Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak wyjść z elo hell - kilka porad

stokarz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim

Zrobiłem ten poradnik z myślą o graczach którzy nie mogą wyjść z elo hell w LOLu.

No to jedziemy :D

1.Wybór postaci

Już przy wybieraniu postaci wiele osób ma problem z dogadaniem się co często przeradza się w ostrą kłótnie i afk.

Jak temu zaradzić ?

- idź na taką linie którą potrzebuje twoja drużyna, nie na taką jaką lubisz

- nie wyzywaj nikogo od noobów

- każdy lubi grać inną postacią SZANUJ TO! nie pisz ,, omg why you pick master yi '' itd.

2.Counter picks

Warto wiedzieć jakie postacie kontrują inne.

Jeżeli jesteś pierwszy staraj się nie wybierać mida albo solo topa , ponieważ wtedy łatwo cię skontrować.

Oto link do strony z counter pickami:

http://championselect.net

Fajna stronka^^

3.Na jaką linię iść?

Opiszę teraz poszczególne linie.

Bardzo dobra linia do wybicia się z elo hell.

Jeżeli weźmiesz jakiegoś mocnego solo topera np. Jaxa i zgarniesz pare zabójstw do 10 min. to spokojnie możesz carować grę.

Oczywiście nie możesz zapominać o dobijaniu minionów bo inaczej dużo nie zrobisz..

Mid

Na midzie liczą się counter picki.

Wyżej podałem stronę z nimi.

Jak najczęściej proś junglera by oddawał ci blue.

Staraj się wardować rzekę i z tej strony sie trzymać.

Bot

Na bota najlepiej jest iść z kolegą.

Np. ty bierzesz supporta a on ad carry , albo na odwrót .

Jeśli dojdzie do starcia pomiędzy przeciwnym ad carry staraj się razem z supportem focusować go a nie supporta,

ponieważ support często ma więcej obrony i hp niż ad carry np. alistar , leona , taric .

Grając supportem staraj się wardować smoka i barona.

Jungla

Najlepsza pozycja do wychodzenia z elo hell (według mnie).

Kontrolujesz wszystkie linie i jungle.

Jeżeli na topie nie ma twardego tank np. mundo , rammus to musisz do dżungli wziąść dobrega tanka.

Polecam:

maokai- stun, wybicie i darmowe wardy

rammus-stun, prowokacja i niezła tarcza

alistar-stun, wybicie , leczenie i dobry ult

Na koniec parę rad :P

Po każdej udanej akcji pisz gj czyli good job, to zawsze zwiększa morale drużyny.

Nie pisz ks, omg noob, pls report itd.

Pomagaj słabszym graczom.

Warduj rzekę i dżunglę.

Farm jak najwięcej mininów.

Najlepiej grać we dwójkę: ad carry i support albo solo top i dżungla.

Nie oceniaj graczy po narodowości.

To wszystko, mam nadzieję że ten poradnik pomoże wielu osobą.

Poradnik w 100% napisany przeze mnie ,Zakaz kopiowania bez mojej zgody !

Ps. to mój pierwszy poradnik w życiu o.O

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Troszkę krótko ,ale przyda się.:D Dopisz ,że najlepiej grać ranked teamy full premade, bo wtedy się da łatwo dogadać z sojusznikami :)

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

W tym dziale nie widzialem zadnego takiego poradnika nawet w spisie go nie bylo jezeli jest bezsensowny to po co na forum jest coraz wiecej tematow typu jak wyjsc z elo hell?

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Było coś takiego już -,-

to jest FAQ jak zaczynać grę, a nie poradnik jak wyjść z hell.

hell nie istneieje, a jak sobie tak wmawiacie to gg

Gold Member

nvm

Opublikowano

ten poradnik jest do bani. Jedyny dobry tip jak wyjsc to grac sie tym czym umie, a predzej czy pozniej bedziesz mial takie elo na jakie zaslugujesz, a jezeli dalej sie nie zgadzacie z tym co napisalem widocznie taki jest wasz poziom.

Statystycznie dobrze grajac powinienes wiecej wygrywac niz przegrywac bo enemy team moze miec 5 trolli a twoj tylko 4.

