Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podkręcanie Intel Pentium 4 E2200

karoleq99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym się poradzić czy z takim kompem mógłbym i o ile podkręcić ten nędzny procesor. Częsci wymieniam dopiero pod koniec czerwca więc chciałbym tego procka jak narazie podkręcić ale żeby nic nie uszkodzić. Mój aktualny sprzęt to : DualCore Intel Pentium E2200, 1833 MHz (8 x 229) , Nazwa płyty głównej ASRock P5B-DE, Pamięć fizyczna 2048 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM) , Karta wideo AMD Radeon HD 6900 Series (2024 MB) Zasilacz OCZ Stream Gaming czy jakos tak 650 WATT. Teraz pytanie jest moje takie. Czy da rade narazie podkręcić ten procesor tak do 2.8-3.0 GHz i zeby nic nie uszkodzić ? Jak tak to podajcie bezpieczne napięcie i wartości podkręcenia. Wielkie dzięki. !

PS: Jestem Zielony w tym sprawach więc proszę o pomoc ! W czerwcu będzie Intel Core i5, 8 GB RAM Kingston HyperX 1600GHz, i płyte główna jakas dobra. !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...