Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Zmiana nazwy czołgu

adi88pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy pomoże mi ktoś w wyjaśnieniu jak np zmienić nazwę KW-1 na KV-1 mając polską wersje gry?

Opublikowano

Teoretycznie wszystko się da ale to wymagało by ingerencji w pliki językowe i prawdopodobnie napisania programu który był by wstanie owe pliki otworzyć. Moim zdaniem po prostu się nie opłaca z tym bawić tylko dla zmiany kawałka linijki tekstu.

Opublikowano

Więc właśnie mi to nie przeszkadza czołg może się nazwać nie wiem babel (taka wieża:D) i tak nim ktoś zagra:)

Pomogłem? ;) Daj like :)

Opublikowano

Mi akurat przeszkadzają nazwy takie jak KW-1 a na górze widze KV-4

Opublikowano

Byle 7-zip otwiera spakowane archiwa WoT, a wszystkie nazwy i tak są w plikach lokalizacyjnych.

...\World of Tanks\res\text\LC_MESSAGES

I oto i masz pliki, w których to znajdują się nazwy maszyn, czyli wszystko co kończy się na _vehicles.mo

Najprościej będzie chyba skopiować odpowiedni plik z angielskiej lokalizacji, bo aby samemu coś zrobić to trzeba się posługiwać odpowiednim edytorem.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Da się to zrobić, można edytować dowolny tekst w grze , ale potrzebny będzie ci do tego program poEdit który możesz sobie pobrać z internetu.

Pliki z nazwami wszystkmi znajdują się w (zależy gdzie masz zainstalowaną grę, w moim przypadku jest do Dysk D) D:\Games\World_of_Tanks\res\text\LC_MESSAGES

Tam znajduje się plik o nazwie ussr_vehicles, lecz jest to plik .mo , którego program poEdit nie odczytuje, ale łatwo można zmienić go na .po :

1.Instalujemy program poEdit

2.Po zainstalowaniu wchodzimy do : Start > uruchom i wpisujemy cmd

3.Pojawia się konsola w której wpisujemy komendę : cd "ścieżka/dostępu/do/bin" (np. cd "D:\Program Files\poEdit\bin")

4.Jeśli wszystko wykonasz prawidłowo , w konsoli powinna pojawić się nowa linijka przedstawiająca ścieżkę dostępu do folderu bin

5.Skopiuj teraz plik ussr_vehicles.mo do folderu bin

6.Po skopiowaniu wpisz w konsoli : msgunfmt ussr_vehicles.mo > ussr_vehicles.po i wciśnij enter.

7.Włącz poEdit , kliknij Otwórz i odszukaj folder bin w którym będzie plik ussr_vehicles.po

8.Otwórz go i edytuj w nim co tylko zechcesz :)

9.Po odszukaniu i zamianie nazwy KW na KV Zapisz plik np. na pulpicie jako ussr_vehicles.mo

10.Zapisany plik kopiujesz do folderu gry z tekstami i wszystko gotowe.

Mam nadzieję że pomogłem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...