Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konto Bankowe w MySQL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

local actual_gold = tonumber(query("SELECT money_state FROM player.player_bank WHERE owner_name = '"..owner_name.."';"))
local remove_money = tonumber(input(""))
if actual_gold < remove_money then
say_title("Bankier")
--/////////////--
say("Nie masz tyle pieniędzy na koncie!")

Poprawiłem twój kod, sprawdź w tej wersji .

Skonwertowałem string zwrócony przez query do int'a, teraz powinno dobrze działać :).

Pozdrawiam.

@Dargon - nie ma za co, od tego jestem :). To prosta konwersja z stringa do inta i na odwrót. Jak chcesz ten projekt dalej rozwijać, to z chęcią pomogę. Jbc to pw.

1377371138-U1002370.png

• Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

local actual_gold = tonumber(query("SELECT money_state FROM player.player_bank WHERE owner_name = '"..owner_name.."';"))
local remove_money = tonumber(input(""))
if actual_gold < remove_money then
say_title("Bankier")
--/////////////--
say("Nie masz tyle pieniędzy na koncie!")

Poprawiłem twój kod, sprawdź w tej wersji .

Skonwertowałem string zwrócony przez query do int'a, teraz powinno dobrze działać :).

Pozdrawiam.

Działa idealnie, wielkie dzięki ! :)

Opublikowano

to teraz moglby skleić ktos calego questa dobrego w jedność ? : D

nie umieszczamy linków zewnętrznych.

Opublikowano

to teraz moglby skleić ktos calego questa dobrego w jedność ? : D

Jak narazie mam lepsza wersję, bez błędów na np wielokrotne wypłacanie yang oraz zabezpieczenie przed nadmiernym wypłaceniem, co by zbugowało ekwipunek. Brakuje tylko przelewów, które nie wiem czy będą aż tak przydatne :)

Opublikowano

Chłopie !

Tak Tak Tak warto warto .. Jeszcze jakbyś udostępnił..

To POKOCHAŁBYM CIĘ JESZCZE BARDZIEJ <3:)

Opublikowano

Działalności jeszcze nie sprawdziłem, ale mam zamiar.

Dobra robota, miło że poświęciłeś czas na takie coś

Z zewnątrz wygląda w porządku

Opublikowano

Dargon, dodaj funkcję wypłaty kasy w sztabkach co by można było łatwiej handlować

Koniec z MPCForum.pl i ogółem z metinem

:D

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

Dargon, dodaj funkcję wypłaty kasy w sztabkach co by można było łatwiej handlować

Ciągle miałem wrażenie, że zapomniałem o jakieś funkcji, którą miałem dodać :) Dzięki za przypomnienie

Opublikowano

UPDATE 30.05.2012

Nowe Tabelki: http://wklej.to/jy2Lq

Nowy Quest: http://wklej.to/WCAgf

w becie v2 poprawiono:

-błąd z wypłacaniem dowolnej kwoty yang

-dodano zapisywanie daty dokonywanych operacji

-dodano zabezpieczenie przed zbugowaniem ekwipunku nadmierną wypłaconą ilością yang

-dodano transakcje ( przelewy beta )

-wypłacanie danej kwoty w bryłkach ( beta )

Uwaga! Aby ustalić kwotę bryłek, należy zmienić tą linijkę: local gold_bar = 100000000

WAŻNE!

Co do przelewów, radzę uważnie wpisywać czyiś numer konta, ponieważ nie wiem narazie jak zwracać true szukając czyjegoś numeru konta, więc przy pomyłce przelew może nigdzie nie przejść.

