Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy po jednym...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zielsko jest sto razy gorsze...

Lepiej nie próbuj, dla własnego dobra.

Przydatne może być też info: sama silna wola nie wystarczy, jest też coś takiego jak głód nikotynowy.

Najgorsze jest to ,że palenie fajeczek prowadzi do wielu chorób i niszczy zęby, gorzej niż najsłodsze cukierki świata...

"Zielsko jest sto razy gorsze..."

Dabl Fejs palm.

@czyste jest zdrowe , jak masz od jakiegos idioty co dosypuje jakiegoś szitu to sie nie dziw że wali w płuca.

Wiem, że wspomnienie nigdy nie zginie

Tak jak wspomnienie po pierwszej dziewczynie

Jak czasy podstawówki

Zbite butelki, ubite lufki

Starte zelówki w podróży

Polowanie na chwile się nie dłuży, się nie nuży...

Opublikowano

Jak się "uzależnisz" to bez fajki przed lub po szkole nie wytrzymasz.

yy po 1 nie , po miesiącu już zaczyna się. ale po 1 masz coś takiego że jak się kiedyś wkurwisz to zapalisz znów, na melanżach znów itd. w towarzystwie też i tak się zaczyna.

Ogólnie lepiej nie rób tego.

<span style="text-shadow: 1px 1px 8px #FF0000; font-weight: lighter; color: #FF0000;">dowolny tekst.</span>

Opublikowano

Nie, nie ma takiej opcji, na pewno się nie uzależnić, przed pierwsze 10 godzin będziesz myślał o ponownym zapaleniu, potem ci przejdzie. btw. masz brać jednego bucha to nie pal w ogóle, bo po jednym nic nie poczujesz. W życiu wziąłem jednego bucha :P

Wina zawsze leży po środku. Nie wiadomo tylko, gdzie leży środek.

Opublikowano

Elo

Czy po jednym buszku / papierosie się uzależnię ?

Ogólnie jestem uprzedzony do papierosów ;d

Zalezy, mnie uczyl sasiad jak mialem 4 lata. Nie uzaleznilem sie.

Cioteczny brat namowil mnie jak mialem ... 9 lat? Nie uzaleznilem sie.

Teraz mam 14, nie pale.

Mam takie kurewki (przepraszam za to wyrazenie, ale taka prawda) co pala. Dzisiaj przed szkola taka akcja byla ze malo sie nie zesrala jak papierosa jej kumpela nie dala. O dziwo maja 13 lat.

Ja tobie odradzam palenie, chyba ze jestes pelnoletni to sam za siebie zadecyduj.

Ja gardze mlodymi palaczami - 12lat - 16lat ;/

61093c6efb.png

Opublikowano

A więc tak: po jednym papierosie nie uzależnisz się na 100%. Nie ma takiej możliwości. Jednak jest szansa, że Ci się spodoba i wtedy będziesz chciał spróbować jeszcze raz i jeszcze no i wtedy jest spora szansa.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Tak , można ;). Papieros dziesięciokrotnie uzależnia niż Marihuana . Więc nie radził bym ani tego , ani tego ;) . To jest zwykły szajs ... Ty bedziesz tryskał zdrowiem , a inni będą leżeć w szpitalach i skręcać się z bólu ;) ... Wątroba , płuca , gardło i dużo więcej psuje się od tego ;)

@edit

Zapomniałem o najważniejszym ;D Serce ... Jedyna pompka człowieka ;)

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Zasada jest prosta...

Zapalisz raz, będziesz czuł, że coś Cie nadal ciągnie do tego i ulegniesz to ulegał będziesz coraz częściej aż będziesz palił nałogowo.

Piszę to tylko z tego jak mi się wydaje, bo nigdy nie paliłem.

Ale od jednego razy nie ma raczej takiej możliwości żebyś się uzależnił... i nie wiem po co Ci próbować.

Opublikowano

Jeśli masz w głowie "nie będę na to hajsu wydawał, nie uzależnię się" to nigdy się nie uzależnisz. Kwestia tego co masz w bani.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Ja po jednym się uzależniłem , lecz udało mi się zwyciężyć ten ból.

Nie popełniaj tego błędu co ja.

O kurwa komu ty chcesz to wkręcić?

Opublikowano

palę sporadycznie - czasami więcej jak mam powód < beka > , dobre 4 lata i się nie uzaleznilem, moge przestać kiedy chce zią.

Opublikowano

Beka ci co piszą że po jednym się uzależnia, nie paliłeś ?, nie wiesz ?, nie odzywaj się proste, żeby się uzależnić trzeba palić sporo, nie tak od czasu do czasu, bo takie popalanie to nic nie da, do tego nie zaczynaj palić bo to bez sensu, do tego w ch*j kasy leci, ja średnio wydaję 100zł+ miesięcznie, a sam zawsze sobie wmawiam że przestanę i rzucę to.

Opublikowano

No to widzę ładnie chłopaki.

100 zł miesięcznie, dla mnie leci rama dziennie. Kartonami aż kupuję.

Niby już długo palę i uzależniłem się, ale dopiero po jakichś 3 - 5 miesiącach po "podpalaniu" coś zaczynało swędzieć w płucach. Raka trzeba dokarmiać.

Opublikowano

U mnie w podstawówce mówią, że od patrzenia można się uzależnić nawet, więc staraj się nie patrzeć na papierosy! :(

nie pacz na moją sygne nawet!

rydah for life

Opublikowano

Po jednym buchu się nie uzależnisz. Ja palę okazyjnie na imprezach i jakoś nie ciągnie mnie, zeby wydawać dyszkę co 1 - 2 dni. A co do zielska to jest podobnie. Przecież jak sobie zajarasz raz na miesiąc to też nic Ci się nie stanie.

2070d6e5f8b5c.png

By Cristiano.

Opublikowano

W zyciu sie nie uzaleznisz nawet po kilku tyg a nawet miesiacach normalnego palenia ... Dopiero potem bedziesz uzalezniony a to ze chce sie palic / lubic na poczatku to inna sprawa. A uzaleznienie to zupelnie co innego.

Ale nie zaczynaj palic bo to glupota , tylko ze ja kocham palic noi trudno. Najgorsze uczucie jak nie masz fajek i zrobisz wszystko zeby zapalic to jest uzaleznienie. Ja nie moge funkcjonowac jak nie zapale . Kasy tez idzie .

wakow9.png
Opublikowano

Wisniowy pojebalo?

kurwa jeden sie zesra na horrorze a drugi zasnie... jeden rzuci sam drugi z plastrami

@topic

kazdy cos w zyciu cos tam probowal, tyton az tak nie uzaleznia zeby po jednym ale jesli jestes juz tak kurwa, tak naprawde podatny na uzaleznienia, jesli po jednym juz kurwa bedziesz dym wszedzie widzial to lepiej kurwa nie proboj! ...kurwa :)

a ochota na trawe to pamietaj to "Synku, jesli bedziesz cpal to skonczysz jak ostatnia ciota"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...