Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] czy wymienić zasilacz?

Otojestemja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam wszystkich mpc userów.Bardzo zainteresował mnie temat o czarnej/białej liście zasilaczy z którego okazało się że mam zasilacz z czarnej listy a dokładnie to:TakeMe 500W power supply.Dopiero teraz sprawdziłem opinie o ich zasilaczach i okazało się że to chińskie tandety.Zasilacz kupywałem 2 tygodnie temu więc może się uda uratować te pieniądze bo facet móił że jak by co to zapakować wszystko i przynieść.Doczytałem także gdzieś (niepamiętam teraz gdzie) że takie tandety mają mniejszą moc niż na naklejce.

Sprawa jest taka że kupiłem ostatnio kartę graficzną która potrzebuje 450w.Mam procesor intel celeron D 352 3,2ghz.Pytanie moje jest takie czy zasilacz wymienić jak najszybciej czy zostawić bo może wytrzyma jakiś czas.Pytam się bo karta graf. nowa, a jak by mi się spaliła to nowej niedostane :( Jak by brakowało jakiś informacji to oczywiście dopiszę.Za pomąc będą like'i :D

Opublikowano

Moim zdaniem ta cała lista opiera się tylko na cenie zasilacza i można się nią podetrzeć. To ze zasilacz A jest taki sam jak zasilacz B , a jest od tamtego tańszy to nie znaczy że zasilacz A jest od razu gorszy i musi rozwalić Ci komputer.

Nie ma co wpadać w panikę.

Opublikowano

Moim zdaniem ta cała lista opiera się tylko na cenie zasilacza i można się nią podetrzeć. To ze zasilacz A jest taki sam jak zasilacz B , a jest od tamtego tańszy to nie znaczy że zasilacz A jest od razu gorszy i musi rozwalić Ci komputer.

Nie ma co wpadać w panikę.

Colorshit tak jak palił karty graficzne tak pali.

Lista oparta jest na doświadczeniach użytkowników serwisu elektroda, nie na cenie.

Opublikowano

Ta cała lista jest gówno warta... Powiem tak, zasilacz masz dobry, ale polecam zmienić na Chieftec 500W.

Daj Like'a ^^

Opublikowano

Hmmm. Wiecie chyba narazie pozostawię ten zasilacz. Mam jeszcze takie pytanko : bo w biosie temperaturę procka spr. to była ok 70st.Czy to normalne? Gdzieś słyszałem że celerony poprostu się tak mocno grzeją ale niewiem czy to prawda.

Opublikowano

Tak to prawda.

Ta cała lista jest gówno warta... Powiem tak, zasilacz masz dobry, ale polecam zmienić na Chieftec 500W.

Ogarnij się. To prawda. Z kupnem to masz rację :P

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Jak najszybciej oddaj tego TakeMe, one potrafia miec wiele niespodzianek w srodku. Wymien go (nawet z doplata) na jakiegos Chiefteca min. 450W.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...