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Statystycznie to nawet z 5 trollami idzie przegrać jeśli są zgrani. 5x jungla jest op ;)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Było.

Z resztą najważniejsze jest dostosowanie siebie do teamu.

Przed chwilą zakończyłem rankeda, myślałem, że mnie szlag trafi.

PS. 80% gry to picowanie.

Opublikowano

nie ma sprawdzonego i pewnego sposobu wyjsciu z elo hell, to co napisałeś wie chyba każdy gracz z 30lvlem który rozegrał przynajmniej kilka rankedów, ja od siebie polecam grac tylko i wyłącznie duale z jakimś kolegą który ogarnia tak samo jak my i poprostu wycarrowac gre na wazniejszych liniach, albo pójsc we 2 na bota. zawsze to mniejsze prawdopodobienstwo ze trafimy na jakiegos trolla czy afkera kiedy mamy 3randomów a nie 4.

Opublikowano

Ref

1366981151-U331881.png
By Vanosz

Opublikowano

Ref

Ile Ty masz w ogole elo, ze chcesz uczyc innych? ^^ 1300? 400? 500? 600? niestety musialbys miec okolo 2k aby probowac cos takiego napisac.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Bardzo dobra linia do wybicia się z elo hell.

Jeżeli weźmiesz jakiegoś mocnego solo topera np. Jaxa i zgarniesz pare zabójstw do 10 min. to spokojnie możesz carować grę.

Warto często gankować mida.

wg mnie nie warto gankowac mida, lepiej siedziec na tym topie i farmic WSZYSTKO co idzie, solo top bez farmy to gówno, od gankowania mida masz w early junglera chłopaku ;)

Mid

Mid to jedna z najważniejszych lini.

Jeżeli ją spuszujesz to szansa na wygraną wzrośnie.

Na midzie liczą się counter picki.

Wyżej podałem stronę z nimi.

Jak najczęściej proś junglera by oddawał ci blue.

Jedna z najważniejszych lini ? Nie czaje, mamy tylko 3 lajny, wiec ktory jest najwazniejszy? o.O

Bot

Na bota najlepiej jest iść z kolegą.

Np. ty bierzesz supporta a on ad carry , albo na odwrót .

Jeśli dojdzie do starcia pomiędzy przeciwnym ad carry staraj się razem z supportem focusować go a nie supporta,

ponieważ support często ma więcej obrony i hp niż ad carry np. alistar , leona , taric .

Grając supportem staraj się wardować smoka i barona.

Jeżeli ten twój koleszka jest razem z Toba w elo hell, to nie pogrążajcie sie obaj i grajcie lepiej osobno, solo tez sie da wycarrowac gre i to nawet lepiej niż w premade dwóch noobów z elo hell, którzy sa w przekonaniu, że sa tu przez ' noob team ' -.-

Jungla

Najlepsza pozycja do wychodzenia z elo hell (według mnie).

Kontrolujesz wszystkie linie i jungle.

Jeżeli na topie nie ma twardego tank np. mundo , rammus to musisz do dżungli wziąść dobrega tanka.

Polecam:

maokai- stun, wybicie i darmowe wardy

rammus-stun, prowokacja i niezła tarcza

alistar-stun, wybicie , leczenie i dobry ult

tu sie akurat zgodze z Toba w 100%, dobra komunikacja junglera z team to podstawa do wygranej

Na koniec parę rad :P

Po każdej udanej akcji pisz gj czyli good job, to zawsze zwiększa morale drużyny.

Nie pisz ks, omg noob, pls report itd.

Pomagaj słabszym graczom.

Warduj rzekę i dżunglę.

Farm jak najwięcej mininów.

Najlepiej grać we dwójkę: ad carry i support albo solo top i dżungla.

Nie oceniaj graczy po narodowości.

