Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zhackować pieniądze w Mass Effect 3 w Multiplayer?

chemikxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie w moim konkursowym poradniku. Dotyczy on sposobu na pieniądze w trybie Multiplayer gry Mass Effect 3. Bez zbędnej gadaniny zabierzmy się do roboty

;)

1.Pobieramy i instalujemy program "Cheat Engine". Program jest na licencji Freeware

http://download.chip.eu/pl/Cheat-Engine_6886559.html

Skan:

https://www.virustotal.com/file/46cd674ec56aafc12b0444a0318c78c73509f958966ef818505c99f31cb4a0ed/analysis/

2.Uruchamiamy grę Mass Effect 3, logujemy się do gry w sieci.

3.W Programie "Cheat Engine" wybieramy opcję "Select a process to open", następnie wybieramy proces odpowiadający za grę Mass Effect 3

1.png

4.Idziemy do okna z grą i zapamiętujemy ilość swoich pieniędzy w grze. Wracamy do okna Cheat Engine i w polu "Value" wpisujemy ilość swoich pieniędzy z gry i wciskamy "first scan"

2.jpg

3.jpg

5.Program powien wykryć wiele wartości (W oknie po lewej stronie programu). Wracamy więc do gry i kupujemy obojętnie jaką paczkę. Po zakupie paczki znów zapamiętujemy obecną kwotę na koncie i ponownie wpisujemy ją do Cheat Engine na miejsce poprzedniej kwoty i klikamy "Next Scan". Powinna pozostać w oknie wartości tylko jedna wartość. Jeśli zostało więcej niż jedna wartość powtarzamy 5 krok.

4.jpg

6.Jak już mamy tylko jedną wartość klikamy na nią dwa razy i powinna się skopiować na dół okienka Cheat Engine. Klikamy prawym przyciskiem myszki na to co stworzyliśmy, wybieramy "Change Record", następnie klikamy "Value". Wpisujemy tam kwotę jaką chcemy posiadać. Osobiście polecam kwotę w okolicy 100000 kredytów, z powodu najmniejszego ryzyka wykrycia. Klikamy OK i zaznaczamy kwadracik "Frozen". Wchodzimy do gry i cieszymy się nieskończonością funduszy

:)

5.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tego sposobu można użyć też do innych rzeczy np. exp. Tylko nie wiem czy zadziała bo nie testowałem. I w zasadzie można to samo zrobić w 90% gier.

Co?

Opublikowano

Jedna uwaga odemnie.

Używacie tego programu na własną odpowiedzialność ! Piszę o tym, ponieważ Bioware 7 czerwca wprowadziło listę rzeczy nie dozwolonych, i za łamanie ustaleń z tej listy są bany.

Opublikowano

działa leci +

PC : R9 280X | I5-3350P | B75M-PLUS | G.SKILL 8GB 1600MHz | ZALMAN Z9 PLUS | HDD 1TB 80GB

2 PC : X4 955BE OC 4,0GHz | HD6850 1GB | GIGABYTE GA-880GM-UDH2 | PATRIOT 2x4GB 1866MHz | HDD 1TB | IBOX ORION 910A

3 PC :

PROGRAMOWANIE : MACBOOK PRO 13" 2015

SPRZĘT : BENQ ZOWIE XL2411 24" | ZOWIE FK1 | HypperX Alloy Elite | M12 MAXI | HD9999 | ZALMAN ZM-MIC1

Opublikowano

I tu Cię kolego zadziwię - aż sprawdziłem sam czy to działa i niestety tak. Wynika to z tego, że stan kredytów jest zapisywany u nas na kompie, zaś jedynie przedmioty i lista zakupów jest przetrzymywana na serwerach BioWare.

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

@Up. Ja dodałem sobie niebotyczne 10 kredytów ale nie dostałem, czyli albo wydali regulamin tak dla zasady i mają to w dupie, albo po prostu nie mają dostatecznie dobrych skryptów do wykrywania :)

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

Używam już tego sporo, i bana nie dostałem ;D

Dodaje głównie lekko ponad 100tyś. i freez'uje

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No działa i bez zarzutu bo bana nie ma:) chemikxx jesteś zajebisty że chciało ci się to testować. Ale czy można kupywac pakiety Widma dowoli czy tylko w małych ilosciach aby uniknac wykrycia?

