Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Lekki czołg

Lionwoj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich:)

Oglądałem parę fajnych filmików jak to właśnie lekki czołg z mniejszym poziomem jak przeciwnik rozwalał jego;x no i tu mi nasuwa się pytanie jaka nacja jaki poziom lekkiego czołgu będzie dobra zarówna do zarobku jak i zabawy. Dobrze by było jakby ktoś napisał jakieś taktyki czy coś:D

Polecą like:)

Opublikowano

Polecam najszybszy <chyba, bo teraz dodali podobno jakiś co zapieprza 120km/h> czołg i moim zdaniem najlepszy lekki. T-50/2 zasuwa blisko 100km/h, jeśli chodzi o mniejsze tiery, to polecam zagrać BT-2, niby takie gówienko, ale potrafi wyrżnąć pół i więcej teamu z tierami 1-2, naprawa kosztuje byle gówno, a pociski tanie jak barszcz a jest naprawdę świetny. BT-7 to generalnie żadna poprawa z BT-2, oprócz większego hp <o troszku> i +8 km/h. Przed T-50/2 mamy T-50 też bardzo dobry i szybki. Co do niemieckich lekkich tanków, nie powiem że są złe ale rozwalam je na luzie. Z czego najgorzej idzie mi z Luchs'em <nie wiem dlaczego :[> nie grałem nim więc nie oceniam ale zobacz sobie. Z Amerykańskich Lekkich to nic nie powiem, bo uważam że słabe, (Może M2 LT jak na 1-2 tier to jest średniawy) Francuskie Lekkie to istne złomy [o zajebistym pancerzu] z prędkością -10 km/h. D1 czołg lekki, zasuwa na prostej <uwaga!> aż pieprzone 8 na godzinę, niesamowite. Jednak jak wpadniesz D1 do 1-2 tierów to jesteś bogiem < jeśli masz ulepszenie pancerza >, bo masz pancerz nie do przebicia jak na ten tier. (Wyjątki : Pz II, BT-2, M2 LT, Pz35t co prawda małe szanse ale ma, i być może jedyny medium tank <amerykański> na 2 tier czyliż chyba M2 MT albo T2 MT.)

A więc ogólnie niższych tierów polecam najbardziej BT-2 a na wyższych T-50 i T-50/2

Hejho! :)

Opublikowano

Polecam najszybszy <chyba, bo teraz dodali podobno jakiś co zapieprza 120km/h> czołg i moim zdaniem najlepszy lekki.

Herezja nr.1.

T-50/2 zasuwa blisko 100km/h,

Herezja nr.2 T-50-2 osiąga ok. 72km/h.

jeśli chodzi o mniejsze tiery, to polecam zagrać BT-2, niby takie gówienko, ale potrafi wyrżnąć pół i więcej teamu z tierami 1-2, naprawa kosztuje byle gówno, a pociski tanie jak barszcz a jest naprawdę świetny. BT-7 to generalnie żadna poprawa z BT-2, oprócz większego hp <o troszku> i +8 km/h.

BT-7 jest gorszy ze względu za losowania. Gry z piątym tierem to norma. Wyrżnięcie pół teamu to bardzo ogólne określenie. Często wystarczy stać i celować, przeciwnicy po kolei wysuwają się pod lufę.

Przed T-50/2 mamy T-50 też bardzo dobry i szybki.

Po raz pierwszy w 100% się zgadzam. Dla mnie najlepszy lt 4go tieru.

Co do niemieckich lekkich tanków, nie powiem że są złe ale rozwalam je na luzie. Z czego najgorzej idzie mi z Luchs'em <nie wiem dlaczego :[> nie grałem nim więc nie oceniam ale zobacz sobie.

Czym je rozwalasz, całkowity brak konkretów. O ile 5mm l60 w leo nie zachwyca to 10,5 w vk28 sprawuje się bardzo dobrze. Potrafi zrobić niespodziankę dużo mocniejszemu.

Z Amerykańskich Lekkich to nic nie powiem, bo uważam że słabe, (Może M2 LT jak na 1-2 tier to jest średniawy)

Słabe? M2 lt jest całkiem nieźle opancerzony, m3 jest równie zwrotny jeśli nie zwrotniejszy niż t-50-2, a chaffe to doskonały spoter z mocną lufą.

