Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DYSKUSJE]Hard A 4Fun

CraiNs

136 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagrasz na Hard?

• Tak
      56
    • Nie
      68
    • Pas
      13
  2. 2. Zagrasz na Easy/4Fun?

• Tak
      91
    • Nie
      33
    • Pas
      15
  3. 3. 6-7/6 Skill (Hard/easy)

• Tak
      49
    • Nie
      75
    • Pas
      19

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzieńdobrywieczór.

Co wy na to.Robimy Hard/Medium max lv 99/127.Brak 6-7.

Czy chcielibyście Hard'a na dłużej z plagą nowych misji/nowych opcji npc'ków.

A do tego s2 typu 4fun/easy z masą eq do odpoczęcia od hard'ów?

Tutaj zgłaszajcie swoje propozycje i sugestie co do serwerów.Każda wypowiedź będzie rozpatrzona.Serwer Bedzie nosił nazwę,albo juz nosi AvementMT2,a co do S2 to sam nie wiem.

Wiecej info na gg 35382811.W najbliższym czasie będzie zapowiedź na MPC.

Czy chcecie itemy 30lv w sklepikach na hardzie?Opiszcie swoje propozycje co do sklepików/questów/nagród a ja edytuje.To max 5 minut =]

Co do 4Fun:

Do 100lv expimy w Atla v2.

Od 100 do 200 w atla v3.(Przepustka za quest "zabij 10 zjaw tygrysa" lub w is za max 5zl)

Do 250 bedziemy expic na nowej mapie =]

Eq dropić będzie z metinów.Łącznie z Zmiankami,dodaniami,bodziami.(Zmianki,Dodania po 200szt.Bodz 1)

Abs wyglądać bedzie nastepująco: 15/25. Abs 25% bedzie kłopotem więc bedzie jednym z głównych celów serwera)

Na 200lv dodamy nowe eq tzw "[..] z magicznych kamieni)Na serwerze będzie gwarantowanych wiele wojen dlatego iż Najlepsza gildia pod koniec tygodnia(20;00 Niedziela) Dostanie specjalną nagrodę)250lv Bedziemy wbijac około 3/4dni.Dodatkowo bedą rzeczy jedynie z ox typu "Sztylety Anioła,Strumyki"Kd 80% będzie bardzo uporczywym problemem.Kd 35% będzie tylko w is.0.35zł za 1kd +5.Drugim sposobem na kd jest dropienie kd +0/1/2/3/4 i robienie dalej.Dodam że aby zrobić kd 80% wystarczy jedne ulepszenie.Szansa to 100%.Masa eventów,questów itd,itp.gwarantuje 3 dodatkowe zbroje (Nie hw/szmaragd) i po 4 nowe bronie dla kazdej klasy.Co do biżu to 2 rodzaje.

Szansa na wejscie kd-65%

nanicz.png

Opublikowano

Ja jednak wolałbym medium pod względem expa i medium pod względem eq, ale z nutką PL`a. Czyli lvl maks. 99, eq takie jak na pl tj. zbroja epicka (świecenie z pl`a), bronie z pl`a, skille np. do G u npc zabrać, a kamyki duchowe dropią z mobów po 5 - 10 sztuk.

A co do s2, to tak. 4fun dla odpoczęcia od s1.

Opublikowano

daj se spokoj kuwa wiecej tych waszych hardow nie było? hard i hard co tydzień wychodzą same hardy a po chu* ? jak i tak się nudzi to zrób jakiś easy lepiej

Opublikowano

Wszystko fajnie tylko najlepiej było by zrobić Medium/Easy nie było tego do wyboru a 6-7 przyda sie oczywiście bez eq na klasy np(8 staty, 100wart, 10 krytyk/szycie, szybkośc poruszaina się 10%, 2pz, 500 pe,)

Raty po 400%, tylko yang z 200%(by nie były za duże ceny w sklepach), kd po 35% na klase, 1 kamien i skil P ,

7 zbrojek: stall na 70lv, rubin 90, szafir 110,hwang 150, Królewski Hwang 170 Biały Hwang 200lv, 230lv (moze być jakaś nowość)

Bronie na ten sam lv

Epickie eq z ez łez i topić tak na 120lv potem 150lv i starczy bo syfu nie potrzeba.

Ciekawe ulepszacze żeby nie tylo te perły, można łowić albo dropićna new mapach lub zabijając bossy i metiny.

post-510076-0-01299400-1327678368_thumb.png

Zapomniałem w 6-7 potwory to musi 100% byc ;p

Czy to nie absurdalne, że wspomnienia o dobrych czasach o wiele częściej doprowadzają do łez, niż wspomnienia o tych złych?

EliteMt2     I3artiBM (sura 250lv)  sprzedany na moich warunkach ...(

NovaMt2    ProWojownik (wojownik 119lv serwer upadł 6 lata temu)

Opublikowano

Dawno nie przypominam sobie by był jakiś porządny easy / 4fun. Przydałby się taki co ma:

20% abs w 1-5

2.5k hp w 1-5 jak i 6/7

300 wartości ataku do wojennego

po 20 pktow do statusu

kilka broni w zależności jaki max lv ( mnie by zadowolił 150 ) - 65 - 80 - 105 - 130 - 150 jak i te ze śr i um 75 - 90 - 115 - 145

Tylko jeden ulepszacz na +0 danego itemu.

Kilka zbrojek starczy tak z ... 3 ( 70 - 110 - 150)

Biżuteria ... max 2 rodzaje - na 100 i 150 lv

Tarczę ... proponuje żeby były jak są w wiekszosci privow woj / sura i ninja / szaman ale także ... Tarczę Mistrza - 35% abs na KAŻDEGO - tarczą tylko na 150 i wymagałaby do zrobienia tych dwóch tarcz.

