Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szybszy serwer Minecraft za pomocą DropBox

adi99812

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widzałem to na jakimś innym forum tylko że nie było po polsku ale sobie poradziłem ludzie jak co też można minecraft tak przyśpieszyć ;) na pw powiem jak

1356269146-U673085.png

Coming: Nieregulaminowa sygna. Max 200px.

Napiszę tylko jedno niech admin ogarnie innych modów tego forum ;)

REFRESH :D

Opublikowano

Ludzie wytłumaczę jeszcze raz.

Dropbox to dysk internetowy. Możecie tam przechowywać swoje pliki. I tylko to. Po pobraniu specjalnego programu on tworzy folder, każdy plik znajdujący się w tym folderze zostaje wysłany na wasz dysk internetowy. Zaś jeśli skasujecie plik w tym folderze to skasuje się również na waszym dysku internetowym. To się nazywa synchronizacja.

WIĘC.

Kopiując pliki serwerowe do tego folderu one poprostu zaczną się wysyłać na wasz dysk internetowy. Jeśli uruchomicie ten serwer URUCHOMI SIĘ NA WASZYM KOMPUTERZE. Tu chodzi tylko o pliki. Pliki się wyślą. Ale po chuja ? Pliki będą sobie leżeć na waszym dysku internetowym a serwer będzie uruchomiony na waszym KOMPUTERZE.

WIĘC KURWA ZAMKNIJCIE TEN TEMAT BO JAK GO PRZECZYTAŁEM TO ODECHCIAŁO MI SIĘ ŻYĆ. ODECHCIAŁO MI SIĘ POMAGAĆ TAKIM IDIOTOM. DO WAS NIC NIE DOCIERA. Bez obrazy. Ale to prawda.

@Bandiko

Nie, to nic nie pomaga.

@ZwIIaD

Ty chyba wgl. tematu nie przeczytałeś. Tu nie chodzi o minecrafta ale o serwer. Ale tak czy siak nic nie pomoże.

@Fighter32

To służy tylko do przechowywania plików. Zamulenie kompa ? LOL ? W końcu to jest stworzone do przechowywania plików....

Dobra ... ludzie ... sory za ten bulwers ale ja już nie mogę. JA JUŻ KURWA NIE MOGĘ.

Opublikowano

Ludzie wytłumaczę jeszcze raz.

Dropbox to dysk internetowy. Możecie tam przechowywać swoje pliki. I tylko to. Po pobraniu specjalnego programu on tworzy folder, każdy plik znajdujący się w tym folderze zostaje wysłany na wasz dysk internetowy. Zaś jeśli skasujecie plik w tym folderze to skasuje się również na waszym dysku internetowym. To się nazywa synchronizacja.

WIĘC.

Kopiując pliki serwerowe do tego folderu one poprostu zaczną się wysyłać na wasz dysk internetowy. Jeśli uruchomicie ten serwer URUCHOMI SIĘ NA WASZYM KOMPUTERZE. Tu chodzi tylko o pliki. Pliki się wyślą. Ale po chuja ? Pliki będą sobie leżeć na waszym dysku internetowym a serwer będzie uruchomiony na waszym KOMPUTERZE.

WIĘC KURWA ZAMKNIJCIE TEN TEMAT BO JAK GO PRZECZYTAŁEM TO ODECHCIAŁO MI SIĘ ŻYĆ. ODECHCIAŁO MI SIĘ POMAGAĆ TAKIM IDIOTOM. DO WAS NIC NIE DOCIERA. Bez obrazy. Ale to prawda.

@Bandiko

Nie, to nic nie pomaga.

@ZwIIaD

Ty chyba wgl. tematu nie przeczytałeś. Tu nie chodzi o minecrafta ale o serwer. Ale tak czy siak nic nie pomoże.

@Fighter32

To służy tylko do przechowywania plików. Zamulenie kompa ? LOL ? W końcu to jest stworzone do przechowywania plików....

Dobra ... ludzie ... sory za ten bulwers ale ja już nie mogę. JA JUŻ KURWA NIE MOGĘ.

Chodziło mi o to że jak ma się za dużo plików na kompie to zamula to czy można sobie przechować na dysku wirtualnym i odzyskać miejsce na dysku twardym (mam stary komputer i 120-130gb na oby dyskach) -.-

300 350 400 500 1000

Opublikowano

To są bzdety, nic to nie przyspieszy, a takim sposobem nawet zamuli serwer. Aplikacja dropboxowa będzie wrzucać nasze światy na ich serwer, ale będzie to działać jak kopia zapasowa, tak czy siak ludzie będą pobierać świat z naszego komputera. Na dropboxie będziemy mieli aktualny backup.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...