Francuskie Lekkie to istne złomy [o zajebistym pancerzu] z prędkością -10 km/h. D1 czołg lekki, zasuwa na prostej <uwaga!> aż pieprzone 8 na godzinę, niesamowite. Jednak jak wpadniesz D1 do 1-2 tierów to jesteś bogiem < jeśli masz ulepszenie pancerza >, bo masz pancerz nie do przebicia jak na ten tier. (Wyjątki : Pz II, BT-2, M2 LT, Pz35t co prawda małe szanse ale ma, i być może jedyny medium tank <amerykański> na 2 tier czyliż chyba M2 MT albo T2 MT.)

Herezja nr.3

Francuskie lt [+t5] należą do grupy najszybszych pojazdów w grze. Przeciwnie do tego co piszesz cechuje je brak pancerza.

Co to jest ulepszenie pancerza? :D

A więc ogólnie niższych tierów polecam najbardziej BT-2 a na wyższych T-50 i T-50/2

Rosja, ZSSR, Rosja, nie nudno? Inne nacje też maja świetne lt.

Opublikowano

Herezja nr.1.

Herezja nr.2 T-50-2 osiąga ok. 72km/h.

BT-7 jest gorszy ze względu za losowania. Gry z piątym tierem to norma. Wyrżnięcie pół teamu to bardzo ogólne określenie. Często wystarczy stać i celować, przeciwnicy po kolei wysuwają się pod lufę.

Po raz pierwszy w 100% się zgadzam. Dla mnie najlepszy lt 4go tieru.

Czym je rozwalasz, całkowity brak konkretów. O ile 5mm l60 w leo nie zachwyca to 10,5 w vk28 sprawuje się bardzo dobrze. Potrafi zrobić niespodziankę dużo mocniejszemu.

Słabe? M2 lt jest całkiem nieźle opancerzony, m3 jest równie zwrotny jeśli nie zwrotniejszy niż t-50-2, a chaffe to doskonały spoter z mocną lufą.

Herezja nr.3

Francuskie lt [+t5] należą do grupy najszybszych pojazdów w grze. Przeciwnie do tego co piszesz cechuje je brak pancerza.

Polecam uczyć się na języku polskim.

A co do KKProgrammer to on mówił w przenośni - 100km/h = bardzo szybki czołg

Opublikowano

Polecam uczyć się na języku polskim.

A co do KKProgrammer to on mówił w przenośni - 100km/h = bardzo szybki czołg

Jego sugestie i uwagi są całkowicie uzasadnione (Crispa). Wszystkie poprawy kolegi nie powinny być przez innych tępione "Bo tak mi się podoba" i nie musi się on uczyć języka polskiego, gdyż nie zauważyłem żadnego bardziej znaczącego błędu ortograficznego.

signature.png

"Your mother is a nice Lady"

- Said no FPS gamer ever.

Opublikowano

Herezja nr.2 T-50-2 osiąga ok. 72km/h. - Sprawdzałem T-50 z ulepszeniem silnika zasuwa już tyle, T-50/2 zasuwa coś 80.

I kurna nie kłóć się tu ze mną bo może masz inne zdanie, ja mówię że POLECAM T-50/2 | T-50 | BT-2.

Herezja nr.3

AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA to ty chyba w WoT'a nie grałeś.