Jeszcze raz powiem, że równie dobrze gra sie samemu, bez kałczukowych koleżków. Co do tego ks, noob, omg to poprostu kultura czysta, myśle, że jeżeli człowiek nie jest zdesperowanym 15 latkiem, to powinien wiedzieć jak się zachować wobec innego człowieka. ;)

Opublikowano

@up

Jak masz dobrego kolege i w miare ogarnia to mozna spokojnie razem grac:p

Co do elo to mam 1200 bo nizle spadlem ale teraz bez problemu wszystkie mecze wygrywam nawet z noob teamem jednak junglerem sie super wychodzi z niskiego elo

Dzieki ze chociarz ktos docenil moj poranik ktory napisalem z mysla o graczach ktorzy np dopiero zaczynaja grac rankedy nie dla osob ktore w ta gre graja 2lata albo wiecej

Co do lini to poprawie jutro

1366981151-U331881.png
By Vanosz

Opublikowano

wszystkim da sie wyjsc z tego wystarczy umiec tym dobrze grac

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Up zgodze sie z tym ale wedlug mnie i tak jest to najprostrze junglerem

1366981151-U331881.png
By Vanosz

Opublikowano

@up

Jak masz dobrego kolege i w miare ogarnia to mozna spokojnie razem grac:p

Co do elo to mam 1200 bo nizle spadlem ale teraz bez problemu wszystkie mecze wygrywam nawet z noob teamem jednak junglerem sie super wychodzi z niskiego elo

Dzieki ze chociarz ktos docenil moj poranik ktory napisalem z mysla o graczach ktorzy np dopiero zaczynaja grac rankedy nie dla osob ktore w ta gre graja 2lata albo wiecej

Co do lini to poprawie jutro

Masz 1200elo a piszesz poradnij jak wyjsc z teoretycznego elo hell w ktorym nadal siedzisz i robisz kupe.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Dobrze jak widac poradnik nikomu kompletnie sie nie przydal nastempnym razem postaram sie bardziej

Napisalem ten tut bo mam duze doswiadczenie w tek grze jak ktos nie wierzy zapraszam 1v1

Temat do zamkniecia

1366981151-U331881.png
By Vanosz

Opublikowano

@up

rzeczywiście podałeś masę przydatnych informacji -,-

ogólnie poradnik kupa

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Dobrze jak widac poradnik nikomu kompletnie sie nie przydal nastempnym razem postaram sie bardziej

Napisalem ten tut bo mam duze doswiadczenie w tek grze jak ktos nie wierzy zapraszam 1v1

Temat do zamkniecia

Czemu?

Jak ktos wbija 30 lv wejdzie w ten poradnik i wszystko wie.

Opublikowano

Temat do zamkniecia

dodaj breedovsky eu west

piszę w temacie żeby nie było potem takich akcji : "nic od Ciebie nie dostałem "

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Gowno prawda

Ja powiem tylko tyle,elo hell nieistnieje tylko istnieje brak skilla

Kazdy ma elo na jakie zasluguje,jak potrafi grac i wspolpracowac z druzyna.

Zdarza sie tak ze osoba ktora ma elo 900 ogarnia lepiej postacie niz ta ktora ma 2k ale tu najwazniejsza jest wpolpraca w grze i tez dac troche feeda innym a nie wszystkie fragi zabierac i ksuc

sstwc.jpg

Opublikowano

Gowno prawda

Ja powiem tylko tyle,elo hell nieistnieje tylko istnieje brak skilla

Kazdy ma elo na jakie zasluguje,jak potrafi grac i wspolpracowac z druzyna.

Zdarza sie tak ze osoba ktora ma elo 900 ogarnia lepiej postacie niz ta ktora ma 2k ale tu najwazniejsza jest wpolpraca w grze i tez dac troche feeda innym a nie wszystkie fragi zabierac i ksuc

Tak, 1 osobie chcialo sie to napisac lap + ...

Opublikowano

Jak dla mnie elo hell też nie istnieje. Sam za wcześnie zacząłem ranki grać i spadłem do ~~700 elo :D tam nauczyłem się grać i wycarrowałem sobie soloq mimo, że gracze nie przedstawiali najwyższej formy. Także to tylko od Ciebie zależy jakie elo będziesz mieć, więc przestańcie płakać, że noob teamy itp. Jedyne co można nazwać elo hellem jako takim to ~~1200 kiedy nowi, niedoświadczeni gracze zaczynają grać rankedy ;)

Gold Member

nvm

Opublikowano

ref

1366981151-U331881.png
By Vanosz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...