Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konik za pomocą medalu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nigdy jeszcze nie spotkałem się z tym, aby event flag usunął mi coś z bazy danych.

Event_flag ponieważ qf nie przekażesz czasu na obszar innego questa.

Zmienna t jest tylko aby nie pisać wielokrotnie tak długiego kodu.

Jeżeli masz inny magiczny sposób na dodanie do tegoż questa czasu zademonstruj nam go. :)

dCrwk2h.gif

Opublikowano

Nigdy jeszcze nie spotkałem się z tym, aby event flag usunął mi coś z bazy danych.
Jeżeli masz inny magiczny sposób na dodanie do tegoż questa czasu zademonstruj nam go. :)

A tutaj Cię zmartwię.

Quest flag zadziała na obszar innego questa, jest to ta sama funkcja co setqf tylko troche inaczej się nazywa. :)

pre_1405084226__sygnatura_3.png

Opublikowano

@UP

qf nie zadziała na obszar innego questa, dlatego zastosowałem event_flag więc nie wiem czym chcesz mnie martwić.

To ja Cię zmartwię i rozwieje Twój brak wiedzy na temat funkcji otóż event_flag nie jest tym samym co qf. :)

dCrwk2h.gif

Opublikowano

Nie zauważyłem, że jednak postanowiłeś użyć zmiennej T na samym końcu. Nie zmienia to faktu, że została użyta tylko raz. A za pomocą qf bez problemu przekażę czas na obszar innego questa, dlatego event flag jest bez sensu....

@UP

qf nie zadziała na obszar innego questa, dlatego zastosowałem event_flag więc nie wiem czym chcesz mnie martwić.

To ja Cię zmartwię i rozwieje Twój brak wiedzy na temat funkcji otóż event_flag nie jest tym samym co qf. :)

Zmartwię Cię, to Ty masz braki :).

Opublikowano

@Inkscape

Rzeczywiście sprawdziłem to i zwracam honor, jednakże byłem przekonany do tej pory że qf da rade przekazać tylko na obszarze questa. Tak czy tak na event_flagu czy na qf wszystko działa jak należy. :)

@EDIT

Pozwolę sobie wkleić to co napisałem do Ciebie na PW. :D

Już wiem czemu mi się pomyliło otóż jeśli questy znajdują się w 1 pliku wtedy qf łapie każdy quest, jednak kiedy to już jest inny plik wtedy qf nie przechodzi. :D

dCrwk2h.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...