Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie czy wg was fajny byłby taki serwer ?

Hero27

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam z kolegami pomysł założenia serwera na sam początek około 30-50 slotów (jak się serwer rozwinie to więcej) tylko nie taki zwyczajny. Mamy pomysł by założyć serwer RPG na którym będą wyłączone diamenty i ich pozyskiwanie. Będzie można je zdobyć tylko i wyłącznie za wygranie eventu lub podczas ich trwania i kupując za SMS lub przelew. Niektórym ten pomysł na pierwszy rzut oka wydaje się zły, ale w ten sposób większa rolę podczas PvP będą odgrywać mikstury, umiejętności, ulepszenia itemów itd. nie trzeba będzie wgrywać anty x-ray (gra będzie bardziej fair) oraz da to większą szanse na przeżycie dla nowych graczy. Na serwerze będą pluginy na prace, frakcje, ujeżdżanie świń (nie wiem czy istnieje taki plugin, ale koledzy próbują stworzyć plugin na ujeżdżanie świń jak koni), admin shop. I pojawia się pytanie czy wg was taki serwer jest dobrym pomysłem ?

Opublikowano
Kupując Sms lub przelewem
Już ci mówie że nikt na tym serwerze nie pogra dłużej niż do czasu gdy o tym się dowie

x

Opublikowano

Mówisz że chcesz wyłączyć diamenty, powiedz mi jak? A jeżeli szukasz ekipy napisz mi na PW ;)

Proszę o zdjęcie kilku %, tak bardzo staram się pomagać...

Sygna.png

Robię sygnaturki i nie tylko ;) Pisać GG: 38671478 !

Opublikowano

Wiecie mam znajomości, mój kolega tworzy mody, pluginy i wgl. więc wyłączenie diaxów to dla niego nie będzie problem. Co do kupna diaxów za pomoca SMS-a lub przelewu to kasa będzie szła na utrzymanie serwera. Chwilowo mam pare problemów, ale dam im rade. Serwer wystartuje jak będziemy mieli gotowe wszystkie pluginy, czyli na pewno nie szybko, bo w ostatnim czasie sporo nauki i wgl. Tak czy siak to są na razie tylko plany i wszystko zależy od moich kolegów.

Opublikowano

Każdy chce zarabiać na serwerach ostatnio -,- ...

Mi się ten pomysł osobiście nie podoba , bo wszędzie się pojawia komercja nawet w jakiejś głupiej gierce ...

Wgraj anty-xray i inne zabezpieczenia i będzie git

Opublikowano

Co do usunięcia diamentów z mapy, //expand 999999 east, north, south, west, up i down, potem //replace diamondore 1. Po takim czymś w obrębie 9999999 kratek nie będzie diaxów.

Opublikowano

Wracajac do tematu Demonox mój serwer nie jestr nastawiony na zysk chce zarobić tyle by mieć za co utrzymać serwer. 40 slotów kosztuje około 80 zł, a każdy pewnie chciałby stworzyć fajny serwer, który po miesiącu nie padnie. Więc środki na utrzymanie skąd trzeba brać.

Opublikowano

Niezły pomysł ;) Nie było by dzieci neo z xrayem. Co by tylko chcialy diaxy, Potem MobSpawnery by zrobić Fabryke expa, I zabijać ciesząc sie xrayem ;) Ale i tak polecam zainstalować Anty-Xray bo moje słowa Fabryka Expa*** Więc radze przemyśleć :)

//nieregulaminowa sygnatura - gif

//BR3ND

Opublikowano

Pomysł nie kląć tutaj... Zajefajnisty.. Oczywiście żeby były jeszcze inne pluginy ,a nie tylko takie, może żebyś mógł być owcą? xD

Ale nie tak serio... Server mega professional i chętnie będę czekał na zagranie oraz może jakąś reklamację :).

Pozdrawiam i powodzenia dla Ciebie i Twoich kolegów! :)

warzniak Tak Anty -Xray będzie potrzebny, sam miałem serv'a i żałuję że go nie zainstalowałem. Dzieci mają podnietę latając z Xray'em i chwaląc się łupami :D.

Opublikowano

Chyba nie przewidziałeś tego ,że jak nie będzie diamentu to zamiast niego x-rejowcy będą wydobywać żelazo i złoto chyba ,że te też wyłączysz. A do co kupywaniu diaxów za realną kase - wiadomo serwer musi na siebie zarabiać ale w ten sposób ludzie którym nie szkoda kasy na serwer będą sypać diamentami i zwykłym graczom nie będzie się opłacało grać.

Opublikowano

Chyba nie przewidziałeś tego ,że jak nie będzie diamentu to zamiast niego x-rejowcy będą wydobywać żelazo i złoto chyba ,że te też wyłączysz. A do co kupywaniu diaxów za realną kase - wiadomo serwer musi na siebie zarabiać ale w ten sposób ludzie którym nie szkoda kasy na serwer będą sypać diamentami i zwykłym graczom nie będzie się opłacało grać.

Zwykli gracze którzy nie chcą wydawać kasy będą mieli na to specjalne eventy, nie widzę problemu.

Opublikowano

Mam w planach zrobić także na mapce pare miejsc daleko i niedaleko od respa typu (mała piramida itd.) w których będą itemy typu diax miecz z bonusem ostrość V i aspekt ognia II

Opublikowano

mam wiele pomysłów, ale wolałbym by była to niespodzianka. Np. bedzie labirynt, poszukiwanie skarbów itd.

Bywalec
Opublikowano

Bardzo ciekawy pomysł, tylko bez sensu z tymi diaxami za pieniądze, lepiej zrobić Vip'a i dać mu lvl + eq do ulepszania (żelazne/ gold)

5jJNSGS.png

Opublikowano

Powiem tak - całość opisujesz nieźle ale jak to wyjdzie w praktyce..?

Z admin shopem to lipa lekka bo można będzie sobie kupić co się tylko zechce..

Nie wgrywacie anty-xraya? To wam znajdą full żelaza oraz spawnery wbiją sobie enchanty i po zabawie..

Opublikowano

Pomysl nawet fajny. Troche serwer hard bedzie :D ale watpie zeby ktos kupowal diaxy przez sms i przelew bo to strata kasy ;/

Opublikowano

Powiem tak - całość opisujesz nieźle ale jak to wyjdzie w praktyce..?

Z admin shopem to lipa lekka bo można będzie sobie kupić co się tylko zechce..

Nie wgrywacie anty-xraya? To wam znajdą full żelaza oraz spawnery wbiją sobie enchanty i po zabawie..

Przemyśleliśmy to i raczej byśmy wgrywali anty-xray'a. Ale jest jakiś plugin który blokuje w x'rayu możliwość widzenia jaskin ? Bo co z tego że zablokuje rudy skoro będzie można wykryć jaskinie ? (Dla testu wbiłem na x'rayu na pewien serwer i nie mogłem zobaczyć rud jednak jaskinie normalnie widziałem)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...