Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Robota na czarno przyłapany ;/ i Skecz do szkoły

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie bo mojego Braciaka złapali jak robi na Czarno co moze dostać bo jest na kuroniówce będzie musiał ją zwrócić czy karę dostanie ??

I kolejne pytanie mam ułożyć skecz taki 3-4 minuty i nie mam pomysłu w teamie mam 3 osoby ze mną 4 chciałem wybrać grę do co-op'a ale wyszło ze w realnym życiu questa mam ;/ więc proszę o ułożenie mi skecz bo nie mam pomysłów ..

Opublikowano

Co do roboty na czarno:

A co grozi pracownikowi za pracę ?na czarno??

Jeżeli w chwili podjęcia pracy był zarejestrowany jako osoba bezrobotna i o podjęciu zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej (w tym również bez zawarcia umowy o pracę na piśmie lub bez zgłoszenia do ubezpieczenia społecznego) nie powiadomił w terminie siedmiu dni swój powiatowy urząd pracy - podlega karze grzywny od 500 zł do 5 tys. zł.

Jednak na tym nie koniec. Co jeszcze grozi pracownikowi za pracę "na czarno"?

Inspektor pracy dodatkowo zawiadamia urząd kontroli skarbowej. Dlaczego? W takim przypadku zachodzi bowiem podejrzenie naruszenia przepisów prawa podatkowego, czyli w praktyce - nieodprowadzanie podatku dochodowego.

Za nielegalne zatrudnienie pracownikowi nie grożą jednak konsekwencje karne. O zadbanie o wszystkie szczegóły legalnego zatrudnienia wymaga się od pracodawcy, nie od osoby zatrudnionej.

Znaleziono dzięki wujkowi Google po wpisaniu: "Co grozi za prace na czarno"

Pozd.

Chcesz zarabiać przez internet ?

Kliknij:

http://zyan.me/KtTjJ

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...