Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wykorzystać spawner.

Spluer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako, że nabiłem 500 postów postanowiłem napisać mały poradnik.

Chciałbym przedstawić "chyba" najlepszy sposób jak wykorzystać spawner.

Bardzo mała ilość przedmiotów będzie potrzeba oraz czasu.

Przedmioty które będą potrzebne :

14 tabliczek.

16 wiaderek z wodą

2 szkła

1 drabinka

Okej. Bierzemy się za robote.

Jeśli znaleźliśmy spawner wykopujemy cobbla aż będą takie wymiary --> 9x9 wraz ze ścianami 10x10 (Spawner musi się znaleźć na środku!)

Między innymi tak to powinno wyglądać :

25334718259698889873.png

Następnie gdy wykopiemy taką dziure robimy coś takiego :

91294924830439655426.png

Legenda :

Deski = Tabliczki

Ciemna woda = zaczęcie wody

Jasna woda = lecąca woda.

Szyny = Drabinka

Szary kamień = Stone, cobblestone, cokolwiek.

A tak wygląda cały system :

76406081184187322287.png

Jest to dość łatwe do wykonania.

Pozdrawiam, liczę na kliknięcie w pajacyka :P

UWAGA! Nie możemy bić dirtem, lub innym przedmiotem mobów jedynie ręką, ponieważ jak uderzymy dirtem moba nie zabijemy, a jeśli ręką uderzymy to go zabijemy na 1 hit!

Jeśli chcecie abym wam save mapy z tą budowla podesłal piszcie w komentarzach.. ;>

Dla moderatorów --> Jeśli był taki sam sposób pokazany na tym forum proszę o usunięcie tego tematu.

Opublikowano

Świetny pomysł, jesteś jego pełnym autorem czy tylko publikujesz Topic? :)

Oczywiście like się należy, w końcu wiem jak rozprawić się z tymi potworkami w sposób bolesny... :)

52e31fec.jpg

09.05.12r

Pomogłem?

Daj +!

Opublikowano

Andre99

Kiedyś znalazłem ten sposób w internecie, ale zupełnie o nim zapomniałem, dopiero dzisiaj sobie przypomniałem jak się go buduje i go w "paincie" narysowałem. :)

Ps.

Jak piszesz, że dajesz like to daj go ;pp

Jeśli chcecie save na płaskiej mapie z przykładowym mob grinderem to pisać w temacie!

Opublikowano

A to jest grinder do pozyskiwania itemków (tzn . odrazu zabija moby) czy do pozyskiwania expa (tzn. zostawia mobowi pół serduszka życia) ?

Opublikowano

Mogę zrobić to trochę wyższe tak, aby Szkieletory spadając od razu padały?

PS. Otrzymałeś Like! :)

52e31fec.jpg

09.05.12r

Pomogłem?

Daj +!

Opublikowano

Tak możesz tylko pamiętaj, że musisz stać przy spawnerze (Nie możesz odejść od niego o chyba 10 kratek)

Opublikowano

Kiedyś znalazłem ten sposób w internecie, ale zupełnie o nim zapomniałem, dopiero dzisiaj sobie przypomniałem jak się go buduje i go w "paincie" narysowałem. :)

Ps.

Tak. Gość się pytał tydzień temu w TYM temacie jak wykorzystać mob spawner, podałem mu TEN sposób, a teraz zrobił "własny" tutorial jak ów spawner wykorzystać. "Narysował" wszystko w paincie i podzielił się z nami tym niesamowitym sposobem! Gdybyś jeszcze podał źródło wszystkich screenów i ogólnie całego pomysłu to nic. Ale jak chamsko twierdzisz że znalazłeś gdzieś podobny poradnik i sam narysowałeś obrazki to się czepiam.

Tubady aka Chopey

❱❱❱❱ [Android] CS:GO Smoke Center ❰❰❰❰

Nie cheatuję.
Tubady.png

Opublikowano

Tak. Gość się pytał tydzień temu w TYM temacie jak wykorzystać mob spawner, podałem mu TEN sposób, a teraz zrobił "własny" tutorial jak ów spawner wykorzystać. "Narysował" wszystko w paincie i podzielił się z nami tym niesamowitym sposobem! Gdybyś jeszcze podał źródło wszystkich screenów i ogólnie całego pomysłu to nic. Ale jak chamsko twierdzisz że znalazłeś gdzieś podobny poradnik i sam narysowałeś obrazki to się czepiam.

