Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Grafika

NudlexD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej ostatnio zauwazyłem że mam problemy z grafika. Widać białe kreski na ziemi oraz różową wode.

Bardzo to wnerwia bo nie lubie błedów gry.

Próbowałem instalowac nowsze sterowniki starsze żadne nie działaja poprawnie

obecnie mam wersje ati 12.2

Mój model karty graficznej : ATI HD4850

nie regulaminowa sygnatura

Opublikowano

a sprawdzałeś czy na texture packach tak jest?

Następnym razem napiszcie za co dostaje warna a nie że w poscie nieznane i bez notatki

Opublikowano

tak zainstalowalem sobie faitfulla i niestety dalej to wystepuje nawet bardziej widoczne :(

Opublikowano

Rozumiem że robiłeś reinstall javy,reinstall sterów do karty graficznej,aktualizacja sterów do karty graficznej z strony producenta,zdefragmentowałeś dysk, wyłączyłeś antyvira,zapore,zformatowałeś twardy dysk,reinstalowałeś mca całkowicie (usunołeś folder .minecraft),uruchamiałeś jako administrator,odpalałeś w innym trybie zgodności i nadal Ci nie działa?

Opublikowano

Witam.

Mialem podobne efekty na GF 6600, co dziwne nie we wszystkich grach (sic!) Dłuuugo kombinowałem, stery, format, ... ale werdykt był jeden: karta na śmietnik :-S a przekonałem się o tym dopiero jak kumpel wsadził mojego ukochanego GF (wtedy to byla maszyna) do swojego kompa .

Mam nadzieje , że u Ciebie problem tkwi gdzie indziej :-)

TEKST MIESIĄCA - obecnie na forum jako"Mauurycy":

...WarZ jest troche słabsze i mniej rozwinięte od dayz

Opublikowano

tak tylko zaczeło mi sie to dziać dopiero gdy musiałem zainstalowac starsze stery żebym miał płyniejjszego battlefielda bo na nowszych troche miałem mało fpsów

Opublikowano

Witam.

Mialem podobne efekty na GF 6600, co dziwne nie we wszystkich grach (sic!) Dłuuugo kombinowałem, stery, format, ... ale werdykt był jeden: karta na śmietnik :-S a przekonałem się o tym dopiero jak kumpel wsadził mojego ukochanego GF (wtedy to byla maszyna) do swojego kompa .

Mam nadzieje , że u Ciebie problem tkwi gdzie indziej :-)

Bajki.Musisz wejść w panel nvidi (ppm na pulpit) i zmienić ustawienia karty z wydajności na sprawność lub po prostu wyłączyć antylasing(wygładzanie obrazu).Tez tak miałem w fx5600 ;)

Opublikowano

Gówno prawda!!!!!!!!! .Musisz wejść w panel nvidi (ppm na pulpit) i zmienić ustawienia karty z wydajności na sprawność lub po prostu wyłączyć antylasing(wygładzanie obrazu).Tez tak miałem w fx5600 ;)

... bez wulgaryzmów kolego.

Napisałem:

...Mam nadzieje , że u Ciebie problem tkwi gdzie indziej :-)

... więc nie napisałem, że tak jest NA PEWNO

TEKST MIESIĄCA - obecnie na forum jako"Mauurycy":

...WarZ jest troche słabsze i mniej rozwinięte od dayz

Opublikowano

Ja miałem podobne problemy na swojej GeForce GTX 560 i pomogło tylko przywrócenie ustawień domyślnych karty graficznej spróbuj ...

Jeśli pomogłem kliknij "Lubię to" ;)

Yupi Ka Yey Motherfucker

Opublikowano

Przywróć domyślne ustawienia graficzne, zainstaluj najnowsze sterowniki. Być może przeinstaluj Minecraft'a ( może pomoże ). Pobaw się opcjami graficznymi w grze, wydaje mi się, że któraś opcja właśnie za to odpowiada - ale to chyba tylko przy modzie OptiFine.

Opublikowano

Zrób coś przeciwnego do podkręcania karty graficznej. Zegary w programie RivaTuner zmniejsz np o 30 mhz, moze pomoze

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...