Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Modowanie Servera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam kilka pytań

1. Czy zwykły server bez bukkita może być modowany ?

2. Jak modować taki server mam już zrobiony launcher itp.

3. Czy do modowanie MP jest potrzebny jakiś specjalny mod ?

4. Co robić z plikami resources dawać je do folderu z serverem czy minecraft_server,jar

Zbieram +

Opublikowano

1. Tak może być

2. Musisz wgrać do minecraft_server ModloaderMP na serwer i pamiętaj nie które mody są tylko na multi, jak pisze w temacie moda SMP to wtedy jest na dole link podany do plików moda na serwer

3. Tak jak wyżej ModloaderMP na server

4. Plików z głosem nie musisz wrzucać do serwera

Opublikowano

daje do pliku minecraft_server.jar plik ModLoaderMP Server 1.2.5 v1 potem ściągam moda PokeMobs1.2.5 instaluje go do minecraft_server.jar prócz pliku resources odpalam server iiiii... Crash :/

@Edit

jak ktoś ma trochę czasu to na TeamViever chętnie udostępnię

@2Edit

To znaczy ? Jak mam to sprawdzić albo jak zrobić aby był kompatybilny ?

Zbieram +

Opublikowano

Wszystko jest kompatybilne?

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Wprowadzają Cię w błąd. Nie wgrasz od tak moda z single na multi.

Pobierasz to

http://goo.gl/gtRS0

Wrzucasz do minecraft_server.jar

Mody Pod MP nie są wszystkie, poszukaj takowych google nie boli a naprawdę łatwo je znależć.

Opublikowano

dobra dochodzę do następnego problemu ;/ Serwer działa mod teoretycznie też powienien działać ale teraz jest problem z zwykłym clientem Minecraft'a czyli mam Moda , Mam ModLoadera włączam gre i pisze że potrzebuję tego Forge wchodzę na stronę zlnalazłem Minecraft Forge CLIENT ściągam wrzucam do minecraft.jar

iiiiiiii... dalej pisze że potrzebuje zainstalować Forge do wejścia na server więc to teraz ?

@Edit aa i przy włączeniu gry i wejściu na singla i próbie wejścia , stworzenia nowego świata mam czarny ekran i nic więcej

Zbieram +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...