Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Jarvan vs Hecarim

kkoondzio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hecarim lepszy.

Jego q idealnie nadaję się do jungli, dobry system escape, ulti przydatne zarówno do ucieczki jak i dobijania + fear.

Jungle robi bez problemu, nie jest strasznie papierowy.

Opublikowano

Hecarim

Krótko opisze bo ide na mecz :D

- Mobilny (E)

Doba Jungla i ganki

Dobra farma z W

Moim zdaniem jest lepszy od jarvana na dodatek ma bardzo ciekawe ulti w razie mega low hp włączamy ulti i uciekamy :D

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

hecarim - robi slaby dmg, slabe cc, slabe ganki, mobilny, jeden dash i to na ulti z wysokim cd, dobra inicjacja tf z ult

jarvan - za bardzo nie znam tej postaci bo nia nie gram ale wiem ze jest o wiele lepszy od hecarima

Opublikowano

@UP

Tak, robi słaby DMG jak się go robi pod full DPS.

@TOP

Bierz Hecarima, jest lepszy od Jarvana moim zdaniem.

9777920400_1341294249.png

Opublikowano

Jak dla mnie jarvan lepszy. Nigdy nie lubiłem hecarima.

+ coś w stylu stuna

+ ulti -więzienie

+ skill dodający as

+ wytrzymały z dmg

+ możliwość jungli i topa

- trzeba ogarnąć

- żeby coś robić potrzeba run, najlepiej na offtanków

Opublikowano

Wygrajcie hecarimem ok. 10 meczy pod rząd na rankedach, to Wam uwierzę, że jest dobry. ;)

Bierz Jarvana, Hecarim to jeden z najbardziej useless champów, powinien dostać buffa, bo jest strasznie squishy i ma słabe dmg.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

@UP

Tak, robi słaby DMG jak się go robi pod full DPS.

moge rowniez zrobic annie na dps i bede robic dmg no i?

Opublikowano

Hecarim to taka Sejuani czyli nie nadaje sie na topa bo kontruje go wszystko i ma maly dmg, a w jungli jego ganki sa slabe do tego nie ma dobrego cc

Jarvan jest duzo lepszy w jungli jak i na topie do tego ma bardzo dobre ulti + escape/chase q+e

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Hecarim - ma skill do uciekanie , mocny na miniony , nie jest papierem i ma dość dobre DMG .

A jarvan to jest średni we wszystkim , ale nie polecam Ci go .

Opublikowano

Jarvan. Nie wiem co wy kurva ludzie gadacie że jarvan ma mniejszy dmg niż hecarim . On z samą lampką może rozdupic waszego hecarima . I co z tego że hecarim ma escape mechanizm i biega jak pojebana świnia jak jarvan moze przelazic przez sciany E-Q i podrzuca przy okazji co jest 100 x lepsze niz attack na 1 postac tym biegnieciem hecarima. A tak naprawde to E jarvana ma większy dmg niż Q hecarima chociaż i tak jest pod AP.

Także polecam jarvana . Zajebisty escape mechanizm z E-Q , ult który może wygrać TF oraz jest zarypistą postacią na topa jungle i czasami nawet na bota jako niby ad carry offtank.

Jeżeli ktoś mnie teraz zblamuje że niby hecarim lepszy zapraszam na solo 1 vs 1 Jarvan vs Hecarim i zobaczymy kto ssie

Opublikowano

Z chęcią obejrzę to 1vs1 :)

A co do postaci jednak zastanawiam się nad Heacrimem po obejrzeniu tego co napisaliście ale wypowiedz kolegi wyżej też jest ciekawa :)

Opublikowano

Dla mnie tutaj jest lepszy Jarvan.

Fajny escape mechanizm, slowy, zamknięcie w klatce(ult), z E dodatkowy def i chyba speed attack.

1337174524-U173186.png

Mam Ci nawinąć o miłości? Tak, Chuja to prawda.

Mogę nawinac o porazkach, znam je od dawna

Opublikowano

LoL co wy pierdolicie że Hecarim ma słabe dmg o.O ?

+ 300 dmg miałem nim.

Trinity, Warmong, Atma, Tabi NiNja, Maw of Malmortius, Latarnia ale pozniej wymieniam na Sunfire albo Mallet.

Im mniej hp tym większe dmg ;0

OndteAw.png
Opublikowano

Jak bijesz miniony Q zadaje 50% obrażeń jak wroga to 100% wystarczy go odpowiednio zbudować, mi nie wmówicie że jest zjebany, bo grałem i wiem jak jest 24/0 :)

OndteAw.png
Opublikowano

Grałem kilka razy Hecarimem i dobrze mi szło Jarvanem nigdy więc chyba stąd moja decyzja.

A co do itemków da się złożyć.

Opublikowano

Inne pytanie jeszcze nie zakupiłem Hecarima a nie chce robić nowego tematu kupić Dariusa czy Hecarima ;)?

Darius będzie w chuj dobry lecz dostanie pewnie mocnego nerfa zaraz po jego wydaniu albo nawet przed wydaniem . Ale według mnie to i tak ciekawa postać zarypisty offtank z truedmg. Grałem nim na PBE i na prawdę polecam.

Opublikowano

Jest pewne że wychodzi jutro a nie za np. miesiąc?

Nie mogę go przetestować (mam jakiś problem z PBE) w związku z czym kupił bym go na ślepo.

Chyba jednak zaryzykuję dziękuję wszystkim za odpowiedz i proszę o zamknięcie tematu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...