Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

pomocy

NonStopMT2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Piszę aby zapytać się czy ktoś zagrał by na moim serwerze Minecraft teraz krótki opis pomysłu:

- typ serwera hardcore;

- 1 miasto a w nim 5 budynków a w nich sklepy w których były by potrzebne rzeczy do przetrwania np. Miecze , kilofy, zbroje itd.

- każdy gracz może wybudować domek gdzie chce,

- na serwerze byłby SuperVip. A więc prosze was o pomysły które mogłby znaleść się na serwerze.

A zapomniał bym poszukuję 2 osób do pomocy na serwerze chętni do pomocy niech piszą na PW. A sr za błędy jak jakieś są ;p

Opublikowano

Hamachi/Dedyk/Domowa maszyna?

ef12327f56f6fad0.png

• Two 3.06GHz 6-Core Intel Xeon (12 cores) | Six 2TB 7200-rpm Serial ATA 3Gb/s hard drive
  • Four ATI Radeon HD 5770 1GB | Two 18x SuperDrives
  • Four Apple LED Cinema Display (27" flat panel) | Momory 2x(64GB)

Opublikowano

Jaki hosting i ile slotów?

ef12327f56f6fad0.png

• Two 3.06GHz 6-Core Intel Xeon (12 cores) | Six 2TB 7200-rpm Serial ATA 3Gb/s hard drive

Opublikowano

Hosting myslałem nad ownserver a co do slotów to na okres próbny 10 potem jak będzie zainteresowanie to dokupie gdzieś z 30

Opublikowano

Hmm, ja mam na CraftServe i polecam. Znasz sie na bukkicie? Jeżeli Hardcore to na ile ban? Będzie unban SMS?

ef12327f56f6fad0.png

Opublikowano

Jeżeli zaczynasz to radzę bana na kilka godzin np. 1h potem zwiększać. Ja mam plan zrobic hardcore, ale najpierw pobawie sie w Hard-Survival+RPG. Wtedy będę miał unban za 2.46 zł

:)

ef12327f56f6fad0.png

Opublikowano

Do pt. nie mam dostępu do kompa więc nie podam ci dokładnie moich pluginów. Będę tez robić własne pliki serwerowe więc mogę podesłać.

A do pluginów Zabezpieczających/potrzebnych:

-Essentials

-PermissonEX

-AZrank

-LogBlock

-AdminFoundBox

-Worldedit

-Worldguard

Dla zabawy:

-Headblocks

-Openinv

-Mobdisque

...

I jako to hardcore to proponował bym dostęp tylko do komendy /suicide i proponuje zmienić na /samobójstwo

ef12327f56f6fad0.png

Opublikowano

Znam się praktycznie na wszystkim związanym z tworzeniem serwerów, może oprócz budowania bo jestem lepszy w pluginach. Tak ogarniam Worldedit w tym cuboidy i flagi...

(i oprócz pisania pluginów be dopiero zaczynam przygodę z programowaniem)

ef12327f56f6fad0.png

Opublikowano

Ok, mogę pomoc. Mogę tez stworzyc pliki pod twój serwer. Masz skype? I ile lat? A adma możesz mi dać tylko na czas prac bo nie wiem czy potem mi starczy czasu.

ef12327f56f6fad0.png

Opublikowano

Spoko, to ja i tak będę miał dostęp do kompa od czwartku lub piątku to sie odezwę. Masz jakiś znajomych na administracje czy będziesz brał tak z mpc chętnych ?

ef12327f56f6fad0.png

Opublikowano

Jak narazie to Ja i Ty wtedy i moze kolega jako mały sponsor str www i 2 serwa ale swojego i zrobimy taka serwerownie ;p

ok ja koncze trzeba do szkoły powtórzyc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...