przejedźmy wszystkie francuskie, D1 z lewej - 8 km/h, potem D2 średni czołg więc już się nie liczy, H35 10 km/h, potem jeden Amx 38, całe 20 km/h, potem kolejny AMX ale to już średni czołg więc się nie liczy. Kolega się pytał o LT, fakt mają potem zajebiście szybkie tanki, ale one nie są LT, one są albo średnie albo ciężkie. (Przykład to X tier Francuski Amx, czołg ciężki a zapieprza cuś koło 50-60). Francuskie mają niski pancerz? Czy ciebie poebao człowieku? One mają najlepszy pancerz z całej gry! Myślisz że dlaczego Churchill i te inne premium na niskich tierach były tak kupowane? bo miały zajebisty pancerz, a w niskich tierach żaden czołg ni to amerykański,rosyjski czy niemiecki nie ma pancerza powyżej 45, a tutaj D1 na 2 tierze ma już 50, D2 70, B1 95, BDR 1GB nie powiem ile już ma. Z drugiej strony H35, cholernie ciężki do przebicia tak samo jak Amx 38 czy Amx 40. Nawet potem przy tych zajebiście szybkich tankach w chuj ciężko przebić nawet z tyłu. Amx 12t to też ma zajebisty pancerz jak na swój tier, bo KW-2 nie może przebić ni z przodu i już z boku ma problemy z najlepszym działem.

Jak się nie znasz to nie gadaj, bo teraz bluźnisz człowieku gadając tak. Zagraj se choć raz D1 to zobaczysz :)

Dla mnie się nie sprawdzają więc polecam Rosyjskie bo uważam je za najlepsze.

Hejho! :)

Opublikowano

@KKProgramer

Człowieku o czym ty pierdolisz?

Crisp pisze o tierach V i wyższych (jeżeli wiesz co to jest tier), a ty tu wyskakujesz z jakimiś III. Na dodatek większość francuskich czołgów na tierze V+ ma bardzo słaby pancerz.

Nawet gdy zamontujesz na T-50 silniki rakietowe, czy chuj wie co ty tam mu dajesz to nie wyciągnie ci więcej niż 60 km/h. Podając więcej robisz z siebie idiotę.

"

Amx 12t to też ma zajebisty pancerz jak na swój tier" HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAH tak to skomentuję. Uważasz że ten czołg ma świetny pancerz i jest wolny, brawo! Jesteś debilem! Możesz być z siebie dumny, o albo czekaj nie.

Opublikowano

Wyjaśnij proszę tą uwagę.

... Wiesz co to szkoła? Tam jest takie coś jak polski, gdzie czyta się książki i pisze żmudne wypracowania na 1

Opublikowano

Ja tam pisałem na 2/3 nie wiem jak wy. Ale racja żabojady ze słabymi pancerzami i dużą prędkością to przeważnie medy. Kolega się pytał o LT a te u "tarcz" mają zazwyczaj niezły pancerz i prędkość tego co ucieka z talerza jego kierowcy. Jest chyba tylko jeden wyjątek czyli szybki LT (o ile dobrze rozkminiam to ten na V tierze)

Opublikowano

Czy wy kurwa jesteście rozjebani? Amx 13 90 czy 75 to są medy? Czy one mają dobre pancerze? Czy one są wolne? Kurwa polecam wam najpierw pograć w ta grę a potem na jej temat się wypowiadać:) t-50 nie wyciągnie więcej niż 80 a 50-2 może 90 nie wiem nie grałem... Ale jak widzę jak crispa komentujecie to aż mi się chce płakać i śmiać jednocześnie... Crisp wie o tej grze więcej niż wy... Zabojady mało zwrotne? Chyba nie graliście amx 13 90 :) kółko wokół takiego tigera 6 pocisków w dupe i leży :)

Pomogłem? ;) Daj like :)

Opublikowano

Herezja nr.2 T-50-2 osiąga ok. 72km/h. - Sprawdzałem T-50 z ulepszeniem silnika zasuwa już tyle, T-50/2 zasuwa coś 80.

I kurna nie kłóć się tu ze mną bo może masz inne zdanie, ja mówię że POLECAM T-50/2 | T-50 | BT-2.

AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA to ty chyba w WoT'a nie grałeś.

przejedźmy wszystkie francuskie, D1 z lewej - 8 km/h, potem D2 średni czołg więc już się nie liczy, H35 10 km/h, potem jeden Amx 38, całe 20 km/h, potem kolejny AMX ale to już średni czołg więc się nie liczy. Kolega się pytał o LT, fakt mają potem zajebiście szybkie tanki, ale one nie są LT, one są albo średnie albo ciężkie. (Przykład to X tier Francuski Amx, czołg ciężki a zapieprza cuś koło 50-60). Francuskie mają niski pancerz? Czy ciebie poebao człowieku? One mają najlepszy pancerz z całej gry! Myślisz że dlaczego Churchill i te inne premium na niskich tierach były tak kupowane? bo miały zajebisty pancerz, a w niskich tierach żaden czołg ni to amerykański,rosyjski czy niemiecki nie ma pancerza powyżej 45, a tutaj D1 na 2 tierze ma już 50, D2 70, B1 95, BDR 1GB nie powiem ile już ma. Z drugiej strony H35, cholernie ciężki do przebicia tak samo jak Amx 38 czy Amx 40. Nawet potem przy tych zajebiście szybkich tankach w chuj ciężko przebić nawet z tyłu. Amx 12t to też ma zajebisty pancerz jak na swój tier, bo KW-2 nie może przebić ni z przodu i już z boku ma problemy z najlepszym działem.

Jak się nie znasz to nie gadaj, bo teraz bluźnisz człowieku gadając tak. Zagraj se choć raz D1 to zobaczysz :)

TO MNIE ROZWALIŁEŚ. Takich bredni nigdy nie czytałem.

"potem jeden Amx 38, całe 20 km/h, potem kolejny AMX ale to już średni czołg więc się nie liczy." - od kiedy AMX 40 jest medem????

"

Sprawdzałem T-50 z ulepszeniem silnika zasuwa już tyle, T-50/2 zasuwa coś 80." - Sam mam t-50-2 i nie jechałem nigdy powyżej 72 km/h. Jak to sprawdzałeś?? Dodawałeś procenty na szanse podpalenia pojazdu? WTF....

"Francuskie mają niski pancerz? Czy ciebie poebao człowieku?"- BEZ KOMENTARZA. Porównaj sobie Mausa lub E-100 i francuza i nie pisz "herezji" jak to Crisp ujął.

"

Jak się nie znasz to nie gadaj, bo teraz bluźnisz człowieku gadając tak. Zagraj se choć raz D1 to zobaczysz

:)" - No jak doszedłeś do D1 to gratulacje bo jak się nie mylę to 2 tier a piszesz o AMX 50B, o którym nawet zielonego pojęcia nie masz, bo go nigdy na oczy nie widziałeś. Wiesz co znaczy takie takie słowo jak: "bluźnić"??

signature.png

"Your mother is a nice Lady"

- Said no FPS gamer ever.

Opublikowano

...

...

...

Żeby było coś takiego, to kolega dostałby warna za herezję :D

Żaden francuz (no może oprócz D1, D2 i ARL) nie mają dobrego pancerza.

T2 LT bije na głowę BT-2, tak samo T-15 bije BT-7.

Amerykańskie bądź Niemieckie mają słaby pancerz? No ok, zależy o czym Ty mówisz, ale dla przykładu podam takie T110, które jest nie przebijalne od przodu (jedynie strzał w karabin na wieży potrafi coś zdziałać).

Myślę, że udało nam się Ciebie wyprowadzić z błędu i przestaniesz rozgłaszać herezję. Ciesz się, że usunięto stosy :D

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Boże co za ludzie co wy wypisujecie żabojady od 5 tieru lekkie!! w góre to papierowe czołgi niektórzy pisali t50 t50-2 zdecydowanie popieram ich stronę i oba czołgi t50 60km/h max i t50-2 72km/h max nie wyciągają więcej!! t50 zarabia po 10k na wygraną bitwę za samo wykrywanie z walką likwidacją arty i strzelaniem w innych 20k nawet. t50-2 jeden z najzwrotniejszych czołgów z naprawdę niezłą armatką jeżeli jest w połowie listy to jest on najgroźniejszym przeciwnikiem. Leopard dobre działo brakuje przyspieszenia i to samo vk tylko vk ma potężną 105. amerykańskie m3 jest lepszy niż m5 ale już po patchu nie wiem jak zarabia też jest naprawdę szybki i zwrotny (tylko to nie jest zamknięta droga) a o chaffim nie wiem bo nie mam. Pobaw się ruskimi w t50 troche v max będzie cię irytował ale zabawa jest przednia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...