Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft mi się ścina

gmc453

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Mam problem, z pół roku minecraft mi czasami działa a czasami nie. A mianowicie kiedyś wyskakiwało mi out of memory po kilku minutach, a teraz fps'y i chanki spadają mi do 0. Próbowałem :

- przypisać więcej pamięci ram do minecrafta

- updatować

- instalować nowszą jave

- optifine

- texturepack

- dodawać ram przez mcpatcher

Nic nie pomogło. Mój sprzęt :

Procesory -

Intel? Core?2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz

Karty graficzne-

NIVIDA GeForce GTS 250

Ram-

4GB

System-

Windows 7 Ultimate 32bitowy

ciekawostka - mam BF3 i chodzi pięknie

Wiem że jest jeszcze lacher do minecraft z którego można zmieniać ram aleniechce mi się szukać. Może mi ktoś podesłać link do tematu ?

P.S. problemy zaczeły się od zmiany systemu na win 7, na słabszym kompie chodziło mi wszystko ok

Opublikowano

Robiłeś aktualizacje Systemy?

Masz czysty komputer? Procesor nie dostaje kopa?

Karta Graficzna coś słabo wygląda, masz może Laptopa?

Jeżeli masz laptopa to wiedz że nie można grać na laptopie w MineCrafta bo będą wielkie opóźnienia, czy spadek FPS'ów.

52e31fec.jpg

09.05.12r

Pomogłem?

Daj +!

Opublikowano

A więc, zainstaluj najnowsze sterowniki do twojej karty graficznej. Przeczyść komputer programem CCleaner, lub ręcznie.

Opublikowano

Optifinem próbowałem i nic nie dało. Komputer mam czysty a sterowniki niedawno instalowałem. Mam komputer stacjonarny, pare razy przy nagrywaniu frapsem miałem 250 FPS+. Ten minecraft czasami działa a czasami nie. Skoro mówicie że mam słabą kartę graficzną to trochę dziwne że chodzi mi gta4, BF3, cod MW3, AssassinsCreedRevelations, SaintsRow The Third inne gry ;D . Myślę, że to nie wina komputera, może systemu lub czegoś, niemam pojęcia co zrobić. Jeszcze spróbuje komputer oczyścić CCleanerem. Dzięki za wszystkie rady :)

Opublikowano

What the what the?! Ja frapsem przy nagrywaniu mam cudem 30 FPS, MC śmiga także coś koło tego bez OptiFine a Ty masz lagi? Ciekawe, naprawdę. Oprócz tego co zaradzili koledzy możesz skorzystać z Game Boostera, a nuż jakieś kilka klatek wyciągnie jeszcze...

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

Mój rekord w FPS tak żyby nie skłamać to w oknie minecraft jak się wybiera tryb gry to około 1100 ale nie mam tak zawsze i to nie podczas gry :)

Game Booster< co to za program, co on daje ?

@CCleaner nic nie dał, nagły spadek FPS'ów z 60 na4 a później na 0

:(

nie wiem o co chodzi, proszę pomóż ktoś

Opublikowano

Mój sprzęt :

Procesory -

Karty graficzne-

NIVIDA GeForce GTS 250

Ram-

4GB

System-

Windows 7 Ultimate 32bitowy

ciekawostka - mam BF3 i chodzi pięknie

Kolego po pierwsze aby wykorzystać zasoby kompa to Windows 7 64b a nie 32 :)

po drugie najnowsze stery. :)

Wydaje mi się że czyszczenie programami windy nie pomoże :) najprościej najkrócej to format :)

I na start wgrać podstawowe najnowsze sterowniki oraz minecrafta i wtedy zobaczyć jak chodzi :)

Mój rekord w FPS tak żyby nie skłamać to w oknie minecraft jak się wybiera tryb gry to około 1100 ale nie mam tak zawsze i to nie podczas gry :)

Game Booster< co to za program, co on daje ?

Game Booster wyłącza zbędne procesy oraz usługi działające w tle. :) jak GG, Skype, przeglądarki itp. odciążając całego kompa.

wciskasz jeden przycisk i działa :) później to samo w drugą stronę jeśli skończysz grać :) uruchamia je z powrotem.

Mobo: ASRock 980DE3/U3S3 CPU: AMD FX-8320, 3500 MHz Cooler: Water Cooler Crosshair H80 GPU: Gigabyte 1060 6GB G1 Gaming

RAM: Kingston HyperX 2x4 GB 1886MHz DDR3 CL9 HDD: WD BLACK 500 GB SSD: Kingston XyperX 120GB 

PSU: Modecom Carbon 620W Case: Logic Concept A32 Zalman R1 White Mouse: SteelSeries Kinzu v3 + Steelseries QCK Keyboard: Modecom MC-800M Volcano LCD1: Samsung UE32H5500 LCD2: Packardbell Maestro 223DXL

Opublikowano

Pomoże ktoś? Zkąd pobrać te wszystkie sterowniki ? Patrzyłem do karty graficznej na NIVIDA.pl ale nie udało mi się znaleść. Wiem że jestem nubem ale niech ktoś pomoże z tym jak może, nie znam się na tym

Hasners - dlamnie wyskakuje "Operacja nie może być zakończona, odmowa dosępu" gdy klikam na koligrację

Opublikowano

Ja bym zrobił tak:

• Reinstall javy
  • Reinstall MC
  • CCleaner
  • Program do napraw rejestru(nie pamiętam jak się nazywa)
  • Podczas grania bym wyłączył wszystkie procesy oprócz systemowych,javy i tych co muszą być.
  • Odkurzył/przeleciał sprężonym powietrzem: wiatraki i cały komputer w środku(Oczyścił go z kurzu)
  • Popróbował bym dać na 2 rdzenie(Chodź ja miałem od początku)
  • Optfine
  • Tekstur packi 16x16/8x8
  • Nie zaśmiecanie dysku systemowego grami,zbędnymi programami itp.
  • Granie w oknie+wyczyszczony pulpit na maksa+czarna tapeta(To wszystko bierze ram!!!!)
  • Jeżeli masz w biurku i ściana kompa z otworami wentylacyjnym ma na przeciwko siebie ściankę to wyciąg kompa tak by ta ściana była wolna.
  • GameBooster(Tylko uważaj jak masz dużo programów włączonych normalnie bo jak wyłączysz go to wszystko naraz się włącza)
  • Najnowsze stery.
  • A gdyby nie pomagało to reinstall systemu
  • A gdyby nic kompletnie już nie pomogło to format

@edit tu masz linka do sterów karty:

http://www.nvidia.pl/object/win7-winvista-32bit-296.10-whql-driver-pl.html

1325845644-U48159.gif
Opublikowano

dzięki,a i jeszcze wiem że jest taki lancher przez którego można przypisać więcej ram do minecraft (za pomocą notatnika u mnie się nieda) mógłby ktośdać linka ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...