Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Jakie działo do T32?

eloss99

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@crisp

Przyzwyczajenie. Kiedyś pamiętam że na mpc 75% osób dodawało na przykład "zbieram +" albo "daj minusa jak się podoba", i na innych forach też często dopisuje zbieram sogi, browary itp. (zależy co na jakim forum)

Za wszystkie grzechy przepraszam i postanawiam poprawę. Proszę o pokutę i rozgrzeszenie. :D

"Ej jak sobie zrobię t110e5 to potem isc ruskimi do is-7? Bo teraz zaczelem ruskimi i niemiecki, wogule inna gra juz po kilku bitwach Pz38t i T-46 wbiłem asa pancernego, czego nigdy nie udalo mi sie uzyskac grajac amerykanskimi"

Ameryki to na początku ruchome cele. Jak najman... przyjmie ale nie odda :P. Moim zdaniem gra gwiazdami zaczyna się od 5 tieru. Do piątego to dla mnie była tragedia. Ale już VII w górę to są niezłe(nawet bardzo). Wynagrodzeniem za początkowe męki może być bardzo fajne x tier.

Opublikowano

Chciałbym jednak zauważyć, że dużym - amerykańców jest ich poddatność na ostrzał artyleryjski, przykład wczoraj 2 razy pod rząd strzałem w wieże M103 zadawałem 1,1k obrażeń grając S-51 (było ich 2, każdy dostał swoje ;) ), przy czym np taki IS-3 dostawał 700-800 (nie liczę strzału w np bok, bo wtedy często wchodzi pełne przebicie). To samo się tyczy ich bocznego pancerza: już V-VI tier arty jest w stanie go przebić zadając pełne obrażenia, co często skutkuje 1hit kill'em. Mimo to gra się nimi najlepiej, no ale za bardzo na arty nie można się wystawiać.

T110 dobry czołg, po bliskim kontakcie z wrogiem, dzięki swojemu wysokiemu dps jest w stanie pokonać wiele czołgów 1v1 (niestety ma olbrzymiego weak spota, ale da się go ukryć)

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

ja sądzę że na randomy is7. Jest najbardziej uniwersalny i w razie problemów można się ratować ekhem"odwrotem taktycznym) xD. Co z tego że taki maus, e100 itp. są trochę mocniejsze jak często potrzebują supportu.

Opublikowano

E-100 mocniejszy? Nie wiem niby z której strony, ja w jego przedni pancerz wchodziłem z penetracją 198 mm.

Nie powiedziałbym, że Maus jest taki słaby na randomy. Wróg może wyjechać z każdej strony i Maus jest w stanie to przyjąć. Jednak nie zmienia to faktu, że IS-7 też sobie świetnie radzi na randomach. No a IS-4... ten to by chyba potrzebował Bergetiger'a, żeby coś z niego zostało. xD

Opublikowano

Aż mi się śmiać zachciało.

Założyciel tematu spytał jakie działo do t32, proste TOPOWE.

Wystarczyłaby 1 odpowiedź a nie tak jak tu 30 :D offtopów

1324978961-U410534.png

Doradca w grze World of Tanks

Opublikowano

@@up ale dyskusja ciekawa.

@@@up E100 lepszy bo ma wyrąbiste działo które niestety full potencjał pokazuje przy gold muszelkach których się na randomy z reguły nie kupuje.

Maus o tyle źle że is3 kółka wkoło niego kręciłem B) Łatwy weakspot z przodu a i z boków pod kątem 90 stopni łatwo go ugryźć. I w przeciwieństwie do IS7 żadnym z powyższych nie uciekniesz gdy coś pójdzie nie po twojej myśli.

Kocham josepha stalina 3 <3 Trochę pedalski związek ale jego armata jest boskaaaaaa

Wy zboczuchy jedne <_< skojarzenia chce im się wymyślać... <_<

Opublikowano

No to ciekawe sytuacje masz, jak możesz sobie na spokojnie podjechać do mausa i z porażającą prędkością jeździć wokoło niego. Ja się z czymś takim jeszcze nie spotkałem w swojej długiej karierze.

Co do armaty, to muszę cię rozczarować ma słabą celność. TADAAA a no i jeszcze może IS-3 to tak naprawdę kobieta? Niby Józek Stalin, ale kto wie... xD

Opublikowano

Maus ma bardzo wolny obrót wieży. Na otwartym terenie is3 spokojnie go obcykasz zaufaj mi. W dodatku (mam sokole oko wyszkolone) uszkodzone ammo i pod koniec wieże (dostał od arty ale tylko raz :P ) od tyłu 0 problemów z przebiciem. Od boków też weszło. Ja raz oberwałem a miałem na tyle ogarnięty team że nikt (z ocalałej trójki) nie zaczął strzelać tylko lampił się co ja robię. A co do działa e100 celność, celnością ale pierdolnięcia to ono ma......

