby speed - lepszy można kupić u NPC

- teleport, który jest rzadko używany

Teraz sami sobie odpowiedzcie co jest lepsze pod pvp :).

16.04.2010r - 666 postów :-).

Opublikowano

To jest ukryta treść, proszę

Jebnełeś równo ale nie będe komętował.

Zakładasz Prota już masz więcej Defu

Bow Full Str ma stanowczo za mało MP na takyle MS że nie wyrobi.

Wychodzi na to że zrobisz 100lvl colda aby kogoś podenerwować Imbue.

+-Debuff --Tracisz kilka sek zanim wejdzie i podchodzisz blisko w ten czas mozesz już lizać glebe.

Nom jedyny +

Daje wchuj obrony podczasz PvP / PvM i z MP wyrabia akurat.

Słaby? Jak był cap 80 jakoś nikt na speda nie nażekał :D a poco mam tracić 250k jak za tą cene moge kupić 5 paczek potów?

I tu się myliśz kolego tym każdy napierdala co 5 sekund. Jeżeli np. chcesz uniknąc deda lub lecisz na spota.

~~Crystal Silkroad~~ >>>>>>>>>> Azonicowned <<<<<<<<<<

Opublikowano

Hm nie chcę mi się bawić w cytowanie więc odpowiem normalnie ;D

Mówisz, że lepiej założyć porta niż rozwijać colda - pomyśl sobie jaki def będzie miał bower + cold + prot ;).

60% snow to za duży jak na full str aby go ciągle używać. Mi chodziło o sytuacje gdzie klepie nas 5 osób :). Zakładasz shield + snow i jesteś w stanie się uratować . Co do imbue ... nie robie colda dla tego jednego skila ;P. Jest to poprostu jeden z wielu zalet tego buildu. Kolejna sprawa - debufy. Chyba przez te 5 s kiedy wrzucasz kolesiowi statusy dasz radę się jakoś na nogach utrzymać :P ( chodzi tu o pvp ). A co do zasięgu to juz mówiłem - 2x kb :). Jeżeli chodzi o speeda to dla nie których nie ma różnicy czy wydadzą 1m więcej czy nie :P. A teleport - za często na pvp nie nie przydaje ( bardziej na mass ), a na spota to bot idzie :D.

Opublikowano
Mówisz, że lepiej założyć porta niż rozwijać colda - pomyśl sobie jaki def będzie miał bower + cold + prot ;).

To mnie rozłożyło... Nuker nawet się nie wysili, zęby owy build pokonać Bezsens jest dawać cold w bowa, chyba, że chcesz tylko epxić ( ale i tak do tego lepszy fire). Następnie po co bowowi więcej defa. Wystarcza mu dwa knock backi. Lepiej już zwiększyć mu mag defa. Chyba, że ktoś jest zainteresowany bow pure int. Nie patrzcie na to w ten sposób, że jeśli dacie w colda i zrobicie postać str to będzie niepokonana. Taką z łatwością pokona każdy dobrze grający int bądź hybryda [int].

Jakiś ludź usunął...

Opublikowano

Haha koleś.. weź popatrz najpierw ilu bowmanów lata z portem - a teraz się zastanów czym sie różni ( pod względem mag defa ) bow + cold + prot a bow + light + cold. I port ma to do siebie ze mag defa też ma sporo :).

Opublikowano
Haha koleś.. weź popatrz najpierw ilu bowmanów lata z portem - a teraz się zastanów czym sie różni ( pod względem mag defa ) bow + cold + prot a bow + light + cold. I port ma to do siebie ze mag defa też ma sporo :).

Znawca się znalazł. Własnie widzę ile bowów lata w procie. I jakoś ich liczba jest stosunkowo mała do ilości graczy noszących garment. Prot jest dobry dla intów i hybryd. Na co zwiekszac bowowi dafe phy skoro jest str i ma uderzać z dystansu. A Ty nadal z tym coldem >.>. Po jajo Ci cold w walkach z intami. Może chcesz zamrozić przeciwnika. To życzę powodzenia na 90+. Kolejny minus colda ( w przypadku str bowa) to rozwijanie imbue (bądźmy szczerzy na wyższym lvlu zamrożenie nie wchodzi a dmg jest "porażający"), buf na defa oraz snow shield do 2 książki ( przy 3 zaczyna brakować many). Obecnie mój bow ma 97lvl i jakoś nie widzę przyszłości w procie ( bo o coldzie to już nie mówię). Takie rozwiązania są lepsze dla postaci int a nie str (chyba, że chesz być "innym od reszty" i płakać jak Cie nukery zabiją). Weź idź nabić 90+ i się potem udzielaj bo pierdolisz głupoty odnośnie colda dla bowa. I zobaczysz, że latanie w "porcie" jest bezużyteczne.

Jakiś ludź usunął...

Opublikowano

Ja z kolei napisałem Prot ponieważ na mniejszym lvl niemaż zbyt dużo PvP tylko grindujesz.

Dlatego lepiej prota więcej jest mobków Fizycznych.

Dlatego polecam aby na 10DG robić sobie garmenta a do 9dg latać w protku.

Cold jest do dupy i tylko tyle powiem.

Cold only for int forever !!

Miałem bowa 91 Peachon 100 / Fire 100/ Light 80 / 20 Cold (hack dostalem ) i spokojnie dawałem radę wszędzie.

o filmik ja na 91 na medusie set protector.

http://www.youtube.com/watch?v=O_60e6hmvsQ

btw. Nie krytykować filmiku bo wiem że jest chujowy :D

~~Crystal Silkroad~~ >>>>>>>>>> Azonicowned <<<<<<<<<<

Opublikowano

@ptr93

Heh rozwijać colda dla zamrożenia to możesz ty :). Cold na inty się nie sprawdza ale nie tylko z postaciami int się lejemy o.O. Tak samo jak ty się czepiłeś, że w procie będziemy dostawać po dupie od intów, tak samo ja się mogę czepić , że w garniaku warrior nas latwiej ubije ;). Typ zbroi to akurat kwestia gustu :).

Na co zwiekszac bowowi dafe phy skoro jest str i ma uderzać z dystansu.

Przez jaki okres walki 1vs1 bowman bije z dystansu? 3 s? A phy def jest bardzo pomocny przy postaciach str.

Po 2. nie czepiłem się colda tylko uważam , że jest on lepszy dla bowmana niż light. Osobiście uważam , że najlpeszy bower to force :). Mam takiego na 92 lvl.