Do 140 exp byłby easy a potem jak na hard kilka h expa i jazda aby być pro.

To taka moja "mała" propozycja. Jakby coś podobnego powstalo to z wielką chęcią bym grał.

Pozdrawiam

34842.png

32469.png

zawsze gram jako: MacGyver / Vanirre / GearsOfWar / Hrabia / Hrabina / Chicarito / Shepard / Garrus.

Opublikowano

Imo bez sensu jest tworzenie nowego serwer, na wzór jakiegoś już istniejącego.

Kopiujesz innych pomysły, questy tylko zmieniasz nazwę, i myślisz że tym przyciągniesz graczy?

Kup sobie rower, i jedź na ryby.

Opublikowano

Fubu Ty się nie wypowiadaj dzieciaku Metina ile Ty masz lat? 24? 26+ ? a grasz w Metina .. jak to 1 użytkownik mpc forum napisał : na mieście jezdzisz na wózku i uderzasz kijem w śmietnik w poszukiwaniu dropu tak jak to robisz na Metinie .. Człowieku dorośnij w końcu całe życie w Metina będziesz grał? to że wbiłeś 99 lvl na PL to o niczym nie świadczy ja wbiłem 86 i przestałem grać bo dla mnie jest to nudne a Ty nie dość że grasz w Metina to jeszcze wchodzisz w prezentacje innych serwerów i krytykujesz .. Uważasz że nie ma lepszych ludzi od Ciebie czy od Bambuska? a co wy tam takiego macie co? poza questami , mapami wymiarem władców .. Taki wymiar władców toi ja sam potrafie zrobić żadna mi nowość że po wejściu do wymiaru ściąga aure,bufa , jest do wyboru marmur , i bonusy.. to jest żadna nowość Nowicjusz który nie siedzi w pisaniu questów taki jak ja w 20 min to zrobił .Latałeś z Bambuskiem i Kamerem po serwerach po prezentacjach i chańbiliście serwery przed startem Balmory stąd też macie zakaz wystawiania prezek na mpc a Bambus dodatkowo miał scan konta..

To że Ty robisz za maskotkę na tej Balmorze nie znaczy że inni nie mają szansy na stworzenie ciekawego serwera.Ludzi na świecie jest tysiące , miliony na tej waszej Balmorze może gra 1000 osób przez to że Ty tam jesteś a ludzie lecą za Tobą jak muchy za gównem .. gdyby nie to że wbiłeś ten 99 lvl i ludzie by tak za Tobą nie lecieli. Bambusek nawet by Cie nie wziął do Teamu.. biorąc Cie miał 1 powód byś robił za gówno które przyciąga ludzi jak muchy.

Osobiście sprawdziłem twoją zawartość postów i widzę że wypowiadasz się w prezentacjach serwera negatywnie ..

Zrób coś sam a dopiero potem oceniaj bo jak narazie jesteś pasorzytem , wrzodem na zdrowym organizmie narodu .. Powiem Ci więcej nawet jeśli by na tej całej Balmorze wisiało 10000 zł nawet jeśli dawał byś mi 100000 bym tam nie zagrał , bym nawet nie wszedł i nie wejdę nigdy na ten syf.. Bo wiem co wyprawialiście z Bambuskiem przed startem Balmory .. nawet u mnie na serwerze żeście byli.

Także kończąc tą wypowiedz chciałbym byś zrozumiał że są ludzie lepsi od Ciebie którzy potrafią coś sami zrobić a nie lizać dupsko Bambusowi czy innemu człowiekowi.

Opublikowano

Imo bez sensu jest tworzenie nowego serwer, na wzór jakiegoś już istniejącego.

Kopiujesz innych pomysły, questy tylko zmieniasz nazwę, i myślisz że tym przyciągniesz graczy?

Kup sobie rower, i jedź na ryby.

Myślisz że wydasz za przeproszeniem w ch*j kasy i będą wszyscy przed tobą klękać na kolana?Nie pasuje wypier****...

Jakoś na twojej Balmorce nie widać zbyt wielkich tlumów.

nanicz.png

Opublikowano

na medium zagrają ludzie co grają na easy i ci co grają na hardach... medium są najlepsze

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Ja powiem tak, hard jeśli zapowiada się dobrze i zna się administrację to gra się na nim i zostaje na dłużej, a 4fun? pograsz 5 dni, zrobisz eq do pvp, wbijesz maks lvl i już nie ma co robić.

Zagrałbym bardziej na hardzie, ale jeśli wyjdzie jakiś dobry 4fun, a nie zapowiada się aby wyszedł inny, DOBRY serwer to czemu by na nim nie zagrać, rozerwać, nie męczyć się można zawsze.

Hard/4fun - Tak

6/7 bon - Zdecydowanie nie.

Opublikowano

Zdecydowanie Hard, 4Funy się za szybko nudzą - chwila i masz praktycznie wszystko ._.

71e6d390a9ea69700661668b284f3652a2f3e5d1

Opublikowano

Gdyby nie to durnowate dzielenie na poziomy łatwości serwerów, nie było by wielu idiotycznych dyskusji jaki to np. hard jest nudny... Prywatny Serwer, to po prostu Prywatny Serwer,

Opublikowano

To jak robić serwer Metin2 to najlepiej odrazu zrobic s1 4fun s2 hard, 0 mediumowych itp..

bo jak to czytam to jedni tylko 4fun a drudzy tylko hardy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...