(żeby obcykać mausa genialnej prędkości nie trzeba. sądzę że 90%HT w takiej sytuacje zrobiła by to samo.)

Opublikowano

No to głupi Maus, że walczył na otwartym terenie, no ale zależy od mapy. Celność w E-100? To nie jest problem w porównaniu do penetracji. Bez złotych kulek nie ma co nim grać. Już nie raz spotykałem E-100 strzelające z HE, śmiech na sali.

Opublikowano

Dokładnie. Na CW e100 wymiata bo ma złote ale przecież trzeba się jakoś czołgiem nauczyć grać zanim się nim na klanówy wejdzie. Bardzo dużo osób używa HE ale one też potrafią nieźle uszkodzić człowieka.

Opublikowano

jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Co z tego że na randomach na HE popylają jak na CW nie chciał bym się z nimi spotkać.

ps. czemu dyskusje obracają się wkoło małej grupy osób??? Widzę że więcej osób przegląda to forum. Hmmm.... nie wiem może admini/moderatorzy uważają że konwersacje z plebsem są nieistotne i zaniżają ich poziom*. Ci świeżsi mpc forumowicze że ich wiedza jest nie wystarczająca???? Ludzie każdy może coś powiedzieć a sądzę że wymiana poglądów kilkunastu osób jest ciekawsza niż wymiana zdań kilku. Ewentualnie ci nowsi mogą się wiele nauczyć :D.

*nie wiem czemu ale pw od moda się spodziewam albo 5% w nagrodę za tego posta :P

Opublikowano

Hahahah padłem z tym plebsem. Może nie chcą nas zawstydzać swoją wiedzą.

Offtop w offtopie, T25 AT ma chyba jedno z najcelniejszych dział na świecie (105 mm). Czas celowania: porażające 1,7 sekundy! Podczas gdy niemiecka słynna osiemdziesiątka ósemka ma 2,9 sekundy!

Jeszcze dla porównania, bo zawsze podaje się 88 mm jako celne działo i radzieckie 122 mm jako strasznie niecelne. Owo radzieckie działo ma 3,4 sekundy, czyli różnica między działem 88 mm, a 122 mm wynosi 0,5 sekundy. No a różnica jest przeogromna. Natomiast T25 celuje 1,2 sekundy szybciej niż działo 88 mm i 1,7 sekundy szybciej niż 122 mm! Coś cudnego. :D

Opublikowano

Szybkość celowania często daję przewagę ale zobacz że zazwyczaj czym celniejsze działo tym mniejsze ma pierdnięcie. Ja wolę trochę dłużej poczekać i zjeść dużo hp niż strzelać wyborowo ale biorąc mało hp a co gorsza często rykoszetując. Oczywiście ta zasada nie stosuje się wszędzie.

Opublikowano

No w przypadku T25 AT to pierdnięcie jest mocne. Jedno z najlepszych dział na tym tierze. Penetracja 198 mm, damage 320, szybkostrzelność 6,59. To działo jest celne, ma dobrą penetrację, uszkodzenia i nawet szybko strzela. Żyć nie umierać! Sam niszczyciel na dodatek jest mały i bardzo szybki, a jarzmo działa potrafi wyczyniać cuda, jak kiedyś nie przebił mnie IS-7.

Opublikowano

Ja w TD obcykany nie jestem ale najlepsze to chyba amerykańskie i rosyjskie. Rosyjskie niezły dmg ale mała penetra, co nie zmienia faktu że ich działa są jednymi w grze. Amerykańskie jedne mają wieżyczki(chociażby volverine) a inne są trudne do zabicia(t95). Najsłabsze są chyba niemieckie a o dziwo dużo ich spotykam.

Opublikowano

Obannnnn19

Proszę zamknij ten temat!

Stwórzcie oddzielny. btw.. był temat Maus vs e100

1324978961-U410534.png

Opublikowano

Albo temat ogólna dyskusja o czołgach. Da nam to dużo swobody. Kto zakłada? Może ty rambots masz ładnego avatara. Mój raczej odstrasza ;P

Opublikowano

Czy taki ma sens? ;)

Jak ktoś chce opinię o czołgu to pisze temat jedynie że moge załozyć temat w którym wyrażacie zdanie o czołgu.

Ja robie liste np..

1324978961-U410534.png

Opublikowano

Ha, ja założyłem:D Ale to już jest wszystko:D dyskusja o każdym czołgu wyposażeniu do niego etc. Jaki czołg wybrać itd.

Pomogłem? ;) Daj like :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...