A tam gdzie jest wypłacanie bryłek, proszę o wpisywanie zaokrąglonych kwot, w kolejne wersji dodam prawdopodobnie wybór ilości bryłek by nie było nieporozumień, ta wersja jest tak tymczasowo :)

Opublikowano

@Odpowiedź do tego posta:

UPDATE 30.05.2012

Nowe Tabelki: http://wklej.to/jy2Lq

Nowy Quest: http://wklej.to/WCAgf

w becie v2 poprawiono:

-błąd z wypłacaniem dowolnej kwoty yang

-dodano zapisywanie daty dokonywanych operacji

-dodano zabezpieczenie przed zbugowaniem ekwipunku nadmierną wypłaconą ilością yang

-dodano transakcje ( przelewy beta )

-wypłacanie danej kwoty w bryłkach ( beta )

Uwaga! Aby ustalić kwotę bryłek, należy zmienić tą linijkę: local gold_bar = 100000000

WAŻNE!

Co do przelewów, radzę uważnie wpisywać czyiś numer konta, ponieważ nie wiem narazie jak zwracać true szukając czyjegoś numeru konta, więc przy pomyłce przelew może nigdzie nie przejść.

A tam gdzie jest wypłacanie bryłek, proszę o wpisywanie zaokrąglonych kwot, w kolejne wersji dodam prawdopodobnie wybór ilości bryłek by nie było nieporozumień, ta wersja jest tak tymczasowo :)

Jak zwykle dobra robota :)

To są te tabelki od eMaxxa ? z typem na zajebiscie wielką ilosc yang w mysql ? =)

wypłacanie danej kwoty w bryłkach

o co z tym biega? :)

że np jak masz w banku 5kkk i 1bryłka kosztuje 2kkk to po 'wyjęciu''/wyplaceniu bryłki gracz

otrzymuje ją a z jego konta w banku przykladowo znika te 2kkk ? =)

PS: przelewy do jakiej ilosci yang? :) Może zrób do 'xxx' tej wartosci w mysql od eMaxa

Opublikowano

Wypłacanie w bryłkach, to znaczy wpisujesz kwotę np 1.000.000.000 i jest to dzielone przez kwotę wpisaną w lokalnej gold_bar, czyli wartośc jednej bryłki. Jeśli 1 bryłka ma wartość 100kk to dostaniesz 10 bryłek i ten 1kkk zniknie z banku. Co do przelewów nie dodałem blokady na ilość wpisanej kwoty, tabelki to bigint czyli 9,223,372,036,854,775,808

Opublikowano

Co do zwracania true podczas szukania po numerze konta, to mam dosyć prosty pomysł.

function acc_number(numer_konta)
local test = query("SELECT owner_name FROM player.player_bank WHERE acc_identify_nr = '"..numer_konta.."';")
if string.len(test) <= 0 or test == "" then
return false
else
return true
end
end

Dosyć prosta funkcja, jeśli zwrócony nick ma długość mniejszą od zero lub jest pustym stringiem to zwróci false, gdyż oznacza to, że nie mamy playera z podanym numerem konta w bazie :).

Mam nadzieje, że jakoś Ci się to przyda.

1377371138-U1002370.png

Opublikowano

@Dargon

POMYSŁ:

w opcji

'przelewu' wraz z przelewem szło by wysłać jakiś item który pojawiałby się w magazynie .

Albo jakaś zamiana yang za item itp. wiesz tylko po to gdyby jakis koleś mial zajebistą broń i chciał ją sellnąć za

5kkk =) a taka kwota byla by mozliwa tylko na koncie bankowym =)

Opublikowano

@Dargon

POMYSŁ:

w opcji

'przelewu' wraz z przelewem szło by wysłać jakiś item który pojawiałby się w magazynie .

Albo jakaś zamiana yang za item itp. wiesz tylko po to gdyby jakis koleś mial zajebistą broń i chciał ją sellnąć za

5kkk =) a taka kwota byla by mozliwa tylko na koncie bankowym =)

Możesz to wykonać sam.

Głównie to będziesz tu operował tabelą "item".

