Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Radeon 9550 zmiana na 9600 xt

Greedo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie !

Otoz znalazlem na internecie artykul gdzie autor pisze, ze mozna zmienic radeona 9550 na 9600 xt.Chodzi o to,ze wydajnosc bedzie taka sama jak w 9600 xt a windows bedzie pokazywal nowszego zamiast tego co posiadam aktualnie.I tu jest pies pogrzebany ;/ Nie rozumiem za bardzo jak dokonac tego czynu.Moglby mi ktos to wytlumaczyc? Dodam specyfikacje mojego radeona 9550

Domyslne:

Taktowanie rdzenia 250mhz

Taktowanie pamieci 200mhz

Overclocking:

Taktowanie rdzenia 524mhz

Taktowanie pamieci 250mhz

Bym zapomnial napisac, ze jest to Radeon 9550 firmy Saphire z wlasnym malym wiatrakiem.

Pomoglem? Daj like,to nic nie kosztuje.

Opublikowano

Może zapytaj się tego magika który tak napisał?

Wpisz sobie Radeon 9555 podkręcanie/overclocking i coś znajdziesz, ale uważaj, bo sobie spalisz...

Opublikowano

Jak grafika sie tak dobrze kreci to wkrec pamieci na 300 i sprawdz czy bedzie stabilnie. Jesli tak to twoja grafika bedzie wydajniejsza od 9600xt. Stockowo 9600xt ma na rdzeniu 400mhz.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Pamiec mam 250 jak zrobie 260 to w czasie grania sa artefakty.Dlatego ustawilem 10mhz mniej.

Pomoglem? Daj like,to nic nie kosztuje.

Opublikowano

No to i tak jest ladnie, masz teraz na procesorze wyzsze taktowanie od 9600xt. Nie potrzeba ci juz modyfikowac 9550 na 9600xt, bo clocki masz wysokie.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...