Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Bukkit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem. To tak : chodzi o to że jak stawiam serwer to mi się odpala ja na nim mogę grać ,ale jak kolega chce na niego wbić to nie może, wie ktoś czemu ? mam Wew. ip , ale dużo ludzi piszę że da się przez hamachi z wew. ip. :)

Proszę o pomoc :(

Opublikowano

Wyłącz zaporę systemową, antyvirusa, odblokuj porty.

http://www.mpcforum.pl/topic/427046-tut-zazegnanie-problemow-kolega-nie-moze-wbic/

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Jak odpalasz to co pisze w konsoli?

ef12327f56f6fad0.png

• Two 3.06GHz 6-Core Intel Xeon (12 cores) | Six 2TB 7200-rpm Serial ATA 3Gb/s hard drive
  • Four ATI Radeon HD 5770 1GB | Two 18x SuperDrives
  • Four Apple LED Cinema Display (27" flat panel) | Momory 2x(64GB)

Opublikowano

Założyłeś sieć hamachi? Na jakim Ip kolega próbuje wbić?

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Koledzy wpisują IP z portem? Niech wpiszą

<ip>:25565

W server.proporties ustaw port na 25565.

8can.png

Opublikowano

Tak założyłem hamachi wszystko mam jak potrzeba ale im pisze

"Can't reach server" podaje im to ip : http://

screenshooter...9846624/uivljdn

... z tego co widze (obrazka) nie masz ich dodanych do sieci hamachi :-)

TEKST MIESIĄCA - obecnie na forum jako"Mauurycy":

...WarZ jest troche słabsze i mniej rozwinięte od dayz

Opublikowano

Przeczytałem wyżej że kolega ma wprowadzić ip np: 5.57.171.54:25565 ? to zadziała?

// to nie działa z tym :25565 :(

Opublikowano

Wklej server.properties może coś źle wpisałes. Sprawdź permisiony i AuthMe, jak używasz Notepad++ jeżeli jakaś linijka jest na czerwono popraw. Wklej cała konsole!

Zrob reinstal javy, hamachi, zrob serwer od nowa(jeżeli nie ogarniasz serwerów to najlepiej pobierz gotowy. Używasz bukkita?

Ściągnij serwer ze strony minecraft'a i zobacz czy będzie działać, jak nie to ja kompa będę miał naprawionego to chętnie zobaczę głębiej o co chodzi

Masz skype?

ef12327f56f6fad0.png

• Two 3.06GHz 6-Core Intel Xeon (12 cores) | Six 2TB 7200-rpm Serial ATA 3Gb/s hard drive

Opublikowano

A co to jest authMe, jak otwieram przez notatnik to nie mam żadnych podkreśleń. Jaką konsole mam wkleić ? Ale mi działa all hamachi i działa serw ale kolegą nie działa .;p Tak używam bukkita ściągałem ze strony minecraft i nic ;p nie działa kolegą .

Opublikowano

AuthMe to plugin, do rejestracji graczy. Abyś miał coś na czerwono musisz mieć Notepad++.

Wkjel konsole. Jeżeli bawiłes sie permisionami to sprawdź bo to tez może być powód tego błędu.

ef12327f56f6fad0.png

Opublikowano

Tylko ,że w bukkicie nie ma AuthMe ;p o ile się nie myle;p ,a czego konsole mam wkleić ? Bukkita czy czego ?xD

Opublikowano

Dobra już zrobiłem że działa mi serwer. nie wiem jak się to naprawiło ale odinstalowałem bukkita i zainstalowałem, nie wiem czy to ma jakiś wpływ na to ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...