Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Torchlight II czy uważacie go za rywala D III ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie czy uważacie ze Torchlight II będzie miał jakieś szanse z DIABLO III ??

Gra fajnie wygląda trochę te menu podczas gry jest dość podobne jak w DIABLO III oraz jak się gra w kilka osób ( Co-Op) to też jest tak samo jak w diablo III tylko zmienili wygląd okienek

Opublikowano

Nie polecam wchodzić w ten link wyżej wymieniony.

Sądzę że Torchlight 2 niema szans z diablo 3, taka jest moja opinia.

Opublikowano

Sądzę, że tak :) Będzie dużo tańszy ! Ale na pewno zwolennicy D3 nie weżną T2

Pomogłem? Kliknij : 83ab61d98042655cm.jpg

Opublikowano

Nie ma szans, nie ma takiej sławy jak seria Diablo i nie będzie rywalizować, bo Diablo III to obecnie najpopularniejsza na świecie gra h'n's.

Nie polecam wchodzić w ten link wyżej wymieniony.

Sądzę że Torchlight 2 niema szans z diablo 3, taka jest moja opinia.

To jest dobry link, do udostępniania na innych stronach.

Opublikowano

Uważam, że ma bardzo duże szanse na popularność zresztą kupimy to zobaczymy..

Nie mam zamiaru grać w BETE.

Widze fabuła niezła;)

Opublikowano

Moim zdaniem ma i to duże grałem w betę diablo III i w betę Torchlighta i szczerze za długo na diablo wszyscy czekali a to tak naprawdę średniak , poza tym cena , czy ktoś może powiedzieć czemu aż tyle? Torchlighta za 65zł dostaniesz a dużo lepszy od pod względem fabuły , kreowania postaci no i ten pet :) I love Buldog.

Opublikowano

powiedział co wiedział ten który grał tylko w betę a 14 poziom widział tylko na YT w diablo ;) co TY wiesz o fabule serii Diablo :D

osobiście z filmików nie za bardzo mi się podoba aczkolwiek mam nadzieję że Diabełek będzie miał jak najwiecej konkurencyjnych tytułów to wyjdzie mu tylko na dobre;)

1359796545-U215643.png

Opublikowano

Torchlight różni się wiele od Diablo aczkolwiek znajdzie swoich zwolennników. Grałem w 1-szą część i na bank zagram w 2 ponieważ to co oferuje Torchlight może równać się z tym co Diablo.Torchlight ma własny styl który mi bardziej odpowiada.

Sygnatura.

Opublikowano
Produkcja została opracowana przez studio Runic Games, którego założycielami są Max Schaefer, Erich Schaefer (mający w dorobku kultowe Diablo) oraz Travis Baldree (twórca Fate).

Czyli oni pracowali w Blizzardzie tworząc Diablo, a teraz tworzą Torchlight.

Kilka informacji dot. Torchlight II:

Cena gry w dniu premiery: 79,90 zł

19 czerwca 2012 ( światowa data premiery )

19 czerwca 2012 ( data wydania w Polsce )

19 czerwca 2012 ( premiera w USA )

Ciekawie się zanosi, ja na pewno zostanę przy Diablo 3, chociaż go przejdę.

Pożyjemy, zobaczymy, jakie będą opinie/recenzje, wtedy będzie można stwierdzić czy warto kupić.

Opublikowano

Ja Torchlight II na pewno kupie czemu ?

-cena xD

-podoba mi się ta cukierkowa grafika :)

-rozwój postaci :)

Opublikowano

Ma ktoś key do Torchlight 2 beta??

prosze o przesłanie

Jeśli się nie mylę teraz w weekend była otwarta beta, wątpliwe, by ktoś Ci przesłał klucz. Poza tym, beta kończy się jutro, informacja ze strony Torchlight:

The Torchlight II Beta will be officially closing for everyone on Thursday, May 24th at 4pm PDT. T

Opublikowano

Torchlight II będzie podobny do diablo bo to jest ten sam gatunek.W dodatku Torchlighta robią niektórzy twórcy diablo :).Jednak uważam że Torchlight nie jest żadną konkurencją dla diablo.

KHnS9.png

Signature by Karol22

Opublikowano

Diablo III jest lepszy, co nie oznacza ze Torchlight 2 nie odniesie sukcesu. Większość myśli że TorchLight w złym "dniu"/czasie miał premierę... bo wysżło Diablo III rzecz jasna ale porównajmy ceny...

Dlatego obie gry odniosą sukces (to mało powiedziane) i kto nie ma kompa ani kasy na D3 kupi T2 ,..... to taki mały zamiennik D3 ;)

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Opublikowano

Mi się wydaje że ta gra nie jest konkurentem Diablo III, jest raczej jakąś alternatywą. Znam ludzi nielubiejących serii Diablo (są tacy) aczkolwiek lubiących h'n's; ludzi których nie stać na produkcję blizzarda; szukających czegoś bardziej kolorowego bądź innego. To prawda że Torchlight II nie będzie miał takiej samej sławy było pewne ale i ta produkcja nie jest przeznaczona dla takiej samej ilości osób, można wręcz powiedzieć że to taka produkcja bardziej "niszowa". Niemniej kupię na pewno by sprawdzić z czym to się je ;)

@Zieleniec11 - Argument ze słabym kompem to dość słaby argument. Diablo III ma wyjątkowo niskie wymagania że nawet mój 5 letni laptop który de facto nie spełnia "minimalnych" wymagań uciąga go na niskich detalach i to bez żadnych przycięć.

Opublikowano

Torchlight II na PC nie wygra ! Lecz na Konsole na pewno ! Gra nie jest niszowa xD i też ma ogromną ilość zwolenników

Opublikowano

Torchlight II na PC nie wygra ! Lecz na Konsole na pewno ! Gra nie jest niszowa xD i też ma ogromną ilość zwolenników

Nie ma żadnej potwierdzonej informacji o wydaniu Torchlight II na konsole, Torchlight jest, jednak co do dwójki nic nie zostało ogłoszone, na razie zmierza wszystko na to, że będzie tylko dla pcetów.

Opublikowano

Ja gram dalej w betę torchlight ma możliwość modowania gry i nie tylko dalej twierdzę że ma dużą szansę na wybicie się.

Opublikowano

Jeżeli ktoś chce zagrać w Torchlight 2 to skidrow wypusił cracka, niestety mi i tak nie udało się uruchomić gry ;/

Mpc nie popiera piractwa :)

D3 a TL to duża różnica.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...