Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o 100 slotach?

SpoxBlak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam w planach zrobienie serwera (dedyk) ok 100 slotów.Non-Premium, bez białej listy, rpg.

Rozmyślamy też nad zrobieniem MULTI-SURVIVALU czyli będzie, można przemieszczać sie pomiędzy światami jak Hardcore, Survival, Creative. Po wejściu na świat tryb się zmieni...

Napiszcie co myślicie, czy chcieli byście zagrać, i co można by dodać :)

Opublikowano

Jak widzę w tytule '100 slotów' to myśle , że tam będzie grało z 50 graczy z ogarniętą administracją..Kup z 50 slotów , przy okazji - zaoszczędzisz trochę kasy , jak serwer będzie często full to dokupi się kolejne 50...Według mnie nie jest to głupi pomysł , żeby zrobić taki serwer. Pozdrawiam :P

Bywalec
Opublikowano

Możesz zacząć od zwykłej 30.

Jak się serwer rozkręci i będzie często full, wrzuć 50, gdy i to będzie pełne wrzuć 75/100.

Przy 30 slotach w normalną sobotę przy reklamie powinno być przynajmniej 15 osób, jeżeli tylu nie ma, nawet nie dodawaj.

Przy 50 najmniej 25/30

Przy 75 od razu min. 50.

A przy stu najlepiej, żeby się utrzymywało ok. 50/60 w weekend poranek.

W godzinie szczytu nawet do fulla ;).

5jJNSGS.png

Opublikowano

Jeśli chcesz zrobić na 1 serwerze 100 slotowym kilkanaście rodzajów map- od razu Ci mówie. SERWER CI TEGO NIE UCIĄGNIE.

To będzie kilkanaście map, które dedyk będzie ciągle przetwarzał, być może, że serwer tego nie ogarnie. Ja osobiście preferował bym tylko FB+Hardcore, jakiś plug na osobne chaty, oraz coś, co by mnie przyciągnęło ;]

Opublikowano

Aktualnie mam serwer 20 slotow. W sobotę ok. 12:00 jest jakieś 15 osób. Potem ok 10. Wszystkich jest ogółem(rejestracji) 39.

@Wszyscy up, wiem o tym ze sprawdza sie co 20 slotow, a nie 100 natychmiast. Czy cena za vipy i inne rangi 2.15 i 6:30 jest ok?

@Neonye, tryb HC to jest spoko pomysł, może za smierć ban na 5 dni, lub unban SMS 2.15 jak myślisz ?

Opublikowano

Jeżeli nie masz żadnego doświadczenia w zarządzaniu systemami, to nie bierz się za 100 slotów, bo na czystym serwerze dedykowanym jest ciężko skonfigurować pod tyle slotów. Chyba, że masz zamiar kupować w jakimś hostingu, ale i tak będziesz miał lagi. Minecraft nie nadaje się do tylu slotów (praktycznie).

Opublikowano

Moim zdaniem 100 slotów to masówka nie lubię takich serwerów ponieważ nie idzie się z nikim dogadać.

homepage04.jpg

___ __ _ _ ____ ____ __ ____ __
/ __) / \ ( \/ )( __)(__ )/ \(__ )/ \
( (_ \( O )/ \/ \ ) _) / _/(_/ / / /(_/ /
\___/ \__/ \_)(_/(____)(____)(__) (_/ (__)

Opublikowano

@UP To nie graj, proste.

A ja bym Ci radził zrobić tą 100-tke. Przyciąga to graczy, lecz z lepszą maszyną. Ogarnięta reklama + admini - masz full serwer. Lecz za dużo takich serwerów 100-tu slotowych full nie ma. Więc może jak Ci koledzy radzą daj na początek 75

Opublikowano

I tak na 100 slotach nikt nie będzie grał - Chodzi mi powyżej 30-50 osób.

Tak jak ktoś wyżej mówił, zacznij od małej sumy slotów.

Co do trybu gry to najlepiej teraz idą RPG + Survival (Ogarnięta administracja oczywiście) Częste eventy plugin factions, usunięte klonowanie itemków, wgrany antyxray, żeby pisać na czacie głównym trzeba by było wykrzyknij wstawić np. !hej

Do tego kultura na serwerze jeśli ktoś przeklnie to od razu kick.

To jest mój, a pewnie kogoś też wymarzony serwer.

Pozdrawiam

Opublikowano

jak widzę te serwery 500 slotów to mi się płakać chce. Wystarczy 50, i tak nigdy nie będzie full...

img1png_rwspnee.png

Daję plusiki za ocenę mojej sygny na PW ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...