Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Odpalenie serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem a mianowicie chodzi mi o odpalenie serwera

Otóż przy odpalaniu serwera wyskakuje mi dziwny błąd którego nie mogę zrozumieć kombinowałem już na wszystkie strony. :(

małe Info:

Serwer robiłem od podstaw sam na FreeBSD 8.2 i386 czy jakoś tak robiłem go wg. tego tuta http://www.mpcforum....wym-freebsd-82/ wszytko jest ładnie pięknie zrobione bla bla bla :)

W tym tutku było o zmianę pongu w pliku game to jest krok 5 ostatni spoiler i na samym dole tego spoilera i po tym jak go zmieniłem jest ok maszyna odpala i wgl. ale w momencie wpisania komendy ./start wyskakuje mi coś takiego patrz w załącznik:

I nie wiem co dalej :unsure: Bardzo proszę o pomoc są to moje pierwsze pliczki i chciałbym je zrobić do końca i pograć na nich :unsure:

Jeżeli ktoś wie jak to zrobić to proszę o pomoc ewentualnie link do jakiegoś tutka bo przeszukałem całe forum w poszukiwaniu tego i nic nie znalazłem :/ Za pomoc "like"

:)

EDIT: Wszystkie pliki do robienie serwera też były pobierane z tego TUTA co robiłem serwer

post-96547-0-65539400-1336727908_thumb.jpg

Opublikowano

Nic nie robiłem z bazą nic nie dodawałem ani nic :/ A poza tym nie uzywam FileZilli tylko WinSCP bo to dla mnie najlepszy i najprostszy program do obsługi :) A jakieś inne sugestie ??

Opublikowano

A masz może jakąś kopię sprzed próby zmiany pong'u? Zobacz czy to od tego czy po prostu jakiś błąd w trakcie zmiany to spowodował :)

0RMbv6e.png

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

!!!!!!!!!!!!!! KLIKNIJ !!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

Dzięki za linka zaraz zobaczę i dam edita jak coś zobaczymy czy coś wyjdzie z tym :/

EDIT1:

I dalej to samo wyskakuje mi to samo :/ a wgrałem nowe liby i nadałem prawa :/ już nie wiem co mam robić :/

EDIT2: A mam jeszcze takie pytanko czy to może być spowodowane brakiem plików w folderze /usr/src/ ??? bo zauważyłem że skrót ld-elf.so.1 prowadzi do tego katalogu a w tym katalogu nie ma nic ??? :/ Sprawdzam tą możliwość przekopiuje pliki z innych pliczków serwerowych i zobacze może to być po prostu błędem bo nie wyszukuje po prostu żadnych plików ani nic :/

P.S Sorry za rażące błędy staram się pisać bez błędnie ale jestem zmęczony trochę i nie zważam na pisownie :)

EDIT3: Ok rozwiązałem tamten błąd ale pojawił mi się kolejny błąd poprzez który serwer nie chce ruszyć to już bd raczej coś łatwiejszego :) Chyba i proszę o prostą i szybką odpowiedź :) ss:

Che tylko podkreślić że plik który mi wyświetla błąd znajduję się w tym folderze i jest co nie co spolszczony (tak już miałem od wgrania plików serwerowych)

post-96547-0-38419500-1336770428.jpg

Opublikowano

No to spoko ale nie moge wgl. się połączyć na swój serwer :) Jest możliwość połączenia się poprzez clienta mt2 pl z 2008r. ?? i spolszczenie czy musi być koniecznie z 2010r. + Launcher ? :)

Jeżeli jest potrzebny Client + Launcher to bardzo bym prosił o link do tematu z takowymi plikami

EDIT: Ok już nie potrzebuje linku do mt2 z 2010r. właśnie znalazłem xD Tylko jeszcze Launcher jak by ktoś był tak miły :) to prosiłbym o linka :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...