Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hantle

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gówniane nie bierz.... Żeliwo rulez xD

Jak chcesz sobie kompletować siłownię to nie tędy droga, zacznij od ławeczki poziomej, długiego gryfu i ~100kg obciążenia

Opublikowano

A co robi czy żeliwo czy nie? To o obciążenie i wygode chodzi, to czy prędzej czy później się zaczną dziać z nimi jakieś rzeczy to już kwestia zadbania. 100kg obciazenia na poczatkujacego?? Hehe fajnie. Hantle dobre jak na początek. Chociaż nie wiem czy 11,5 to nie za malo? Mój kolega co waży 55 kg przy 180 wzrostu bierze 15

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

mam je i powiem tak ze nie da sie zalozyc 6 odwaznikow (przynajmniej u mnie) bo ten uchwyt jest mniej wiecej o 2mm mniejszy i ten 6 odwaznik poprostu nie wchodzi czasami sie uda jakos go wypchnac lecz potem moze wypasc

Opublikowano

Bo one są wypełniane jakiś gównem na wzór cementu nie wiem dokładnie czym, ale napewno nie jest to metal, a co oznacza to w praktyce? Są one większej grubości, szerokości i wysokości, mają po prostu mniejszą gęstość niż metal...

Co to jest 100kg? Po miesiącu, może dwóch będzie jechał z takim obciążeniem na martwy i na przysiad ( podstawowe ćwiczenia według mnie, bez nich nie ma co ćwiczyć)

A co robi czy żeliwo czy nie? To o obciążenie i wygode chodzi, to czy prędzej czy później się zaczną dziać z nimi jakieś rzeczy to już kwestia zadbania. 100kg obciazenia na poczatkujacego?? Hehe fajnie. Hantle dobre jak na początek. Chociaż nie wiem czy 11,5 to nie za malo? Mój kolega co waży 55 kg przy 180 wzrostu bierze 15

Ja biorę 25 ale kogo to obchodzi? xD więc po co piszesz swoje gorzkie żale?

Opublikowano

Chociaż nie wiem czy 11,5 to nie za malo? Mój kolega co waży 55 kg przy 180 wzrostu bierze 15

nie wiem na ile ceni się autor tematu ale wg. mnie nie. jak byś się uparł można machać nawet 5kilowymi tylko ze wtedy zanim sie zmeczysz trzeba troche powtórzeń zrobić ^^ ale efekt i tak bedzie

Opublikowano
co to jest 100kg? Po miesiącu, może dwóch będzie jechał z takim obciążeniem na martwy i na przysiad ( podstawowe ćwiczenia według mnie, bez nich nie ma co ćwiczyć)

to zależy od genów i struktury ciała.

Nie wszyscy , w sumie większość ludzi po msc , czy dwóch nie będzie brało 100 kg.

Handle nie są złe ;)

394591421101183179764.jpeg
Gość koxxxik12
Opublikowano

Opłaca się ,ale radzę Ci kupić żeliwne hantelki. Sam używam żeliwnych i są bardziej wygodne niż te bitumiczne

Opublikowano

Kup se , opłaca się w takiej cenie .

Gram w :

Battlefield Heroes , Battlefield Play4Free , Minecraft

Pomogłem? Daj Plusa :)

Opublikowano

Ja polecam wziąć od razu te, ja takie kupiłem. Masz 15 kg. obciążenia, dopłacasz 20 zł, ale i tak oszczędzasz 10 na przesyłce xD

Nie ma z nimi problemów typu "obciążenie nie mieści się na gryfie".

Opublikowano

NIE KUPUJ OBCIĄŻENIA BITUMICZNEGO!!!!!!!

Jest strasznie duże i słabsze niż żeliwne wolałbym dołożyć do żeliwa niż do masy bitumicznej. Sam mam bitumiczne krążki i nie podobają mi się po za tym zajmują dużo miejsca na gryfie. NIE POLECAM

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

gowno jakies lepiej bierz metalowe only metal

pozatym kumpel za 120 kupil gryf z tym butmiczym i jest chujowe duzo miejsca zajmuje i wg gryf tez chujowy cienki

NO PAIN

NO GAIN

Opublikowano

Nie opłaca się.

Raz, tam pewnie w środku jakieś gówno jest wsadzone, a wszystko to jest w gumie.

Dwa, te talerze są w ch... obszerne, żeliwo jest 3 razy chudsze, a waży tyle samo.

Trzy, podobno po jakimś czasie zaczynają smierdzieć, a zwłaszcza ta guma.

Cztery, czytałem opinie, że jak Ci spadnie to się może ukruszyć i masz po obciążeniu.

Pięć, dołóż drugie 44zł i będziesz miał 2x10kg żeliwo.

Opublikowano

Te hantle to czysty plastik + piasek w środku, jak chcesz kupić to bierz żeliwo

06111340665805659837.png

Spróbuj dać mi lajka z wciśniętym lewym ctrl i zobacz co się stanie :D

Opublikowano

Plastik upadnie Ci 2-3 razy na ziemie i moze te cale 'zelastwo' sie rozwalic na pol i

piasek sie najprawdopodobniej wysypie albo inny smiec z nich

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

Bo one są wypełniane jakiś gównem na wzór cementu nie wiem dokładnie czym, ale napewno nie jest to metal, a co oznacza to w praktyce? Są one większej grubości, szerokości i wysokości, mają po prostu mniejszą gęstość niż metal...

Co to jest 100kg? Po miesiącu, może dwóch będzie jechał z takim obciążeniem na martwy i na przysiad ( podstawowe ćwiczenia według mnie, bez nich nie ma co ćwiczyć)

Ja biorę 25 ale kogo to obchodzi? xD więc po co piszesz swoje gorzkie żale?

Nie spinaj pośladków "pakerze". Doradzam koledze tak jak prosił to że bierzesz 25 kg to też nikogo nie obchodzi i nie wiem po co o tym piszesz ;-) Daje mu przykłady z doświadczenia. Cieszę się że taki paker z Ciebie jest ale już spinać dupy nie musisz bo nikt Cie o to nie prosi ; )

Co do tematu. Autor chyba tylko się pytał o hantle i czy się opłaca, więc odpowiedź brzmi że tak.

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...