Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Annie - AP Carry

MrSpritex1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up

Tak samo można powiedzieć o innych casterach, którymi RoA składamy przecież :) poza tym Annie dużo do szczęścia nie brakuje, szczególnie w early ma niezłe combo nawet z niewielką ilością ap :P

Gold Member

nvm

Opublikowano

Roa sklada sie jak potrzeba survi na linii, np vs veigar czy lb, a rabadona kiedy mozmy zabic na jedno combo, np. karthus, TF.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Eh, teraz nie wiem ,kogo słuchać.Miałem dać runy full AP - dałem.Teraz mam znowu zmieniać na mana regen i mr per lvl? ;c

Jedni też piszą ,że 3x doran się opłaca ,a inni ,że RoA ,zaś inni ,że RoA jest useless u anki.Co mam zrobić? :D

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Roa - tylko w przypadku trudnych przeciwnikow takich jak Le Blanc, Fizz, Veigar inaczej 2-3 dorany i rabadon

Co do Roa to skladam tylko na Swain, Anivia, Karthus i Ryze

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Eh, teraz nie wiem ,kogo słuchać.Miałem dać runy full AP - dałem.Teraz mam znowu zmieniać na mana regen i mr per lvl? ;c

Jedni też piszą ,że 3x doran się opłaca ,a inni ,że RoA ,zaś inni ,że RoA jest useless u anki.Co mam zrobić? :D

Żal mi Cie człowieku. Skoro piszesz poradnik to sam musisz być zdecydowany i obyty z postacią. Ten poradnik to chyba copy + paste żeby przyspamić - tak wynika z twoich postów -,-

Gold Member

nvm

Opublikowano

@gralfon

Roa na annie ? Pozdro&poćwicz (btw. dawno nie widziałem tego zwrotu :D)

Na Annie robisz 3x doran dla lepszego early, a potem rashujesz rabadona. Bo annie nie jest jak inni AP. Annie to nuker.

Btw. nie rozumiem dawania punktów w utility - strata masteriesów, only na supporta.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

@gralfon

Na Annie robisz 3x doran dla lepszego early, a potem rashujesz rabadona. Bo annie nie jest jak inni AP. Annie to nuker.

Btw. nie rozumiem dawania punktów w utility - strata masteriesów, only na supporta.

Okay teraz idz na mida vs lb czy veigar, rabadon ci pomoze.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

@up

No bo pickowanie annie vs lb czy veigarowi ma wielki sens. Jasne, że rabadon mi pomoże, przeciwnik będzie mnie mieć na combo, ale ja jego też. Jak pojedynek rewolwerowców :D

Z rabadonem killa zgarnie ten, kto lepiej to rozegra. Z Roa po pierwszym combo zostanie Ci 1/4 hp a przeciwnikowi 1/2.

Poza tym jeżeli już enemy picknął lb na nas to zamiast ładować kasę w bezużyteczne Roa wolę kupić negatrona. Więcej pomoże, mniej kosztuje.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Dobra, róbcie jak chcecie ja się nie wtrącam. Akurat annie nie gram za często, bo wg. mnie to caster bez potencjału, ale powodzenia wam życzę ;)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Roa jako prawie ostatni item nie jest opłacalne bo sie passyw nie wystackuje co do runek to zmieniłbym tylko zółte na mana reg ale to wynika pewnie z tego ze ja preferuje takie. Wiele osob bedzie krytykowac maxowanie Q jednak moim zdaniem daje to wieksze mozliwosci harrasu, 3x doran to słaby pomysł dla annie lepsze szybkie roa lub rabadon, co prawda ta 2 opcja ryzykowna bo bedziemy sie skladac szybciej niz rzucimy combo ale coz mozna zaryzykowac ^^

Opublikowano

Źle rozdane skille, a tak wgl to po chuja chcesz składać roa na annie? Annie wchodzisz na tf'ach, zabijesz 2-3 i padasz. Nic więcej.

jak annie ma troche survi i nie padnie na poczatku tf`a to misiu bedzie bił ładny dmg nikt go nigdy nie focusuje. Poza tym q co 2 sekundy w tf`ie to nie mało dmg

Opublikowano

Tak jak napisal jeden kolega, albo annka daje 3 spelle albo pada na 2.

Wiec najlepiej zrobic tlyko rylai na hp a reszta full ap.

Opublikowano

@gralfon

Dobrze gada polać mu !

3x doranki na Annie jest jak najbardziej opłacalne. HP, Mana Regen i AP

3x80 hp = 240 hp

3x5 mr = 15 mr

3x15 ap = 45 ap

Złożymy to po paru minutach zaczęcia gry, oraz jest to tańsze ;) Many nie potrzeba jak mamy 15 mr.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Dobrze gada polać mu !

3x doranki na Annie jest jak najbardziej opłacalne. HP, Mana Regen i AP

3x80 hp = 240 hp

3x5 mr = 15 mr

3x15 ap = 45 ap

Złożymy to po paru minutach zaczęcia gry, oraz jest to tańsze ;) Many nie potrzeba jak mamy 15 mr.