Wystarczy przekazać graczowi item innego gracza do np depo / tego na is po przez zmiane id playera etc w item ;)

1377371138-U1002370.png

Opublikowano

Jakimś dziwnym sposobem nie chcą się wgrać zapytania, jakieś pomysły ?

ePc0b.jpg

mcn_cc.pl - banda złodziei

;)

Piszę questy na zamówienie - Zostanę questerem na serwerze dedykowanym - Na zlecenie napiszę questy - Zakoduję stronę HTML5/CSS3

Opublikowano

quest zbugowany gdy wypłacamy yang na - można wypłacać bez ograniczeń.

W wypłacie w monetach wystarczy wpisać większą kwote niz mamy na postaci w minusie i tyle otrzymamy na konto pozdro super quest serwery sie posypia :)

791f747188ac8.png

Opublikowano

Wystarczy w odpowiednim miejscu dopisać instrukcję warunkową, która sprawdzi, czy podana ilość yang jest mniejsza lub równa zeru ... A i bym zapomniał.. Jeszcze porównanie wypłacanej ilości z ilością na koncie i test, czy 2 kkk nie przekroczy.

@UP - na moje zabezpieczenie też masz haka? ;)

@Down - nie patrzyłem na drugą wersję, ale skoro w ten sposób zrobiłeś to bardzo mądrze ;)

1377371138-U1002370.png

Opublikowano

W wypłacie w monetach wystarczy wpisać większą kwote niz mamy na postaci w minusie i tyle otrzymamy na konto pozdro super quest serwery sie posypia :)

Który masz quest, ten co dałem 30 maja? Gdy ja wpisałem na minus, nic się nie działo i quest się zamykał

Wystarczy w odpowiednim miejscu dopisać instrukcję warunkową, która sprawdzi, czy podana ilość yang jest mniejsza lub równa zeru ... A i bym zapomniał.. Jeszcze porównanie wypłacanej ilości z ilością na koncie i test, czy 2 kkk nie przekroczy.

@UP - na moje zabezpieczenie też masz haka? ;)

w drugiej wersji tak właśnie zrobiłem.

Opublikowano

@Dargon

Te tabelki które dałeś są typowane

bigint ?

czyli wtedy wystarczyło by zmienić

say("Podaj ilość kwoty do przelania:")
   local send_money = tonumber(input(""))
   if send_money < 2000000000 then

if send_money < TU then na

if send_money < 9.223.372.036.854.775.808 then

I przelewy no-limit. =)

Gdybyś wydał v3 pomyśl o tym aby zdjąć limit :>

PS:Zamienił bym słowo zdeponować bo 90% nie wie co to oznacza :P

inaczej złożyć coś w depozyt a dla jeszcze mniej ogarniętych ''wpłacić do banku''..

Opublikowano

@Dargon

Te tabelki które dałeś są typowane

bigint ?

czyli wtedy wystarczyło by zmienić

if send_money < 2000000000 then

if send_money < TU then na

if send_money < 9.223.372.036.854.775.808 then

I przelewy no-limit. =)

Gdybyś wydał v3 pomyśl o tym aby zdjąć limit :>

PS:Zamienił bym słowo zdeponować bo 90% nie wie co to oznacza :P

inaczej złożyć coś w depozyt a dla jeszcze mniej ogarniętych ''wpłacić do banku''..

Aż nie ma tak zacofanych ludzi, przesadzasz.

ePc0b.jpg

mcn_cc.pl - banda złodziei

;)

Piszę questy na zamówienie - Zostanę questerem na serwerze dedykowanym - Na zlecenie napiszę questy - Zakoduję stronę HTML5/CSS3

Opublikowano

Śmiechem żartem - nawiązując do odpowiedzi wyżej - to zdziwiłbyś się - większość z nas tutaj rozumie te słowo, jednakże 11-13 latek sprawdzi to w Gugl ;).

Co do samego pomysłu - jest świetny, czekam z niecierpliwością na ostateczną, w pełni sprawną wersję.

24796627036485375495.png

Opublikowano

Tak spytam, czy ktoś sprawdzał czy w wersji drugiej nie ma już błędów typu wielokrotne wypłacanie yang lub podobnych?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...