Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ocena taniego sprzętu

adix112

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś wymieniłem ostatnią część z zamierzanych przez ostatnie 2 lata w moim komputerze. Po prostu nigdy kasy na ulepszanie kompa nie miałem bo były ważniejsze rzeczy. Po 2 latach za 450 zł złożyłem takie coś:

AMD Athlon x64 2x 3,0 ghz // wcześniej był AMD jakiś 1x 1,8ghz

2gb ram (w przyszłości będzie 4) // wcześniej było 2x 256 mb...

GeForce 9600GT // wcześniej był GeForce 8400GS

Czy ten komp nada się na trochę nowsze gry typu COD MW3 i inne? Nie chodzi mi o max detale tylko o zwykłe. Dodam że karta podkręcana i dość dobrze mi służy.

Jak oceniacie czy warto było za takie pieniądze takie coś zrobić? Ja nie miałem nigdy dużych wymagań dot. kompów - po prostu chciałem dobrze pograć. Dodam tylko że ramy kupowałem 2 lata temu dlatego są 2 GB - wtedy po prostu były droższe.

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

W MW3 pograsz gdzieś na średnich. Ale większość nowszych, lepszych gier nie będzie dobrze działać. Nie warto inwestować tyle w stary komputer.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Nie miałem wyboru - nie mam 2 tys. na sprzęt, ja przez 2 lata co ok. 8 miesięcy wymieniałem po jednej rzeczy. Staram się zrobic z moim staruszkiem co się tylko da.

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

(robiony był na przestrzeni 2 lat ) tak wiem że jest lipny, wziąłem to co było, procka lepszego wybrać nie mogłem bo mam stare wejście :P oczywiście rozumiem twoją ocenę ale jak oceniasz tego staruszka to porównuj go nie do nowych super-maszyn tylko troche obiektywniej ;p

1xbQbvo.png

Opublikowano

Nie wyszło ci to na dobre. Zamiast kupować teraz mogłeś poczekać i uzbierać więcej.

Zbierałbym z 4 lata, pisałem że nie mogłem dużo kasy na kompa przeznaczać. Ja od gier wielu nie wymagam, chce sobie pograc nie koniecznie na full. I tylko byłem ciekawy czy coś mi nowszego chociaż na srednich pojdzie jak ramy sobie jeszcze dokupie na ktore cos kasy sie znajdzie

1xbQbvo.png

Opublikowano

Powiem tak robiłem testy na tym kompie, słyszałem że assasin na max w miare konkretnych wymagań potrzebuję (jak na ten sprzęt) i pomimo iż nie gram w tą gre to załatwiłem ją sobie od kolegi włączyłem na maxa i jakoś szło, teraz pytanie czy mi będzie chodziło np Saint Row ale na średnich a nie na maxie?

1xbQbvo.png

Opublikowano

Mam 6 letni komputer i AC też szedł na max.

Minimum System Requirements ?

* CPU: 2GHz Dual Core Processor (Intel? Core 2 Duo or AMD Athlon? X2) or higher

* RAM: 2 GB

* HDD space: 10 GB

* Graphics: 320 MB 3D Video Card w/Shader Model 3.0 Support

* Sound Card: DirectX 9.0c

Recommended System Requirements

* CPU: Any Quad Core Processor (Intel? Core i5 or AMD Phenom? II X4) or 3.0+ Dual Core CPU

* RAM: 4 GB

* HDD space: 10 GB

* Graphics: 1 GB with Shader Model 4.0 Support

* Sound Card: DirectX 9.0c

* Broadband Connection for Internet Multiplayer

@edit Poza tym nie zauważyłeś że drożej wychodzi zmiana 2x256mb na 2GB na 4GB niż 2x256mb na 4GB?

Opublikowano

ja sobie dokupie jeszcze kolejne 2 gb wiec nie martw się, ramy kupywałem 2 lata temu gdy 4gb nie były az tak potrzebne jak teraz...

1xbQbvo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...