Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] VPS

Whysky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam cps od ultimahost.pl 4096mb ram i zainstalowalem te potrzebne pliki i gdy wezme te screen java costam costam

to mi wywala screen is terminating czy jakos tak

jak wezmę bez screen to wywala mi to:

java -Xmx4G -Xms4G -jar craftbukkit.jar

Error occurred during initialization of VM

Could not reserve enough space for object heap

Could not create the Java virtual machine.

Pomocy...

Opublikowano

Brak pamieci ram, na takim vps pamiętaj, ze nie mozesz ustawic maksymalnego ramu, ~200 idzie na system+apache, 500-1000 mb na jave a pozostale na serwer minecrafta, czyli na minecrafta max mozesz ustawic 2.5 Gb ;]

Polecam hosting cubehost.pl

Opublikowano

@up jak kolega się nie zna to niech się nie wypowiada. Na wszystkie rzeczy poza minecraftem idzie około 400-500 Mb ramu nawet z serwera TS#

Opublikowano

Java nie może się uruchomić. Masz nadane odpowiednie uprawnienia na javę?

Spróbuj nadać odpowiednie chmody, również odpalaj z roota.

1348162346-U215643.png

by Baksiu

Opublikowano

@up jak kolega się nie zna to niech się nie wypowiada. Na wszystkie rzeczy poza minecraftem idzie około 400-500 Mb ramu nawet z serwera TS#

Doskonale wiem co pisze, po twojej wypowiedzi widze, ze nigdy nie miałes doczynienia z serwerem VPS/Serwerze dedykowanym. Sam system zabiera z podstawowymi programami typu apache, ftp ~200 mb. Dając serwerowi MC 2 gb java zabiera max. 1 gb ramu.. więc prosze nie udzielaj sie, jeśli się nie znasz

Polecam hosting cubehost.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...