Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesy.

Daxerro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy wirus może być w którymś z tych procesów ? Da się jakoś je przeskanować ?

wscntfy.exe

smss.exe

alg.exe

vmsnap23.exe

lsass.exe

cli.exe

Opublikowano

wscntfy.exe - Centrum bezpieczeństwa

smss.exe - jest to proces, który jest częścią systemu Microsoft Windows. Nazywany jest Menedżerem sesji.

alg.exe - Application Layer Gateway service

vmsnap23.exe - Kamerka

lsass.exe - odpowiada m.in. za zarządzanie uwierzytelnianiem domeny urzędu zabezpieczeń lokalnych i zarządzanie usługą Active Directory. Proces ten obsługuje uwierzytelnianie zarówno klienta, jak i serwera, a także steruje aparatem usługi Active Directory

cli.exe - Sterowniki karty graficznej.

Wsio ok, wszystkie to procesy bezpieczne, chyba że np. lagują system, 100%cpu to wtedy może to być wirus, ale jak nie to nie ma powodu do obaw.

Opublikowano

Ja tak szukam po tych procesach bo mam chyba jakiegoś wirusa i mi ping w grach skacze. I szukam przyczyny bo się grać nie da :|

Opublikowano

Te bardziej inteligentne wirusy ukrywaj się w procesach, nie widać ich w menedżerze albo działaja jako usługa.Powyłczaj wszystkie programy, przeskanuj kompa i rejestr programem ccleaner, przeskanuj kompa malwarebytes ani malware.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...