Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ninja archer a ekspienie

noobekXD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema, postanowiłem założyć sobie nową postać ninję archera. Jest to dla mnie nowość. Do tej pory grałem bodym lub surą wp, topki nie goniłem, więc ekspiłem sobie na spokojnie, " z buta" lub na koniu. archerem juz nie jest tak łatwo i przyjemnie ekspic :) powiedzcie mi od którego lvla warto wchodzić do v2, ile mniej wiecej hp trzeba miec, ile na blok zeby to mialo jako taki sens. jak rozdawac staty ?wit jest wazniejszy od zrecznosci ?

Teraz cos o moim eq:

-bojowa tarcza +6 8 sila 5 lud NNS i inne

-kozaki +4 1.5kpz 8% na spowolnienie i inne boniki

-wisior 1.5k pz 20%reg pz

- ebo +9 + sloty

Pytania odnosnie eq:

- z jakim bonemkupic maske 30 %reg pz czy moze szybkosc ataku ? a moze cos innego ?

-zbroja 1.5k pz z uchylki +3 mi wystarczy ?jaki drugi kd witala +4 czy speeda +3?

-jelonek z kd +3 +8/9 jakie srednie mi trzeba bedzie ? duza roznica miedzy +8/9 bedzie ?

-branze planuje srebrna +7/8 poki co dokupi ( s26 nie ma tam lekko )

poli mam na 0, raczej do P nie wbije poki co (brak srodkow) a slyszalem, ze nie ma roznicy miedzy 1 pkt a G10, to prawda ?

wszelkie sensowne rady i wasze doswiadczenia bede wynagradzal :)

buff okolo 28 % skille

:)

Opublikowano
a slyszalem, ze nie ma roznicy miedzy 1 pkt a G10, to prawda

Jest różnica czasowa, dłużej jesteś potworkiem tam ;d

Opublikowano

Nie, nie... z każdym poziomem zmienia się o jakąś tam wartość czasu.

Opublikowano

hełm:lepiej na szybkość ataku.

Zbroja taka wystarczy.

Jelonek może być nawet +0, ważne żeby miała duże śr..

I jak by się dało to kup Srebna branze+9.

Jeszcze zielone poty, buff i dasz radę w v2 :)

1337113491-U379973.png

Opublikowano

hełm:lepiej na szybkość ataku.

Zbroja taka wystarczy.

Jelonek może być nawet +0, ważne żeby miała duże śr..

I jak by się dało to kup Srebna branze+9.

Jeszcze zielone poty, buff i dasz radę w v2 :)

jak to +0 wystarczy ? przeciez wartosc ataku rosnie z poziomem ulepszenia, no dzieki za przypomnienie mam 120 zielonych potek ityle samo fioletowych o buffie juz edita zrobilem

Opublikowano

Tzn będzie lepiej jak będzie +9 średnie obrażenia dają więcej niż poziom ulepszenia.

1337113491-U379973.png

Opublikowano

Jelonek + 9 - 25 % śr +

Zbrojka jakiś umiarkowany + jej, ale z bonem na hp.

Naszyjnik i buty z hp.

Maska 8 szybkości ataku.

Wszystko co się da to z bonem na hp, ebo sobie załatw. Do v2 możesz wybrać się od 57 - 60, jak widzę takie eq.

Opublikowano

Maska: 5% do speeda ataku lub trucie (wtedy bedzie uniwersalna też na bossy ^^)

Zbroja: Taka dobra tylko drugie KD to speed nie wital

Jelon: hmm najlepiej kd potwora i smierci +4 ale coz sr 25+ +9 (ja miałem sr 43% z kd +4 wiec zostawilem +5 i DMG bylo przyzwoite :D)

Bransa: +8 wystarczy nawet bez slotow na poczatek

Co do poli radze z wlasnego doswiadczenia wbic na to P wiem ze ciezko i duzo czasu ale na prawde polecam. Pozniej jak bedziesz mial na 1 to i tak zobaczysz ze kasa na marmury schodzi 2x wieksza.

Opublikowano

do v2 na 57-60 lvlu ? raczej chodzilo mi o to czy dam rade na 35-40 lv czy dopiero wyzej, jelona bede kombinowal jak najmocniejsze srednie okolo +4,5 skoro mowicie ze jest mocniejszy niz +9 ze slabszymi sr, poli tez sie postaram czytac bo w sumei to jest bardzo przyszlosciowa inwestycja.