Opublikowano

Floper, najlepiej nie przesadzać i nie robić tego na praktycznie nowym koncie, najlepiej chwilę już pograć wbić przynajmniej 100 lvl N7. Cóż obecnie kupuje w niewielkich ilościach, aby powiedzmy odblokować to co potrzebuje, miesiąc temu jeszcze leciałem na tym aż odblokowałem większość broni na X, wbiłem po około 50 dodatków na poziomie III oraz odblokowałem wszystkie postacie, więc to zależy od twojej zdolności hackowania i rozsądku ;) (P.S. Zdaje się że gdzieś mają czy hackujemy, skoro to tylko tryb hordy.)

Opublikowano

Niestety mi to nie działa ;-(

Kupuje Pakiet Rekruta,postępuje zgodnie z instrukcją ale i tak mi nie działa.

Ale daje like za ciężką pracę.

Opublikowano

Seat123, napisz mi na PW to spróbuję pomóc

Jeszcze coś ode mnie:

Sposobu można używać w ME3 także do zwiększenia ilości punktów umiejętności, można jeszcze spróbować zmieniać np. Gotowość Galaktyczną (osobiście nie sprawdzałem czy działa)

Opublikowano

ten program grzebie w pamięci komputera...

robiłem take "hacki" w vb^^

Program zajefajny polecam, naprawde działa =P

Pisanie Emulatora Pod nes'a w c++

musiał znać strukturę nes'a ^^

Opublikowano

@Seat123

Powinna być nieskończona. Odznaczenie opcji Freeze (z ang. Zamroź) sprawia że stan pieniędzy jest taki jak wpisałeś ale "odmraża" pieniądze

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hmmm...Pisze mi ze nie mozna potwierdzic zawartosci do pobrania wiec mam zalogowac sie do sieci przymierza. I mam uaktywnic lub kupic przepustke sieciowa. Wczesniej to ignorowalem bo po nastepnym wlaczeniu gry znikalo teraz juz tak nie jest. Czy to mozliwe aby to bylo przez Cheat Engine?

Opublikowano

@Floper Szczurek

Mozliwe, chociaż ja po długiej przerwie bodajżę 3 miesięcznej miałem to samo (wcześniej też użyłem cheat enginu), ale po rozmowie z supportem wysłali mi nowego cd keya i teraz działa.

co do tematu czy są jeszcze jakieś osoby które się podjęły użycia cheatu?? Dostał ktoś bana albo reset konta???

Opublikowano

Pietroedr, oczywiście można zostać zbanowanym, lecz jeśli nie używacie tego na pustych kontach a na troche przegranych kontach szanse na dostanie bana są małe. Jeśli po użyciu, stwierdzicie że nie chcecie ryzykować to możecie napisać do supportu i przyznać się do hackowania i poproszenie o reset konta (Tak próbował kolega i zresetowali ;p)

Opublikowano

Aha spoko. A ty - chemikxx próbowałeś już, jak dotychczas nic??

Ja wcześniej spamowałem w sklepie ulepszone pakiety widma i nic nie było ale po długiej przerwie znalazłem temat na forum bioware'u że rozdawali bany, dlatego pytam.

Opublikowano

Ja miałem coś koło 400 poziomu a uzywałem tylko ulepszen i miotacza czastek protean. Widziałem ze niektorzy tez mieli te problemy odkad jest dlc ziemia wiec poczekam i pozniej zobacze co zrobic. A w razie czego pisac do supportu na bioware network? Bo ten od EA mi nie dziala. Ogólnie mi sie zdaje ze gracze wylapywali hacherow i pisali do bioware o sprawdzanie kont. Przy okazji poziom n7 da sie zmienic w CE jednak balem sie ze ustawie wyzszy niz maxymalny i sie polapia :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...