Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Logowanie

Sopher�

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Mam problem z "zalogowaniem" się do minecraft'a. Mianowicie chodzi o to, że od dzisiaj używam nowego laptopa na którym mam nowy internet. Na komputerze stacjonarnym wszystko mi działa, lecz na laptopie wyskakuje mi "Can't connect to minecraft.net". Nigdy się nie spotkałem z takim problemem ;/ Możecie jakoś pomóc? Będą lajki :D

mnu.gif

Opublikowano

Jakieś firewalle może masz odpalone? Miałem taki sam problem na laptopie już jakiś czas temu i było to na Viście. Starczyło dodać adres minecraft.net do wyjątków firewalla i hulało aż miło.

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

Patrzyłem to naprawdę spory kawał czasu temu więc niestety nie mogę Ci powiedzieć, Vista odeszła z mojego laptopa już kawał czasu temu a na stacjonarce mam PC. Zobacz w Panelu Sterowania opcję Zapora Systemu Windows i tam pogrzeb w opcjach, znajdź wyjątki. Ew. możesz też spróbować zrobić to w jakimś antywirusie, nie wiem który program ma tutaj pierwszeństwo :)

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

To, że nie łączy Ci z minecraft.net może być winą sterownika, albo javy. Jaką masz jave? Cały program leży na javie.

Pobierz jave 7.

Jak to nie pomoże, to masz coś z dostawą internetu i nie wysyła pakietów?

//Pobierz launcher na nowo, albo wypisz hasło i wpisz. Mi to czasami pomaga xD

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

też miałem taki problem lecz poczekjałem pare godzin i przeszło:) Ale może u Ciebie jest inaczej. poczekaj jeszcze troche.

Opublikowano

@Kolorowy

Próbowałem:

- reinstall mc i javy

- dodałem wyjątek mc do zapory

- wyłączyłem zaporę

- użycie spoutcrafta, magic launchera i launchera od geo

Używam modemu - Livebox 2.0 sieć bezprzewodowa, 6gb ramu, windows 7 sp1, procesor i7

Czekam i czekam i dalej nic nie działa ;/

mnu.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...