Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer Bez Hamachi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postawiłem serwer bez hamachi ale teraz mam problem. W opcjach maszyny wybralem karte sieciową swoją LAN. Tą kartą jestem połączony z routerem. IP karty to 192.168.1.7 a serwer jak postawie to ma IP 192.168.1.5. Jak sie połącze z nim za pomocą tego 192.168.1.5 to normalnie działa. Ale jakie IP podać innym żeby sie połączyli? Czyżby IP routera? Jest takie 178.37.xxx.xxx i porty oczywiście przekierowałem. Tylko nie wiem czy na dobre IP wybrałem IP 192.168.1.5. Jednak gdy chce sie połączyć z bazą za pomocą 178.37.xxx.xxx to nie łączy jakis blad.A gdy wpisze te 178.37.xxx.xxx w przeglądarce to zamiast strony rejestracyjnej jest strona mojego routera. Gdy wpisze 192.168.1.5 to wtedy dopiero jest strona rejestracyjna. Co zrobilem zle? Prosze pomozcie dam plusy piątki lubie to itp.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie wybieraj karty sieciowej lan, tylko stwórz kartę loopback:

http://www.mpcforum.pl/topic/65009-how-to-jak-zainstalowac-karte-sieciowa-pod-wlasny-serwer/

Skonfiguruj ją pod swój serwer, i z niej najprawdopodobniej musisz przekierowywać porty.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Tak jak sama nazwa mówi, sieć LAN jest to sieć łącząca komputery na danym obszarze.

Jeżeli już chcesz robić bez hamachi, to tak jak napisał up, karta loopback.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...