Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki polecacie Skuter ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam zamiar kupić sobie skuter do max 3000 zł. ( Nowy ).

Jaki polecacie ? Czy może coś z manualną skrzynią biegów ?

"Ten, który pokona samego siebie jest najpotężniejszym z wojowników."

Opublikowano

Właśnie znalazłem go na allegro.pl już w niedziele. I mi się też podoba oraz kosztuje 3000 zł. A jak tam jazda ?? bo chyba go będę kupować. Powiedz mi tylko czy fajnie się jeździ >

Opublikowano

Dlaczego chcesz nowy? Lepiej kupic używany a porządny niż nowy z tesco. Za 3 tyś. bys miał zadbanego np. speedfighta 2

...

Opublikowano

Tak wiem że chcesz nowy ale wg mnie bardziej się opłaca za te 3k kupić używany jakiejś dobrej marki (np.yamaha aprilia peugeot) z markowymi częściami a nie mieć rometa przez 2 lata i potem żałować tego zakupu ?

Zapraszam serdecznie na moją  nową stronę: https://przeglad-internetu.pl. Znajdziesz tam sporo śmiesznych treści z internetu w celu zapewnienia Ci najlepszego contentu i zaoszczędzeniu czasu! 🙂

Opublikowano

Tak wiem że chcesz nowy ale wg mnie bardziej się opłaca za te 3k kupić używany jakiejś dobrej marki (np.yamaha aprilia peugeot) z markowymi częściami a nie mieć rometa przez 2 lata i potem żałować tego zakupu ?

Będzie mistrzem jak taki skuter mu wytrzyma 2 lata. Mój znajomy kupil w tamtym roku rometa basse w tesco i co chwile musiał oddawać do serwisu bo sie coś psuło. Nie polecam.

Poszukaj sobie lepiej na allegro skuterow taki jak wymienil NiePozorny mimo, że urzywane to wytrzymaja dłużej niż te nowe tanie ( 3000zł to nie jest dużo jak na kupno skutera(nowego))

...

Opublikowano

Ja osobiście odradzam kupowania nowych skuterów za niską cenę ;]

A polecam Ci Peugeot Speedfight 2 , sam go mam, Zajebisty wygląd i wgl, fajna jazda ;] za 3 tys spokojnie kupisz w dobrym stanie,

romet router ws 50, gdybyś go kupił lub inny motor w sklepach takich jak tessco,real,biedronka itp to byś zrobił największy błąd w życiu !

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Oczywiście, że rometa routera ws 50 nie mam zamiaru kupić w tesco lub w innym markecie. Jak bym miał go kupić to tylko u autoryzowanego dealera.

PS: Czytałem opinie na temat Romet Router Ws 50 i wiele osób mówi, że ten motorower jest bardzo fajny, i jak się go dobrze dotrze to będzie nawet zamykał licznik :)

Opublikowano

Zipp basic :D

Mam go od 2 lat, żadnej awarii, śmiga pięknie. Super przyspieszenie. Cudo tak poszpanować po mieście naklejkami-płomiennymi

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

Będzie mistrzem jak taki skuter mu wytrzyma 2 lata. Mój znajomy kupil w tamtym roku rometa basse w tesco i co chwile musiał oddawać do serwisu bo sie coś psuło. Nie polecam.

Poszukaj sobie lepiej na allegro skuterow taki jak wymienil NiePozorny mimo, że urzywane to wytrzymaja dłużej niż te nowe tanie ( 3000zł to nie jest dużo jak na kupno skutera(nowego))

gz? w tesco sb. robisz z tym co chcesz?

@top też się nad tym rometem zastanawiałem... ale czy nie lepiej kupić używaną aprilie rs/sr? w magazynie motor czy coś takiego jest rs za 3500... cene raczej da się negocjować więc za 3000 masz maszynke która wyciśnie 100km/h i nie będziesz lamerem pykającym max 70... jak w romecie... do rometa trzeba części lepsze dlatego żeby wycisnął stówkę byś musiał włożyć jakieś 600 na części

@edit @up słyszałem gdzieś że się kask do bagażnika nie mieści prawda?

Opublikowano

Pierdolicie bzdury.... do 3k nowy to moze byc .... ja bym CI radzil patrzec za uzywanym np Pegueot Speedfight 2 lub Aerox <-- jedne z lepszych na rynku i praktycznie bezawaryjne

gallery01843468.png
Opublikowano
gz? w tesco sb. robisz z tym co chcesz? @top też się nad tym rometem zastanawiałem... ale czy nie lepiej kupić używaną aprilie rs/sr? w magazynie motor czy coś takiego jest rs za 3500... cene raczej da się negocjować więc za 3000 masz maszynke która wyciśnie 100km/h i nie będziesz lamerem pykającym max 70... jak w romecie... do rometa trzeba części lepsze dlatego żeby wycisnął stówkę byś musiał włożyć jakieś 600 na części @edit @up słyszałem gdzieś że się kask do bagażnika nie mieści prawda?