Ile czasu z PD zajmie mi wbijanie 52 lub wyzej lvla jak zaczne przypuscmy na 40. potki z gango przydatne są?

A jeszcze powiedzcie mi jakie marmurki oprocz silny dziki sluga i pajaków są dobre, silny dziki piechur sie nadaje ? bo poki co to tylko sluge i pajaki skupowalem

Opublikowano

Ja Ci radzę kupować do expa same słabsze marmurki (rozumiem tutaj też moby z m2 ale słabsze tj. dziki żołnierz, żołnierz czarnego wiatru ja głównie na tych dwóch expiłem i nie narzekałem). Ewentualnie po jednej lub dwie szt tych lepszych żeby się pobawić. Nie radzę kupować małp i mobów z m1. Ezot fanatyki też ogarną.

Co do potków z gango to oczywiście że się przydadzą. Tylko nie wytwarzaj z nich wód young bo one są "za mocne" - nie bijesz bossow tylko expisz :)

PS: Rozpisałem sie a zapomnialem o pytaniu :D Silne piechury jak najbardziej się nadają. A z PD to ja tak wbijałem 3-4 lvle dziennie a zaczynałem z 50 :D I to też w nei za dlugim czasie bo mialem szkole. Wiec jesli masz duzo czasu to kupuj pierscien i exp.

Opublikowano

Ja Ci radzę kupować do expa same słabsze marmurki (rozumiem tutaj też moby z m2 ale słabsze tj. dziki żołnierz, żołnierz czarnego wiatru ja głównie na tych dwóch expiłem i nie narzekałem). Ewentualnie po jednej lub dwie szt tych lepszych żeby się pobawić. Nie radzę kupować małp i mobów z m1. Ezot fanatyki też ogarną.

Co do potków z gango to oczywiście że się przydadzą. Tylko nie wytwarzaj z nich wód young bo one są "za mocne" - nie bijesz bossow tylko expisz :)

PS: Rozpisałem sie a zapomnialem o pytaniu :D Silne piechury jak najbardziej się nadają. A z PD to ja tak wbijałem 3-4 lvle dziennie a zaczynałem z 50 :D I to też w nei za dlugim czasie bo mialem szkole. Wiec jesli masz duzo czasu to kupuj pierscien i exp.

dzieki IcD Twoje wypowiedzi mi bardzo pomogły, zaczynales od 50, myslisz ze 40 mi wystarczy ? bo tego nikt mi nie napisal a widzialem w tutach innych ze na 35 nawet juz da rade cos zrobic

Opublikowano

hp-+10k

Jelonek +8/9 25 sr+

buff ma dobre buffy

i ewentualne bony na omdlenie kryta zawsze pomoga ale nie sa koniczne

poli wbij chocby na 1 bo masz racje ze na 1 i g10 nie ma roznicy :)

jezel pytales sie o helm sadze ze regenka hp bo te 5-8% az tak CI nie pomoze ale najlepiej jakbys mial na otrucie :)

Kolega pisal ze bawil sie na zolnierzach? niee kupuj slugusy i pajaki.. ma racje co do malp.. a dzikie zolnierze sa slabe.. ewentualnie maniak by sie nadal

marmurki z m1 marmurek psa wilka i tygrysa ujda reszta nie bardzo

Wtedy pytales sie czy dasz rade na 35 lvl tak dasz.. i oczywisice nie rob eq na defa bo i tak IC nic nie pomoze

podsumowujac 10khp+ jelen +8/9 25 sr+ buff w chuj potek i powininens dac rade nawet na 35 lvlu ;)

Opublikowano

dzieki IcD Twoje wypowiedzi mi bardzo pomogły, zaczynales od 50, myslisz ze 40 mi wystarczy ? bo tego nikt mi nie napisal a widzialem w tutach innych ze na 35 nawet juz da rade cos zrobic

Tak nawet od 30lvl lecą expić w v2 na marmurkach. Ja po prostu zacząłem z 50 dlatego że doczepiałem się grupek na BO i lurowałem z PD. I dzięki temu nie marnowałem za dużo kasy na marmury od 30-50. Tyle że jak lecisz na 30-35 to nie bierz na początek od razu szponów. Idź najpierw na mieszane i sprawdź się jak dajesz rade. Bo ded = 1 marmur mniej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...