Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Diablo 3 podczas grania się wiesza.

Great White

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja np. mam jak włącze Diablo III po włączeniu kompa(odczekaniu np. pół godziny) logując się do gry mam lekkie ścinki i potem przestają (FPS mam 60-200). Podczas gry naciśnij Ctrl+R i graj tak cały czas a kiedy się zwiesi to powiedź ile masz FPS. Jak napisał Menester może to być wina przegrzewania się procesora albo karty graficznej spowodowane brakiem chłodzenia. Ja bym zaproponował jeszcze aby użyć programu którym mierzy się FPS'y (jak mógłby któryś z forumowiczów podać nazwę). Włączasz grę i grasz tak pół godziny z włączonym programem a po wyłączeniu sprawdzasz ilość FPS. Pozdrawiam

Opublikowano

Odp: Fraps

Na pewno mu się nic nie grzeje ludzi co wy pierdolicie ??

1. Speed fan nie podaje do konca prawdziwej temp.

2. Ja w chwili obecnej mam temp 58 stopni prawie nic nie robiąc ...

3. max temp. CPU to 75-80 stopni !

@DOWN

Fraps jest najpopularniejszy xD zmniejsza klatki czy źle mierzy ? Czy może żle mierzy po przez zmniejszenie ilości klatek na "s" ?

Pomogłem? Kliknij : 83ab61d98042655cm.jpg

Opublikowano

Fraps, chyba Cię pogieło. Program do sprawdzenia klatek w grze a program do nagrywania... Jakbyś czytał np. pcformat albo coś to wiedziałbyś że fraps zmniejsza klatki oraz źle mierzy ;)

Opublikowano

Jakie masz łącze? Zmierz ping, upload i download na speedtest.net i podaj tutaj wynik.

Przeczyść system CCleanerem, zainstaluj dobrego antywirusa i przeskanuj nim system.

Spróbuj włączyć grę za pomocą gameboostera, podczas grania ustaw schemat systemu na starszego windowsa (95 lub 98).

cienki komp, lipa jak ta lala, ogar ziom wymiekasz i nie popykasz w d3 chyba ze jebniesz pcta za 15 baniek nq

Komputer nie jest aż tak słaby.

Mam komputer za ok. 1200 zł i gram na wysokich, więc nie wprowadzaj go w błąd.

Opublikowano

cienki komp, lipa jak ta lala, ogar ziom wymiekasz i nie popykasz w d3 chyba ze jebniesz pcta za 15 baniek nq

Jak nie wiem za dużo na temat PC nie udzielaj się !!

@UP

napisał ci wszystko :) Wina łącza lub ich serwerów ! Ale na pewno nie twojego zasilacza jak i komputera !

Raay ja byłem szybszy :) Czytaj czasem posty

Dla ludzi co pisali żeby kupił (Cooler i zasilacz) Weście się pierdolnijcie w czoło ! Chcecie żeby chłopak wpierdolił pieniądze w błoto ?

Opublikowano

Witam

Mam podobny problem

Mam laptopa Samsung RF710:

Win 7

Grafika: Nvidia GeForce GT330M

Ram: 4GB

Jaki masz procesor? Ilość RAM ok, karta graficzna jest taka zalecana w wymaganiach Diablo 3.

http://us.battle.net/support/en/article/diablo-iii-system-requirements

Opublikowano

Witam

Mam podobny problem

Mam laptopa Samsung RF710:

Win 7

Grafika: Nvidia GeForce GT330M

Ram: 4GB

Jeśli to ten:

http://www.ceneo.pl/9151031

To powinno pójść bez problemów;)

Siema Eniu;)

Opublikowano

Procesor Inter Core i5 M480 2,67GHz

Chodzi super, nawet przy włączonym frapse, pogram z 30minut czasem nawet 3godziny i się zawiesza

Zawiesza się przy przechodzeniu miedzy lokacjami np. do piwnicy, jaskini, teleport

Antywirus odinstalowany i dalej się tak robi

Jaki może byc powód?

Jeśli to ten:

http://www.ceneo.pl/9151031

To powinno pójść bez problemów;)

Opublikowano

Mam maly pyt . otoz mam zamiar kupic Diablo 3 19 czerwca kiedy przyjdzie dostawa ;p . No i mam problem , poniewaz gdy gram w saints row 3 i mam wlaczonego skype'a to moj procek po kilku godzinach grania potrafi nawet nagrzac sie do 90 C . Specyfikacja kompa : Asus p67 pro 3 , Intel Core i5 2500k 4 x 3.3 ghz , zasilacz be quiet 530 W , GTX 560 Ti , RAM 8 GB . Wiem jest pewne , ze chlodzenie do wymiany(boxowe) ale czy da sie cos zrobic zeby obnizyc temperature ? Jak cos gram na ultra detalach . Z gory dziekuje za odp .

Opublikowano

Komputer dość dobry tylko przydałoby się wymienić procka. A tego pajaca nade mną nie słuchaj, zwykły troll i tyle. Czy sprawdzałeś ilość FPS jak Cię prosiłem ? Spróbuj także przeczyścić kompa CCleanerem.

Opublikowano

Mam maly pyt . otoz mam zamiar kupic Diablo 3 19 czerwca kiedy przyjdzie dostawa ;p . No i mam problem , poniewaz gdy gram w saints row 3 i mam wlaczonego skype'a to moj procek po kilku godzinach grania potrafi nawet nagrzac sie do 90 C . Specyfikacja kompa : Asus p67 pro 3 , Intel Core i5 2500k 4 x 3.3 ghz , zasilacz be quiet 530 W , GTX 560 Ti , RAM 8 GB . Wiem jest pewne , ze chlodzenie do wymiany(boxowe) ale czy da sie cos zrobic zeby obnizyc temperature ? Jak cos gram na ultra detalach . Z gory dziekuje za odp .

Kup:

2x Coolery = 20PLN

Pasta do chłodzenia = 2pln nałóż ją centralnie na procesor

Temp sprawdzałeś w speed fan ??

Znam typa co mu pokazuje 100 Stopni all rdzenie i GPU przy BF3 i nic się nie dzieje xD

CPU jest wyjebany :) a nie do wymiany xD a i wyczyść kompa z kurzu :)

Opublikowano

Radzę na pierwszym miejscu chłodzenie, "wiatraczki" nie są drogie, a bez wiatraczka to przy tych wynikach komputer długo nie pochodzi, chyba, że masz wiatraczek ale kompa masz tak zawalonego kurzem, że nie chce się obracać, więc odkurzaczem przejechać, ściągnąć wiatraczek z procesora, wyszorować ładnie, i pędzelkiem przejechać bo kanalikach procesora.

• 9 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...