Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Nie działa ch2, ch3, ch4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zainstalowałem normalnie 4ch według instrukcji i ch1 dziala normalnie a gdy na ch2,ch3,ch4 wpisze zły login lub haslo to pokazuje że złe a jak wpisze dobre to pisze błąd połączenia z serwerem. Dlaczego tak sie dzieje gdzie leży przyczyna?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Przyłączam się... a poza tym też się mi dzieje że wszystko działa pięknie na CH1, czyli wpisuje login hasło i loguje pięknie do gry, a na CH4, CH3, CH2 jest przez 5sek "zostaniesz połączony z serverem" i wywala do wyboru CH ;( POMÓŻCIE PLOSE

PS. Mam PLIKI BY BADAR SF2010 ;))

Opublikowano

Przyłączam się... a poza tym też się mi dzieje że wszystko działa pięknie na CH1, czyli wpisuje login hasło i loguje pięknie do gry, a na CH4, CH3, CH2 jest przez 5sek "zostaniesz połączony z serverem" i wywala do wyboru CH ;( POMÓŻCIE PLOSE

PS. Mam PLIKI BY BADAR SF2010 ;))

http://www.mpcforum.pl/topic/582724-tutdljak-odbugowac-4-channele-na-plikach-by-badar/

Opublikowano

@2UP Tak

@UP Próbowałem to i nic ;(( Chyba że coś źle zrobiłem.

PS. Spróbuje zrobić jeszcze raz to i dam ODP czy działa..

Opublikowano

Możesz mieć porty w Config'ach pozmieniane ;) Sprawdź i jeżeli tak to zmień również w launcher'ze i odpal portmapa z tymi portami ;)

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Mondes mam do Ciebie pyt. Mam te pliki BY Badar i czasami w konsoli wyskakuje mi coś takiego "mv: rename syslog to ./log/20120513/syslog.11: No such file or directory LUB mv: rename syslog to ./log/20120513/syslog.10: No such file or directory"

Co to za błąd i jak go "DELETE" ??

Opublikowano

Musisz mieć katalog log w ch lub dowiązanie do katalogu z logami o nazwie log. Często w plikach zamiast dowiązania log jest logs a to jest błąd. A w ramach wyjaśnienia to jest archiwizacja logów przez game.

- zabezpieczenia: logowania do serwera na klucz RSA, baz danych - TUNEL SSH, FIREWALL, ANTY-DOS, aktualizacja systemu

- jaile: (podział serwera dedykowanego na kilka pod serwerów z oddzielnymi adresami IP, usługami, kontami użytkowników, konfiguracją itd.), aktualizacja jaili, autorestart jaila z wewnątrz jaila

- optymalizacja logów, bazy mysql, naprawianie bazy mysql, automatyczny backup na zewnętrzny serwer FTP, poprawny licznik graczy online, itd.

- programowanie: edycja/pisanie skryptów php, zapytań (query) SQL.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...