Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomocy Cs Przekierowywanie Portow!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wiec postanowilem postawic server hlds lecz mam wew ip i niewiem jak przekierowac porty, zalogowalem sie na stronie mojego routera tzn jako administrator i mam takie cos:

ht tp://i38.tinypic.com/2rhabcz.jpg

ht tp://i36.tinypic.com/34gsu13.jpg

I jezeli moglby mi ktos powiedziec co i gdzie mam wpisac zeby mi server chodzil normalnie nie przez zadne hamachi.

Opublikowano

jak sam nei zrobie ludzie pisza wszedzie ze samemu mozna przekierowac porty, a neta mam angielskiego (poniewaz jestem w angli) i nei pujde do nich i nie powiem ze chce zew IP xD

Opublikowano
jak sam nei zrobie ludzie pisza wszedzie ze samemu mozna przekierowac porty, a neta mam angielskiego (poniewaz jestem w angli) i nei pujde do nich i nie powiem ze chce zew IP xD

1. polecam słownik języka polskiego.

2. skoro ludzie wszędzie piszą to popytaj się tam gdzie jest wszędzie.

3. neta masz angielskiego i nie pójdziesz do nich ? Czemu ?

4. jakiego ty masz neta ze chcesz robić serwa ? jak masz przynajmniej 6mb to wtedy mozesz myslec o takim czymś.

71170943.jpg
Opublikowano
4. jakiego ty masz neta ze chcesz robić serwa ? jak masz przynajmniej 6mb to wtedy mozesz myslec o takim czymś.

A napisał, że chce hostować publika? ;/ Do gry z kolegami wystarczy 1mb/s o ile nie mieszkają daleko.

i nei pujde do nich i nie powiem ze chce zew IP xD

Idziesz, prosisz, masz. A jak nie chce ci się dupy ruszyć to już twój problem.

Opublikowano

to my ci kur*a odpowiadamy żebyś skontaktował się z dostawcą neta, nie?

Opublikowano

Da sie przekierowac porty samemu ale widzac ze nawet nie potrafisz pisać po polsku to nie będę Ci pomagać -,-.

ojj wee

zal

przeciez sie kurcze pytam czy wie ktos jak tu przekierowac porty omg. ludzie ruszcie czaszka..

Ty tez rusz i rusz tez pupcie i marsz do dostawcy. :/

71170943.jpg
Opublikowano

Żeby przekierować porty musisz zrobić coś jak tunel po portach przez całą wewnętrzną sieć, aż do maszyny z zewnętrznym IP. Jeśli nie masz dostępu do tego sprzętu, to możesz zapytać administratora. Jak masz internet w pakiecie z kablówką za 17Ł, to mogą robić problemy :P Jest też oprogramowanie, które pozwala wykorzystać do tego celu ogólnie dostępne porty, np typowe dla WWW czy FTP, ale informacji na ten temat musisz już szukać na własną rękę (vide "port forwarding", "tunneling").

Opublikowano
Żeby przekierować porty musisz zrobić coś jak tunel po portach przez całą wewnętrzną sieć, aż do maszyny z zewnętrznym IP. Jeśli nie masz dostępu do tego sprzętu, to możesz zapytać administratora. Jak masz internet w pakiecie z kablówką za 17Ł, to mogą robić problemy :P Jest też oprogramowanie, które pozwala wykorzystać do tego celu ogólnie dostępne porty, np typowe dla WWW czy FTP, ale informacji na ten temat musisz już szukać na własną rękę (vide "port forwarding", "tunneling").

Rozpisz mu to dokładnie na 3 strony :<

Opublikowano

k a więc inaczej.

1. Jakiego masz dostawce neta, jakies upc neo itp czy jakaś sieć. Chodzi o fakt czy od dostawcy masz zew. IP

2. Jeżeli takie masz, to bazujac na screenach co dales, poprawny forward powinien wygladac następująco http://wropro.pl/images/forward.png

zamaist 192.168.6.66 wpisujesz IP wew. swojego komputera, zamiast 6666 port na jakim stoi serwer a zamiast kupa cokolwiek sobie zażyczysz

jezeli juz to zrobisz, http://wropro.pl/ip.php tu masz prosty skrypt ktory pokazuje zewnętrzny IP kompa przez który inne osoby będą się łączyć

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!