Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak sprawdzić, który Shaco / Wukong ,to klon.

MrSpritex1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.W tym tutku opiszę ,jak rozpoznać ,który Shaco lub Wukong ,to klon ,a który prawdziwy.Jest to bardzo proste.

1. Po zrobieniu klona od Shaco ,Wukonga naciskamy na jednego z nich lewym przyciskiem myszy (LPM).
  2. W lewym górnym rogu pojawią nam się informacje o nim.Sprawdzamy ,czy ma itemy.
  3. Jeśli nie ma itemów ,oznacza to ,że jest to ten nieprawdziwy (klon).
  4. Ten ,który ma itemy jest prawdziwym Shaco / Wukongiem :)

Myślę ,że pomogłem ,bo ostatnio widziałem ,jak Garen puścił ulti na klona

xD

Tut w 100% by me ,sam się o tym dowiedziałem.Zakaz kopiowania.

Pozdrawiam ; )

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Szczerze? Szybciej jest zaatakować klona Shacka jeżeli szybko mu HP spada to wiadomo że klon i atakujemy prawdziwego(jeżeli ma buffa to już wiadomo który to prawdziwy), w przypadku wukonga to i tak nie zdążymy zaatakować.

Dla nowych Poradnik się przyda, dla tych co już grają sporo czasu Poradnik się w ogóle nie sprawdzi.

/Down

Wiem, dlatego dam Ci plusika później bo limit;)

Opublikowano

@up każdy ma swoje sposoby :P

ja wolę kliknąć ,bo szybciej według mnie to się robi, a jeśli jesteś jako Shen ,to możesz stracić pasyw a potem trzeba ładować go od nowa.A jeśli atakujesz ze skilli ,to jeszcze gorzej ,bo tracisz manę i masz skille na CD :)

random.jpg

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

jest jeszcze 1 sposob kazdy shaco(prawie) czeka do polowy hp na klona więc przed polowa hp rzucamy ignite albo zmeczenie gdy klon sie tworzy to prawdziwy shaco ma dalej te bonusy na sobie wiec wiemy ktory to ktory ja mam tez takie bugi ze gdy on padnie przed skonczeniem sie tych bonusow to on ciagle je ma na sobie czyli przybiega z respa i jest podpalony i gdy uzyje klona to widac ktory jest ktory moze to jest tylko u mnie

100 postów +

200 postów +

300 postów +

400 postów -

8213.png

Opublikowano

Jak dla mnie sposób na rozpoznanie klona Wu Konga jest bezsensowny, bo przecież każdy stoi przez jakiś czas w miejscu i nie reaguje na nasze ataki. Co do Shaco też można się łatwo połapać, np. wbiegnie ci taki klon na linię i zacznie bić wieże, albo kogoś i nie będzie używał skilli i nagle bum, okazuje się, że to klon. W tf'ach też można się łatwo połapać, wystarczy, że zauważysz jak Shaco Ult'uje i zostawia kolna w tf'ie, a sam biegnie jak najdalej.

Poradnik jest w tym przypadku bezużyteczny, ale plus za chęci.

Opublikowano

W trakcie team fightu nie ma czasu na sprawdzanie takich bzdetów, a klon wukonga zatrzymuje się w miejscu i to strasznie łatwo zauważyć. Tutorial napisany bez sensu moim zdaniem :)

98763533515051689628.png

Opublikowano

Niedługo powstanie temat jak leave'ować grę

@ Topic

Kliknięcie na klona shaco i sprawdzenie itemów to wg mnie zbyt długa sprawa, zanim sie połapiesz że to klon dostaniesz plecy od oryginała i bye bye D:

Opublikowano

@Up

jak umiesz szybko to zrobić,to nie dostaniesz od oryginała xD

random.jpg

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Jak dla mnie sposób na rozpoznanie klona Wu Konga jest bezsensowny, bo przecież każdy stoi przez jakiś czas w miejscu i nie reaguje na nasze ataki.

klon wukonga zatrzymuje się w miejscu i to strasznie łatwo zauważyć.

Do zaawansowanych technik grania Wukongiem należy właśnie zatrzymanie się. Przeciwnicy myślą, że to klon i odchodzą, a ty po pewnym czasie puszczasz klona i sam uciekasz ^_^ Na Wukongowym Spotlightcie Phreak o tym mówi. Także nie pisać, że bez sensu.

Opublikowano

Lub wcześniej spingować shaco/wukonga ?

poznamy tez po tym ,że klon nie używa skili.

Przyjmuje zlecenia dot. web masterki.

while(!$success){
....try();
}

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mam w ogole pytanie jak zaznaczyć niewidzialnego wukonga...? a jeśli go widać to przecież wiadomo że ten który się rusza jest prawdziwy -.-

Opublikowano

Spróbujcie na rankedzie po wbiciu 18 lvl-a zrobic taki trick, pokazyjesz sie przeciwnikom, naciskasz S i patrzysz jak leca przed siebie bo mysla ze jestes klonem i szukaja "ciabie" ukrytego:P

Powyższy post to jeden z najbardziej elokwentnych i wysublimowanych wpisów na tym forum. Zastanów się 10 razy, nim się do niego odwołasz, oraz ciesz się wiedzą płynącą z niego.

Opublikowano

Tak, ale Wukong też może mieć laga xD

Zanim człowiek sie połapie to wukong już jest w pizdu daleko, daje W i ucieka nie do przodu tylko w tył ;f do przeciwnika i masz lipe

OndteAw.png
Opublikowano

Latwo poznac po poruszaniu sie shaco, w 99% udaje sie wyczuc, no ale jak stoja w miejscu to twoj tutek sie bardzo przyda.

Opublikowano

@up

to można Cię łatwo wyruchać, stanąć w miejscu a Ty pobiegniesz za prawdziwym wukongiem którego właśnie ominąłeś :))

Opublikowano

@up

jakoś jeszcze ani razu nikt mnie nie "wyruchał" a gram dosyć długo w lola.Po prostu to widać że mając mało hp stoi w miejscu a nie ucieka trololol.

Opublikowano

Zanim zdążysz sprawdzić już go dawno zabijesz :P. I widać, że o wiele więcej bijesz tamtego klona i ten zwykły może mieć buffa to już od razu wiadome.

Opublikowano

@up dobrze mówi,ja robie zawsze ten sposób jak @topic i dobrze jest.Są jeszcze inne np.prawdziwy klon ma buffy i kiedy bijesz sie z shaco zaznacz go "G" wtedy kiedy użyje klona bedzie taki "celownik" nad nim i to jest prawdziwy.

RXhpbGltNzg2X19fZXVuZV9fXzEyMF9fX05VTExfX18zX19fMTAwX19fUG9sYW5kLnBuZ19fXzJfX18zX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...