Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zwiększyć wydajność karty graficznej? + pytanie dotyczące Frapsa

QarteS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, znacie jakiś sposób aby zwiększyć wydajność karty graficznej?

Karta- NVIDIA GTX 550 Ti

Windows 7 64-bit

I dodatkowe:

Otóż nagrywam programem Fraps, i raz nagrywa mi on 90-120 klatek na sekundę, a raz np 30 (przy czym gra klatkuje) i w dół. Nie wiem o co tu może chodzić :P

Mam nadzieję że mi pomożecie :P

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Głupoty, nabijanie postów...

Nie zwiększysz wydajności karty graficznej. Ale jeżeli chcesz, by przy nagrywaniu nie spadały Ci tak FPS'y, a Minecraft byłby wydajniejszy to zainstaluj mod: OptiFine. Lecz ja Ci polecam abyś przydzielił więcej ramu. Skorzystaj z tego launchera:

http://www.mpcforum.pl/topic/481266-nowy-launcher-minecrafta-new-minecraft-launcher/

A następnie jak jest w tym temacie, dodaj sobie ramu do Minecraft'a i będziesz miał więcej fps'ów.

Liczę na lajka.

Opublikowano

Ja mam OptiFine i ram'u więcej i jakoś nie działa ;/

Tzn. klatki raz są po 210 a raz mam 60-70 podczas nagrywania.

Dlatego polecam BandiCam niż Fraps - mam po 160 FPS'ów.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Zmień program, lub ustaw wyższy lub niższy priorytet dla Minecraft. Wygoogluj sobie - "free fraps alternative". Jest pełno takich programów ;)

A tak odchodząc od tematu :

Ja mam OptiFine i ram'u więcej i jakoś nie działa ;/

Tzn. klatki raz są po 210 a raz mam 60-70 podczas nagrywania.

Dlatego polecam BandiCam niż Fraps - mam po 160 FPS'ów.

Dla ludzkiego oka, nie ma różnicy między 60 FPS a nawet 999999999. Ledwo widać różnicę między 30 a 60 (w innych grach, niż Minecraft).

Jeśli byś nagrał coś w 1000 FPS i spowolnił nagranie np. w Vegasie, byłoby to widoczne. Na YouTube są takie eksperymenty.

Opublikowano

Co do ścinania: Optfine.więcej ramu,zbędne programy powyłączaj i game booster.

Co do fps. Jest to średnio możliwe bo jak masz w frapsie ustawione 30fps to gdy włączysz nagrywanie to mogą tylko spaść a nie wejść na 200!!!! Wiem co pisze bo swego czasu coś tam nagrywałem

1325845644-U48159.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...