Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki polecacie Skuter ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Boże jak kupisz chińczyka to będziesz idiotą. Sam to zrobiłem kiedyś i żałuje nawet nie jeździłem bo to szajs i taka prawda.

Za 3k dokładasz 1k i masz rozjebaną lub trochę TZR.

A tak to yamaha aerox albo speedfight. Uwierz że aerox jest zajebisty.

<span style="text-shadow: 1px 1px 8px #FF0000; font-weight: lighter; color: #FF0000;">dowolny tekst.</span>

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Mam zamiar kupić sobie skuter do max 3000 zł. ( Nowy ).

Jaki polecacie ? Czy może coś z manualną skrzynią biegów ?

Kup maxi skuter używany w dobrym stanie, to będziesz go później mógł sprawdzić w yamaha za 1 zł i dostaniesz zniżkę na zakup nowego. Mają taką akcję od czerwca tego roku ;p

Peugeot Speedfight 2 .

Nowego pewnie za tyle nie kupisz ale polecam używany nawet ; )

Używany może wymienić na nowy - nie ważne czy to Peugeot czy coś innego - w Yamaha przyjmują i potem może mieć mniejsze raty na nowy motor czy skuter. Niech poszuka trochę w Necie na ten temat.

Boże jak kupisz chińczyka to będziesz idiotą. Sam to zrobiłem kiedyś i żałuje nawet nie jeździłem bo to szajs i taka prawda.

Za 3k dokładasz 1k i masz rozjebaną lub trochę TZR.

A tak to yamaha aerox albo speedfight. Uwierz że aerox jest zajebisty.

Zgadzam się- a jak skutery to xenter 150 lub t-max 530. Niedługo stanieją. Zresztą jakby wymienił starszą, używaną yamahę na nową lub pojechał z tym skuterem do serwisu yamahy to jeszcze gwarancję może dostać na rok za 435 zł. To 1/3 tego, co chcą gdzie indziej za ubezpieczenie gwarancyjne.

Zrozum to że gdy kupujesz motorower w sklepie jak tessco , real itp to jego v-max to 45km/h i ani więcej, dlatego że motorowerem możesz się poruszać po drodze z prędkością max 45 i te motorki są tak zrobione -_-

Pod sumując , nie kupuj nowego jakiegoś skutera bo pożałujesz, unikaj marki jak : Zipp, Romet , Kingway, Keeway , CPI i itp gówna z Japoni, kupuj marki typu : Peugeot np. SpeedFight 2, Aprilla sr/rs , Girela np DNA ...

Pozdrawiam, a osobiście polecam SpeedFight 2

A co masz do Japońskich, co? Jakoś ostatnio wzbogaciłem się o t-max 530 yamahy i powiem Ci, że wygodniejszy jest od motocyklu a tez potrafi sporo przyspieszyć i wyminę każdy motor w korkach. Niech nie kupuje ścigaczy, lepiej już choppery. Albo mniejszy skuter xenter 150.

Weź coś używanego z wyższej pólki typu Peugeot, aprilla, yamaha.

Od siebie polecam peugeota TKR, sam go mam i jestem zajebiście zadowlony

No teraz by na tym dobrze wyszedł, jak poszperacie w Necie, to jest info, że bez względu na to jakiej marki macie używane maxi skutery, albo motorki, to w yamaha można je na nowe wymienić i raty za nowy sa niższe ;p a jak yamaha na yamahę, to jeszcze gwarancja 435 zł/rok tylko wychodzi.

Opublikowano

nie wiem ile masz lat... ale jeżeli nie zależy ci na prędkości to bierz rometa... ale taka aprilia rs/sr,speedfight2,neos czy areox to są już maszyny rasowe takie jakimi możesz szpanować że masz coś markowego a z tym jak ktoś dba... to szukaj remontowanego z paragonami albo garażowanego... a jak znajdziesz taki regularnie serwisowany to masz już 100% że dobry zakup... a jak nie to bierz rometa... chociaż będziesz o niego musiał dbać... oleje,paski itp.

zgadzam się z twoim zdaniem- jak skutery to jeszcze mozesz tego xenter-a 150 sobie sprawić,a jak chcesz używany na nowy wymienić- to idź do yamahy- nie ważne jakiego producenta masz motor- można na nowa yamahę wymienić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...