Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak oceniacie mój komputer

rak222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam do was pytanie ile jeszcze mój komputer na oko uciągnie gry na max detalach :] :

Typ procesora

QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz (9 x 267)

DIMM1: GoodRAM GR800D264L5/2G 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-5-5-18 @ 400 MHz) (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) DIMM3: VR800D264L5/4G

4 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-5-5-18 @ 400 MHz) (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)

Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-G31MX-S2 (2 PCI, 1 PCI-E x4, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)

Karta wideo

NVIDIA GeForce GTX 460 (1024 MB)

Full HD

Opublikowano

Zestaw dobry , procek mocny masz choć na starej podstawce, grafike masz pradozerna ale i tak radzi sobie.

Jeszcze na nim pograsz może nie na full ale tragedi nie ma

Opublikowano

Tak kurwa, a w tej bajce były smoki? :)

Zestaw słaby, jak na te czasy

Nagrać ci filmik z 30fps-ami na ultra w full hd :] ??

Troli się nie pytałem -.-

Opublikowano

DDR2 na ramie, karta w miare ok się wydaje ale procek jest średni - tylko 2,40 ;)

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

Dawaj :) Włączone MSAA x4, 2560x1600, (to też jest FullHD :))AF x16, bez żadnych programów zwiększających wydajność, 64 na 64 Wysokie wymagania co? Moja 560 bierze z palcem w dupie to wszystko.

BTW. Co to za rozgrywka w FPS na 30FPS? Do takich gier trzeba 60+..

Opublikowano

BTW. Co to za rozgrywka w FPS na 30FPS? Do takich gier trzeba 60+..

To samo chciałem napisać, w grach gdzie liczą się milisekundy, kto pierwszy strzeli, 30 fps to bardzo mało

Opublikowano

@up Ależ oczywiście , grafika średnia procek z dupy. O/C procka i karty może coś da ale raczej wątpię żebyś miał 30fps na takim sprzęcie.

@anozim widzę że mocno kręciłeś kartę bo skoro bierze to z palcem w dupie, to na prawdę szacun.

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

800 zł i jeszcze używany ? To już lepiej weź i5 2500k albo FX 8120 (tylko twoja płyta ich nie obsłuży) Jeśli nie zamierzasz zmieniać płyty to lepiej nic nie kupuj. Zestaw jest już stary, pogódź się z tym że technologia szybko idzie do przodu. Nie jest zły, czy słaby, ale nie jest też jakoś dobry.

Opublikowano

Tak kurwa, a w tej bajce były smoki? :)

Zestaw słaby, jak na te czasy

Ja mam gorszy i przy 45 FPS w BF3 da sie na ultra pograc ;]

Normalny zestaw przecietnego Kowalskiego, na ktorym jeszcze sobie pograsz, warto jednak zaopatrzyc sie w nowsza karte graficzna oraz przygotowac do zmiany plyty z socketem 1155 (jesli zostajesz przy Intel) oraz DDR3. Procesor w tym momencie kupujesz i5 2500k, jest to najlepszy pod wzgledem cena/jakosc do gier (wedlug mnie).

Komputer jak na te czasy słaby i nie wiele warty.

Pozdrawiam.

http://pl.wiktionary.org/wiki/niewiele

Ekhm.... powracamy do podstawowki ?

Na Krzysztofe uwagi nie zwracaj, bo juz ktorys raz z rzedu krytykuje kazda konfiguracje jaka widzi. A komputer jest warty, za 1400 spokojnie by go pocisnal na allegro ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...