Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] HTML czy PHP

Strona  

6 użytkowników zagłosowało

1. 1. Strona dla miejscowo?ci w???

• PHP
      6
    • HTML
      0
    • CSM
      0
    • inne (podaj w komentarzu)
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Poproszono mnie abym "Autorsko :-) " napisał strone dla mojego miejsca zamieszkania. No i z tym niema problemu oczywiscie itp ale.. Ale zawsze musi być... Niewiem czy lepiej bedzie pisanie tego na "Sztywno" czyli HTML czy napisać caałą strone w PHP... Na tej stronie będzie dział z którego będą pobierane *.PDF pliki.Jak myślę nie obejdzie sie bez PHP. I co wy o tym sądzicie ?? Lub może ściągnąć jakieś jomla albo CSM?? ... myśle również by na szybko postawić na sztywno strone w HTML a nastepnie napisac wszystko w PHP i powoli ją modernizować.. Prosze o wasze wypowiedzi bo to jest mój 1 taki projekt :-) . Za każdą wypowiedz wyjaśniającą Lajk :P

hcq0.png

Opublikowano

Najpierw napisz w HTML, a później w razie potrzeby uzupełniaj ją skryptami.

Choć PHP przydałoby się do includowania podstron, żeby nie trzeba było dodawać jednej podstrony w menu w 20 plikach...

<?php include($_GET['id'].'.php'); ?>

CMS'y niewygodne w edycji.

Opublikowano

Hinar własnie o to mi chodziło ze te glupie dodawanie linijek odresów strony ;-/ . Myśle tak jak ty.... Zrobie na początek kilka skryptów w PHP zeby było łatwiejsze w edycji a potem dodam nastepne skrytpy az na PHP przejde :-) Tam również będzie galeria i chcialem aby mozna było sie rejestrować, logować, komentować zdjęcia :-)

hcq0.png

Opublikowano

Od siebie polecam Drupal'a oraz Joomla!, lecz jeśli chcesz większą możliwość personalizacji, to radziłbym skłaniać się ku pierwszej propozycji. Wystarczy zagłębić się trochę w temat i można stworzyć porządną stronkę.

... ja byłem zbyt leniwy i mam (większą) stronkę postawioną na Joomla!, może mniej możliwości w stosunku co do Drupala, jednak łatwiejsza w samej personalizacji.

Pozdrawiam.

Opublikowano

@Head_Hunter

PhP ogarniam troche ;p HTML też. Uczyłem sie tego a teraz tak samo ucze sie C++. Php ma taką samą składnie prawie :). W PHP jest łatwiej ponieważ tam nie trzeba deklarować zmiennych :-). Jomli nigdy nie widziałem ale na potrzeby bym sie poduczył. W sumie PHP to będzie wymóg w następnej szkole ;p

@Edit

Ma ktoś jeszce jakieś propozycje ?? :-)

hcq0.png

Opublikowano

Ja bym to napisał w PHP, szybka, sprawna edycja. Sam wczoraj napisałem skrawek strony pod moje portfolio, czyste PHP.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Php to poroniony język...

Zajmij się czymś z przyszłością: Rails, Grails, jakieś tam frameworki dla innych języków(Seaside dla Smalltalk'a ^^) czy nawet Perl

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

Poco ma komplikować sobie życie takimi językami, skoro PHP i HTML jest bardzo łatwy do opanowania, do tego ładnie się prezentuje, ma sporo funkcji, które można śmiało wykorzystać. W dodatku nie pisze jakiejś SKOMPLIKOWANEJ strony, tylko stronę dla miasta.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

ja by wzią php i dodatek css do ładnego wyglądu html to tylko podstawa xD :P jak chesz pomocy pisz na gg : 42057128 (chętnie pomogę za niewielką opłatą :) (moze być sms)

2627930384.png

reklama w sygnie - MrPiotrek122

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...