Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] xAuth czy Authme?

133 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co lepsze ?

• AuthMe
      78
    • xAuth
      55

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O wiele lepszy jest AuthMe Jakie z was tępe dziecka jezu asz się nie da pisac komendtarzy AuthMe jest o wile lepszy bo do spolszczenie jest :)

Więc pozdro tym

Tak, ale gdy posiadasz serwer na ktorym gra duzo osob zaczynaja pojawiac sie bugi.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kiedyś jak stawiałem serwer to używałem xauth a puzniej zmieniłem na authme bo plugin niebył aktualizowany i tak juz zostało ale tak po namyśle chyba zmienie na xauth

Opublikowano

Tak, jakos na moim serwerze nie bylo problemow z xauth, a gra sporo osób.

To radzę uważać bo u mnie też było ok i nagle się wszystko posypało. Ja tylko ostrzegam.

sAGxRQg.jpg

Super usuwanie sygnatur bez info.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

w tym jest właśnie problem ja sam prowadzę serwer i miałem już problem z tym bugiem dlatego przeskoczyłem na xauth a co do tego bugu to wiem tylko że jest luka w authme iż ktoś się zaloguje a potem inny gracz wbije na twoje konto specjalnym programem to wejdzie bez logowania ja programu nie szukam gdyż delikwent dostał bana na ip a ja zmieniłem plugin

Mam właśnie z tym problem na swoim serwerze, mimo iż mam xauth...

Jeśli ktos wie jak to ZABLOKOWAĆ to proszę o pomoc.

Opublikowano

Tak co jeszcze powiesz ? Niby zgrywasz takiego kozaczka , a tak naprawde nie znasz tego bugu . Gdybyś ty go znał to i inni by pewnie wczesniej wiedzieli i autor by to naprawil.

Widzę ,że mało się znasz na pluginach i bugach :)

76561198035884547.png

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Jeżeli ktoś z autorów to jeszcze czyta i wogóle skoro już ktoś to odkopał to może się wypowiem ja: OBYDWA pluginy są GÓWNIANE :) Ogólnie mało się teraz zajmuje mc i nie wiem jak jest teraz ale jak kiedyś miałem własny serw to używałem taki plugin: LoginSecurity czy jakoś tak... Nie ważne chodzi o to, że w tych pluginach było masa bugów (nie wiem jak jest teraz) i żadnego z nich bym nie polecał. Ale jakbym miał wybierać to wybrałbym xAuth - mniej bugów, AuthMe - bardziej rozwinieny, czyli więcej :). Możecie wieżyć lub nie, bo jestem tylko gówniakiem który odkopuje tematy i trolluje na mpc :D

FizzyFisherman_eune_57_3_logo.png

Opublikowano

AuthMe

+ brak bugów

+ brak lagów

+ brak błędów z wyrzucaniem po za mapę

+ brak bugów z okradaniem innych graczy

+ częste aktualizacje

+ działa na każdą wersję.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

AuthMe

+ brak bugów

+ brak lagów

+ brak błędów z wyrzucaniem po za mapę

+ brak bugów z okradaniem innych graczy

+ częste aktualizacje

+ działa na każdą wersję.

AuthMe nie ma bugów? Ty chyba śmieszny jesteś. AuthMe ma na pewno więcej niż 2 bugi..

Ja wciąż używam XAuth, ma tylko jeden bug z ///, ale łatwo można to zablokować. Dodatkowo przywraca sesje więc jest lepszy niż ten AuthMe

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Te 2 pluginy się zupełnie różnią od siebie... Z tego co wiem xAuth cofa do startowej pozycji + logowanie i rejestracja, a authme to same logowanie się/rejestracja itp.

Więc xAuth może się przydać na serwery PvP i niektóre rozwinięte survivale a AuthMe pasuje pod każdy serwer... Moim zdaniem AuthMe jest lepsze ponieważ jest mnie bugów na nim :)

Pozdrawiam

TnToRkI

Zapraszam do lajkowania!!! Pomgołem/Podoba Ci się moja treść? Daj Like i zostaw coś po sobie :)

thumb_pre_1374837071__884049964027144348

Opublikowano

Ja zawsze używałem Authme i nie miałem problemów... trzeba zablokować parę rzeczy, i parę zmienić i jest git, nie wiem jak z xauth może tam już wszystko jest zrobione. Ale ja zawsze używałem authme i nie narzekam.

Opublikowano

AuthMe zdecydowanie

Plugin Xauth ma bugi i nie można ustawić hasha a w authme można i w dodatku w authme jest rozmaicona konfiguracja.

1391075603-U401469.png

|User||Blue Member||KidMod Pokémon GO||Moderator Pokémon GO||ExModerator|

Opublikowano

To zalezy od gustu , dla mnie AuthMe jest i zawsze bedzie lepsze.. czemu? welug mnie AuthMe jest 100% bardziej dopracowane i lepiej zrobione od xAuth ale tak jak mowilem juz , Zalezy od gustu ;)

Pomoglem? Daj Like To Pomaga!

xy41b6u4apxo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...