Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Laptop się wiesza :(

adoksz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, że troszku dużo czytania ale jeśli już tu jesteś to błagam, przeczytaj to i spróbuj mi pomóc, jeśli coś wpadnie Ci do głowy śmiało pisz. Pamiętaj, za KAŻDY komentarz daje LubieTo.

Siema, jakieś 2 miesiące temu zakupiłem nowego laptopa. Wszystko chodziło bez zarzutu lecz czasem występowały drobne usterki np: niedziałające wejście do słuchawek, nie otwierająca się stacja dysków. Lecz po ponownym uruchomieniu wszystko najczęściej wracało do normy. Ale, od wczoraj wieczór(w południe było ok) gdy go uruchamiam, po pewnym czasie się wiesza tak, że nie można nic zrobić nawet skróty klawiszowe typu alt+ctrl+delete nie działają. Pomyślałem więc, że to wirusy. Od razu po kupieniu komputera miałem zainstalowanego standardowego antywirusa o nazwie: "Trend Micro Titanium". A więc nie ściągałem innego. Wczoraj jednak pobrałem 30 dniową wersje Avasta(zawsze go używałem :D) I przeskanowałem lapka pełnym skanowaniem, lecz ku mojemu zdziwieniu wykryto 0 zagrożeń! Ja jednak nie odpuszczałem, używałem programów takich jak odkurzacz czy defraggler. Ale to nic nie daje. Po sprawdzeniu wydajności komputera z ram'em było ok. Ale gdy nawet miałem wyłączone wszystkie zbędne programy i procesy zużycie procka utrzymywało się przy 60 - 70 o.O. Nie mam już żadnych pomysłów, czy pozostaje tylko format nowego laptopa? Bo wątpie żeby z tym przyjęto mi go na gwarancję, gdyż jest to raczej moja wina. Na tym forum zawsze uzyskiwałem odpowiedzi więc licze na to, że teraz też mi pomożecie :)

Ps: pisze z trybu awaryjnego <_< Bo tylko tu da rade cokolwiek zrobić.

^^

Opublikowano

Usuń w " Dodaj lub usuń programy " niepotrzebne programy/gry, zrestartuj komputer i zobacz czy działa, jeżeli nie to ściągnij program CCleaner, po czym oczyść wszystko, kliknij w zakładke Rejestr, i usuń wszystkie błędy, jeżeli nie pomoże pisz na PW :)

Daj Like'a ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...