Nie rozumiesz sensu skladania roa, powodzenia w odkrywaniu swiata.

Opublikowano

Nie rozumiesz sensu skladania roa, powodzenia w odkrywaniu swiata.

Ostatnio grałem parę rankedów. Praktycznie zawsze brałem 3x doranki i wychodziło nieźle. :)

PMK3yt4.png

Opublikowano

A jak składałbyś RoA wyszłoby lepiej. :)

Dla mnie RoA na tym 1-6 nie ma sensu. Za długo się składa. A tak wgl. Anka to NUKER. Ma wpaść z 400 ap i nabić jak najwięcej killi, by tf był "łatwiejszy" dla naszego teamu. 3x doran równa się lepszemu early. Może w mid słabną te doranki, lecz po zakupie rabadonika i coś na manę, rylayia Anka rośnie w doskonałego Nukera. Jedynie potem sprzedajmy 1-2 doranki i szybko zakupujemy zhonye lub banshee. Z RoA by wyszedł odrobinkę lepszy mid, ale poco jak trzeba więcej zdziałać w early. W mid game jungler ci pomoże na tym midzie i te 3 doranki i składanie rabadona wystarczy ci do przetrwania. :) Grałem dość dużo Anką i wiem jak grać.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Dla mnie RoA na tym 1-6 nie ma sensu. Za długo się składa. A tak wgl. Anka to NUKER. Ma wpaść z 400 ap i nabić jak najwięcej killi, by tf był "łatwiejszy" dla naszego teamu. 3x doran równa się lepszemu early. Może w mid słabną te doranki, lecz po zakupie rabadonika i coś na manę, rylayia Anka rośnie w doskonałego Nukera. Jedynie potem sprzedajmy 1-2 doranki i szybko zakupujemy zhonye lub banshee. Z RoA by wyszedł odrobinkę lepszy mid, ale poco jak trzeba więcej zdziałać w early. W mid game jungler ci pomoże na tym midzie i te 3 doranki i składanie rabadona wystarczy ci do przetrwania. :) Grałem dość dużo Anką i wiem jak grać.

Akurat mid game dla ani jest najlepszy, poniewaz po zlozeniu jednego itemu potrafi zlozyc ad/ap carry na jedno combo. RoA zdazy sie wystakowac do tego czasu, wiec masz bardzo dobry sustain na linii co rowna sie lepszym last hitom, a zarazem przewaga w goldzie. Annie z roa nie jest takze zbyt papierowa, przydaje jej sie to w czasie gankow, poniewaz jej jedynym escape mechanizmem jest stun w jedna osobe co rowne jest 0. Oczywiscie rabadon nie bylby zly jezeli grasz vs squishy team, wtedy wystarczy celny ult w team fighscie aby zdominowac.

Wlasnie po to sklada sie roa, pamietaj jednak, ze na roa czy rabadona musi byc odpowiednia gra, a budowac nalezy sie pod przeciwnikow nie pod poradnikowy build.

Opublikowano

Akurat mid game dla ani jest najlepszy, poniewaz po zlozeniu jednego itemu potrafi zlozyc ad/ap carry na jedno combo. RoA zdazy sie wystakowac do tego czasu, wiec masz bardzo dobry sustain na linii co rowna sie lepszym last hitom, a zarazem przewaga w goldzie. Annie z roa nie jest takze zbyt papierowa, przydaje jej sie to w czasie gankow, poniewaz jej jedynym escape mechanizmem jest stun w jedna osobe co rowne jest 0. Oczywiscie rabadon nie bylby zly jezeli grasz vs squishy team, wtedy wystarczy celny ult w team fighscie aby zdominowac.

Wlasnie po to sklada sie roa, pamietaj jednak, ze na roa czy rabadona musi byc odpowiednia gra, a budowac nalezy sie pod przeciwnikow nie pod poradnikowy build.

Otóż to rozumiem. Przed chwilą wygrałem z moim teamem (braciaki <3) na rankedzie. Anka z RoA, i mówię nie wypadła najgorzej, lecz early było trochę słabsze niż 3x doranki, lecz potem to się wyrównało w mid/late. Sustain na linii jest lepszy niż 3x doranki i farmę miałem też niezłą jak na 45 minutową grę - 283. Lecz w mojej grze największą rolę i tak od grał Lee Sin który gankował mid'a, który odganiał farmę od biednego Castera. :)

Więc podsumowując z RoA mamy lepszy mid game, lecz early wg. mnie trochę słabsze.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Roa to bardziej item pod gry teamowe 5v5, a nie soloq gdzie potrzebny jest dmg

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Roa to bardziej item pod gry teamowe 5v5, a nie soloq gdzie potrzebny jest dmg

Nie do konca. Mozesz zinterpretowac to takze inaczej, np. na solo q potrzeba wiecej survi aby nie pasc za szybko i zrobic to co trzeba.

• 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...