Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Chaffe vs VK28 vs T-50-2

Crisp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tej trójki odblokowałem jedynie T-50-2. Zastanawiam się który z nich jest najlepszy. Prosił bym osoby które grały jednym bądź kilkoma z tych czołgów o krótkie recenzje/ opinie. Zależy mi przede wszystkim na skuteczności bojowej [zwrotność, uzbrojenie, celność w ruchu, i najważniejsze fun]

W teciaku brakuje mi penetracji, co z tego że jesteśmy w stanie objechać każdego [prawie] i gryźć go co kilka s skoro mało co przebija ? Alternatywą jest he które w 57mm nie zachwyca. Któryś z lt 5go tieru jest lepszy?

Opublikowano

Mimo, iż brakuje Ci penetracji, niestety wieża w vk obraca się wolno, a chaffie jest wolny.. ;/

signature.png

"Your mother is a nice Lady"

- Said no FPS gamer ever.

Opublikowano

Mam Chaffeego i mógłbym nim grać cały czas. Celność w jeździe jest zacna (vstab + gładkie ruszanie się na 100%). Przebijalność działkiem także jest zajebista, ale jeśli nie grałeś wcześniej amerykańskimi czołgami to nie bierz M24, bo stwierdzisz po pierwszej bitwie, że to gówno. Spotter jest z niego zajebisty, wystarczy się wychylić, a zwiadowca wpada.

Masz kilka ripleji:

http://www.wot-replays.org/replay/500310488-fishing_bay-06052012094359

http://www.wot-replays.org/replay/500310488-lakeville-27042012145550

http://www.wot-replays.org/replay/500310488-fishing_bay-22042012165341

Z tym, że wszystkie są z wersji 7.2 :D

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Mam na t-50-2 asa pancernego i uważam, że jazda chaffe'im to prawdziwy hardcor :) jezeli zatrzymujesz sie na spoterze to jeszcze lepiej..

signature.png

Opublikowano

Ale wszelakie rekordy expa padają własnie na chaffee, rzadziej na T-50-2, poza tym T-50-2 ma zostać wycofany, tak żartobliwie można powiedzieć, że przed wprowadzeniem fizyki policzyli sobie pewnie, że T-50-2 przy skręcaniu będzie się przewracać :D

roomy.png

Opublikowano

Nie wycofany :), zamieniony ;). na spoterze nie liczy się exp tylko skutecznosc..

signature.png

Opublikowano

W grze liczy się zabawa, a z 4tych tierów [przejściowych do tych lt] dawał mi ją tylko t-50. Nie wiem czy jest sens katować się m5 czy leo?

#tk

Niestety powtórki nie są dostosowane do najnowszej wersji wota.

Opublikowano

Tak opisując drogę do Chaffeego to na M5 katować się na pewno nie będziesz. Dla mnie ten czołg nie ustępuje niczemu. Z tego powodu, że ma haubicę to można nim sporo namieszać nawet czołgom ze sporo wyższymi tierami.

Męczyć to się co najwyżej możesz na M3 :)

roomy.png

Opublikowano

#up

Te czołgi nie są do zarobków, gra nimi polega na odstresowaniu się.

#tk

I tak uważa że T-50 jest najlepszy z 4 tierów poprzedzających je.

Opublikowano

Mam Vk2801 dużo na niej porobionych osiągnięć (280 bitew rozegranych, as pancerny), i tak jak się wcześniej pytałeś, ten czołg (dla mnie) jest zajebisty dla fun'u.Działo 10,5cm potrafi namieszać u wyższych tierów, a jak cię wylosuje do niższych to schodzą na hita jak od KV-2 z kutas gunem :P Jedyne co mnie czasami irytuje w tym czołgu to jego zwrotność, skręt gąsienic gdzie ugina się przed T-50-2 "cycek" na wieży i jego budowa (szerokość, wysokość i długość) . Niektórzy narzekają na wydatki, ale jeżeli umiesz grać to da się wyjść na plus ale nie powiem, trudno to zrobić.

Ogólnie pomimo tego że nie jeździłem T-50-2 ani Chaffe wybieram Vk ze względu na działo (chyba najbardziej z tego względu), prędkość maksymalną i przyśpieszenie.

11cc1be4064edda5addd6e1.png
Opublikowano

przyznam, że dużo zależy od stylu grania i każdy się musi ze mną zgodzić. Jeżeli chcesz sobie jeżdzić do bazy wykryć arte i wrócić nietkniętym to polecam t-50-2, wsparcie cieżkich i skupienie uwagi - chaffee, vk to według mnie czołg, który może być wykorzystany jak chaffee i t-50-2 w jednym.

signature.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...