Tylko, że tą stówę wyciśnie dopiero wtedy, gdy wzmocni wał i wymieni cylinder z 50 na 70+ inaczej będzie mógł tylko części z rozsypanego silnika zbierać...

@top

Ja bym Ci radził jakiegoś manuala kupić. Chyba, że wolisz kosiarkami jeździć :P

xD

262xro2.jpg

xD

Opublikowano

Aprilia Sr 50

Beznadziejny motor tak samo jak kazda Aprilia... Jak lubisz dokladac do interesu to polecam..

gallery01843468.png
Opublikowano

Dlaczego sądzisz,że Włoskie najgorsze? Jeśli się kupuje motory doinwestowane z źle dotartym silnikiem to tak , ale jeśli kupujesz full seria to nie ma prawa się zepsuć. Włoskie - drogie, najlepsze. Tam tylko skuterki..

Zipp basic :D

Mam go od 2 lat, żadnej awarii, śmiga pięknie. Super przyspieszenie. Cudo tak poszpanować po mieście naklejkami-płomiennymi

Żartuj sobie dalej kolego. Tego typu, zippy, kingwaye, jonwaye to jeden chłam który wygląda i ma taki sam silnik tylko inne nazwy..

Opublikowano

Używanego nie chcę, ponieważ nie wiem co właściciel z niem robił i dlaczego chce go sie pozbyć. Zipp basic ? chyba będę za duży na niego ponieważ mój wzrost to prawie 176 cm. Poza tym nie wiem czy ten bassic się szybko psuje. Wiem tyle że w mojej miejscowości w Media Expert jest Zipp Basic nowy za 1800 zł. Ale nie wiem ile ten zipp pali i ile wynosi v-max.

Opublikowano

nie wiem ile masz lat... ale jeżeli nie zależy ci na prędkości to bierz rometa... ale taka aprilia rs/sr,speedfight2,neos czy areox to są już maszyny rasowe takie jakimi możesz szpanować że masz coś markowego a z tym jak ktoś dba... to szukaj remontowanego z paragonami albo garażowanego... a jak znajdziesz taki regularnie serwisowany to masz już 100% że dobry zakup... a jak nie to bierz rometa... chociaż będziesz o niego musiał dbać... oleje,paski itp.

Opublikowano

Weź coś używanego z wyższej pólki typu Peugeot, aprilla, yamaha.

Od siebie polecam peugeota TKR, sam go mam i jestem zajebiście zadowlony

Opublikowano

Tylko, że tą stówę wyciśnie dopiero wtedy, gdy wzmocni wał i wymieni cylinder z 50 na 70+ inaczej będzie mógł tylko części z rozsypanego silnika zbierać...

@top

Ja bym Ci radził jakiegoś manuala kupić. Chyba, że wolisz kosiarkami jeździć :P

Zacznijmy od tego że nie trzeba wymienić cylindra żeby poprawić jego osiągi , wystarczy wymienić wariator + rolki, ( najlepiej 4-5 gram ) + sprzęgło sportowe z sprężynkami ( czerwone najlepiej ) , wydatek koło 300 zł a v-max mojego peugeot'a 50cm3 to prawie 100hm/h .

Używanego nie chcę, ponieważ nie wiem co właściciel z niem robił i dlaczego chce go sie pozbyć. Zipp basic ? chyba będę za duży na niego ponieważ mój wzrost to prawie 176 cm. Poza tym nie wiem czy ten bassic się szybko psuje. Wiem tyle że w mojej miejscowości w Media Expert jest Zipp Basic nowy za 1800 zł. Ale nie wiem ile ten zipp pali i ile wynosi v-max.

Zrozum to że gdy kupujesz motorower w sklepie jak tessco , real itp to jego v-max to 45km/h i ani więcej, dlatego że motorowerem możesz się poruszać po drodze z prędkością max 45 i te motorki są tak zrobione -_-

Pod sumując , nie kupuj nowego jakiegoś skutera bo pożałujesz, unikaj marki jak : Zipp, Romet , Kingway, Keeway , CPI i itp gówna z Japoni, kupuj marki typu : Peugeot np. SpeedFight 2, Aprilla sr/rs , Girela np DNA ...

Pozdrawiam, a osobiście polecam SpeedFight 2

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...