Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Help z internetem w telefonie ! [POMOCY]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka chcialem skonfigurować sobie internet w telefonie.A dokładniej chciałbym się łączyć przez bluetooth do internetu w kompie mój telefon to Sony Ericsson W595. Odwdzięczę się za pomoc!!!

Opublikowano

Przez bluetooh nie da się chyba podłączyć do neta. A masz router?

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

Tak jak pisałem we wstępie udało mi się dzięki sterownikom do bluetootha WIDCOM 5 ponieważ obsługują one usługę PAN - Personal Area Network. Nie poszło mi to ani na standardowych sterownikach Windows ani na BlueSoleil. WIDCOM obsługuje większość dongli ale jest płatny więc linka tu nie mogę podać. Jeśli chodzi o telefon to powinno chodzić na każdym, który obsługuje PAN, dokładnie PANU czyli w PAN trybie user.

A teraz jeśli chodzi o konfigurację:

- na komputerze instaluje stery widcoma z włożonym donglem, automatycznie zastąpi on poprzednie stery póżniej restart kompa.

- powinien dodać na pulpicie "moje miejsca interfejsu bluetooth" - ja mam akurat po polsku

- po otwarciu tego skrótu wybieramy "zobacz moje usługi interfejsu bluetooth"

- włączamy usługę "moje dostęp sieciowy", powinien doinstalować wtedy wirtualną kartę sieciową "bluetoothnetwork". Karta ma przydzielone IP przez windows, ja mam router więc musiałem tylko w połączeniu lokalnym włączyć udostępnianie połączenia internetowego innym użytkownikom. W ustwieniach usługi też należy wybrać udostępnianie internetu więc jeśli chodzi o kompa to u mnie wystarczy tylko to zrobić a teraz jeśli chodzi o telefon:

- wchodzę w Ustawienia->Łączność

- następnie w Bluetooth->Moje Urządzenia->Nowe urządzenie, po wykryciu komputera po prostu połącz, jeśli wszystko jest ok to napisze "Połączono"

- teraz w Ustawienia->Łączność w Ustaw.Internetowe->Profile Intrnetowe->NowyProfil, wpisuje dowolną nazwę a jako Konto Danych powinno być do wyboru konto z ikonką bluetootha i nazwą komputera.

- to samo wybieramy w Ustawienia java.

Po sparowaniu telefonu z komputerem telefon automatycznie łączy się z usługą PAN po wejściu w przeglądarkę albo po odpaleniu jakiejś aplikacji java.

U mnie wszystko działa bez problemu, prędkość tak ok. 30kb/s. Nie trzeba nic dodatkowo instalować na komórce ani na komputerze zresztą przy programach typu proxy max transfer to 5kb/s wynikający z ograniczenia samego proxy a w ten sposób mamy po prostu telefon wpięty do naszej sieci. Czekam na odpowiedź czy komuś też uda się coś takiego zrobić, pozdrawiam.

Konrado82

Jak nie umiesz oglądać filmików, to mam nadzieję że umiesz czytać.

Opublikowano

NIE DA SIĘ!

Zrozum to koleś...

i przestań pisać oczojebnym pismem...

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Opublikowano

Da się.

SE ma specjalne oprogramowanie, lecz komputer musi być włączony.

Może na Twoim modelu się nie da.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...