No, ok. Już Ci wszystko wyjaśniam panie mądraliński. To tak, obrazki sam zrobiłem, jak widziałeś w tamtym temacie napisałem, że nie moge sobie przypomnieć jaki to był sposób, a więc napisałem tamten temat to, że teraz sobie przypomniałem i ostatnio go sprawdziłem to i działa - co do "painta" to nie był dokładnie paint, a ssy są moje. Gdy dostałem pierwszą lepszą odpowiedź nie zaglądałem do tamtego tematu. Czyż to takie trudne? Nie napisałem nigdzie, że to mój sposób, ale ludzie żyją na tym forum. Trollolo ;p

Pozdrawiam, myśl, a potem pisz. <3

Opublikowano

@up Yyy ale jakoś nie widzę różnicy między obrazkami na tej stronie którą podałem (http://vavo.dk/minecraft/xp/xpimg.htm) a twoimi, więc nie sądzę że są one twojego autorstwa. Dalej próbujesz kłamać, jedyne co zrobiłeś to przetłumaczyłeś legendę na polski.

Tubady aka Chopey

❱❱❱❱ [Android] CS:GO Smoke Center ❰❰❰❰

Nie cheatuję.
Tubady.png

Opublikowano

Jestes nie fair co do tematu tutoaiala i screnow, na pewno napracowal sie bardziej nad obrazkami niz ty nad tym poradnikiem.

Ps.

Kolejny Nerd, dla którego łapka jest wszystkim(tutaj lajk), wypierdzielaj stąd a nie sie podpisujesz pod czyjąś pracą, GIMBUS

@down, nie wysilaj sie, wszystko w tym tutorialu jest kradzione, poza tym, ile czego trzeba na zbudowanie...

35353.png

18703.png

32266.png

Opublikowano

Mam swój sposób ale twój bardzo mnie się podoba. Obrazki, legenda, napracowałeś się. Dobrze to wygląda. Mogłeś tekst pokolorować. Bardzo dobrze takich tutów brakuje. Dałbym ci jakąś nagrode ale jedyne co moge to like:D Szacunek.

Opublikowano

Menober jakbym pokolorował tekst by to było oczojebne, a tak to biel orzeźwia :D

Jestes nie fair co do tematu tutoaiala i screnow, na pewno napracowal sie bardziej nad obrazkami niz ty nad tym poradnikiem.

Kolejny Nerd, dla którego łapka jest wszystkim(tutaj lajk), wypierdzielaj stąd a nie sie podpisujesz pod czyjąś pracą, GIMBUS

@down, nie wysilaj sie, wszystko w tym tutorialu jest kradzione, poza tym, ile czego trzeba na zbudowanie...

Uważaj jak chcesz ja wiem swoje i w kłótnie nie chcę się wdawać. ;)

Sam jesteś tym "nerdem" jak Ty to mówisz, a to co ja mam na tym forum robić to moja sprawa i nie wpier*alaj mi się w zdanie :)

Opublikowano

@pan któryś up

podałeś link, zgapione trochu.

@topic

Liczą się chęci.

TuTek jest = like jest.

Dałbyś mapkę? Bo zabardzo nie rozumiem.

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

Menober jakbym pokolorował tekst by to było oczojebne, a tak to biel orzeźwia :D

Uważaj jak chcesz ja wiem swoje i w kłótnie nie chcę się wdawać. ;)

Sam jesteś tym "nerdem" jak Ty to mówisz, a to co ja mam na tym forum robić to moja sprawa i nie wpier*alaj mi się w zdanie :)

bitch please, zwaliles od kolesia poradnik i sie pod tym podpisujesz -,- brawo.

@down, wyjde z twojego tematu, bo nie bee pisal z kims takim jak ty, brak argumentow, bo oczywiscie mam racje i zaczynaja sie teksty jak jakis gimbus, 3m sie zlodziejaszku.

35353.png

18703.png

32266.png

Opublikowano

U mnie na kanale jest to od okolo 3 mies To nie jest twoja praca.

table_name,9,10,11 from information_schema.tables

• 4 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...